Jari-Pekka Mäkelä seuran uusi juniorivastaava

30.8.2021Mäkelä juhli suomenmestaruutta keväällä 2006.
Mäkelä juhli suomenmestaruutta keväällä 2006.


Kesällä uutisoimme Jari-Pekka Mäkelän ottavan valmennettavakseen Futsal Mad Maxin poikien U17-juniorijoukkueen, joka aloittaa syksyllä pelit U17 Futsal-Liigassa.

 

Tässä ei suinkaan ollut vielä kaikki, sillä Mäkelän rooliin seurassa kuuluu myös toimiminen juniorivastaavana ja miesten edustusjoukkueen apuvalmentajana. Sopimus ulottuu aina vuoteen 2025 asti.

 

Tavoitimme oman futsalin pelaajauransa jo lopettaneen seuralegendan kommentoimaan tuoretta pestiä.

 

 

"Tulen toimimaan Futsal Mad Maxin junioripuolen linkkinä kaupungin sekä muiden sidosryhmien kanssa ja pyrin kehittämään toimintaa kokonaisuudessaan.

 

Meillä on tällä hetkellä noin 150 junioria ja 8 juniorijoukkuetta. Organisaatiosta löytyy lahjakkaita nuoria, joten uskon lähitulevaisuudessa aikuisten sarjoissa nähtävän lisää juniorikoulumme läpikäyneitä pelaajia. Toivon myös lajin aloittamista miettivien lasten ja heidän vanhempiensa olemaan rohkeasti yhteydessä ikäluokkajoukkueiden taustahenkilöihin, mikäli innostusta uuden harrastuksen aloittamiseen löytyy.

 

Naisten edustusjoukkue on vuosi vuodelta mennyt isoja harppauksia eteenpäin ja kehitys jatkuu koko ajan. Tyttöjen juniorijoukkue puuttuu vielä, mutta sen perustaminen on seuraava tavoitteemme.

 

Syyskuussa aloitan uuden poikien U17-joukkueen päävalmentajana. Toivon kaikkien 2005 ja 2006 syntyneiden poikien ottavan yhteyttä taustoihin, mikäli kiinnostusta pelaamiseen löytyy. Aloitamme harjoitukset Apian liikuntahallilla 9.9. Kaikki kiinnostuneet pelurit ovat siis tervetulleita mukaan treeneihin. Joukkue pelaa alkavalla kaudella kehittäviä poikien U17 Futsal-Liigan otteluita ja toimii viimeisenä linkkinä miesten edustusjoukkueen ja junioripolun välillä.

 

Enkä ole suinkaan unohtanut miesten liigajoukkueen valmennusryhmässä apuna olemista. Jalkapallokausi loppuu lokakuun lopussa, jonka jälkeen siirryn pysyvästi futsalin pariin ja hyppään myös päävalmentaja Tomi Tuomisen, videovalmentaja Jukka Saaren ja maalivahtivalmentaja Juja Ojanperän tueksi. Ruutu+ -palvelun kanssa solmittu sopimus otteluiden striimaamisesta kertoo lajin suosiosta, joten on hienoa olla mukana myös sen absoluuttisella kotimaisella huipulla."

 

Futsal Mad Maxin puheenjohtaja Jukka Kastelvuo korostaa nuorten liikkumisessa monipuolisuutta ja haluaa tarjota jokaiselle lapselle mahdollisuuden osallistua harrastustoimintaan matalalla kynnyksellä.

 

"Moni laji laittaa treenimäärät niin suuriksi, ettei lapsilla ole mahdollisuutta harrastaa muita lajeja. Useiden eri lajien kokeileminen ja harrastaminen on rikkaus, johon nuorilla on oikeus. Meidän junioritoiminta ei sido harrastamaan ainoastaan futsalia ja toivomme uusien pelaajien liittyvän mukaan matalalla kynnyksellä."