Arttu Haataja - "Pleijarit lähestyy ja kiima on kova ympäri Suomea"

13.3.2021


19-vuotias Arttu Haataja pelaa kolmatta kauttaan Mad Maxin miehistössä. Yhteistyöseuramme Ylöjärven Ilveksen juniorimyllyn läpikäynyt peluri onkin siis jo tuttu kasvo Futsal-Liigan parketeilla nuoresta iästään huolimatta. 

 

Ompelukonettakin nopeammin tikkaava vasenjalkainen taituri on kerinnyt myös haistelemaan kansainvälisten otteluiden tunnelmaa. Keväällä 2019 Suomen U19-futsalmaajoukkueen mukana Haataja pääsi kohtaamaan EM-karsintojen kotiturnauksessa Puolan, Ranskan ja Kazakstanin. 

 

Kulunut kausi on ollut kaksijakoinen. Alkukautta varjosti varusmiespalvelus, kun harjoitteluvapaiden saaminen oli haastavaa koronapandemian ehkäisemiseksi tehtyjen säännösten vuoksi.

 

Vuodenvaihteen jälkeen Mäxit sai miehen jälleen kokonaan itselleen ja se on näkynyt hyvinä otteina peli- ja reenikentällä. Numero 6 paukutti ensimmäisen liigamaalinsa Pirkkalan Jalkapalloklubin verkkoon ja oli suuressa roolissa mm. kapealla rosterilla suoritetussa Kampuksen Dynamon kaadossa.

 

Mutta mitä pelaaja itse ajattelee tästä kaikesta?

 

 

"Yllättävän vaikea helmikuu takana ja tästä on suunta vaan ylöspäin. Itse päässyt nyt alkuvuoden reenaamaan ilman suurempia loukkaantumisia tms. Hyvä tempo on ollut alkuvuoden mutta peliesitykset kaipaa kirsikkaa kakun päälle.


Eka liigamaali tosiaan vihdoin sattui tehtyä. Vaikka katsomossa ei ketään ollut, vaihtopenkin huuto täytti hallin tunnelmallaan ja olihan se unohtumatonta. Aikamoinen eläintarha putosi selästä siinä vaiheessa Apian parketille ja toivotaan ettei se siitä lähde taas kapuilemaan meikäläisen hartioille.


Loppukauteen katsottuna kaikki on vielä auki. Pleijarit lähestyy ja kiima on kova ympäri Suomea, jokainen jengi tekee kaikkensa pelatakseen kevään viimeisimmissä peleissä, myös me.


Tulevaisuus on lupaava. Mäxit on ottanut ison askeleen tällä kaudella ja ensi kaudella tavoite on vähintäänkin sama. Suomifutsal kehittyy hurjaa vauhtia ja on ilo olla mukana kokemassa sitä. Nyt loppukausi täysillä loppuun asti ja sitten nähdään mihin asti tällä kertaa päästiin."