Kausi täytti odotukset

25.1.2004


Mad Max:n kausi meni juuri niin hyvin, kuin valmentaja ja joukkue uskalsivat odottaa.

Futsal Mad Max:n kausi sujui odotusten mukaisesti. Virallinen tavoite kauden alussa oli säilyttää sarjapaikka, mutta valmentajan odotukset ja pelaajien loistavat esitykset kohtasivat toisensa, johtaen lopulta sarjanousuun liigatasolle.

Joukkueen pelaamisessa pyrittiin painottamaan tarkkaa puolustamista ja sitä kautta nopeita vastahyökkäyksiä. Valmentajan tavoitteena oli saada päästettyjen maalien keskiarvo jäämään alle 3 maalin. Divarissa päästettyjen maalien keskiarvo oli hieno 2,6 päästettyä maalia/ottelu ja tehtyjä maaleja oli 6,2/ottelu. Nämä luvut takasivat ykköspaikan runkosarjassa ja liigakarsinnoissa tahti jatkui samana. Kahdessa ensimmäisessä pelissä päästettiin vain 2 maalia/ottelu ja tehtiin 6/ottelu. Viimeisessä pelissä, jossa ei enään ollut panosta, pääsi vastustaja rokottamaan 6 kertaa, mutta onneksi Mad Max kuitenkin teki 8, joten voittoputki jatkui.

Huomion arvoista oli erittäin hyvät pelit liigajoukkueita vastaan. 3 voittoa, 2 tappiota sekä 2 tasuria, joista tasurit tulivat kahta vimeisintä Suomen mestaria vastaan (GFT ja Ilves FS). 

Pelaajien osalta oli hienoa huomata, että vastuuta uskallettiin ottaa ja useassa pelissä löytyi aina eri mies joka nousi ratkaisevaksi pelaajaksi. Joukkueen pelaajamateriaali on siis erittäin tasainen ja kaikki pystyvät ratkaisemaan. Juuri tuo joukkueen tasaisuus on ollut kantava voima menestyksessä, sillä merkitystä ei ole ollut ketkä kulloinkin pelaavat. Vaikka valmentaja tiettyjä asioita päättääkin, niin ilman joukkueen päättäväisyyttä ja periksiantamatonta taistelua ei tulos olisi ollut näin loistava.

Mad Max pelasi kaudella kaiken kaikkiaan 23 ottelua ja niistä oli tuloksena 18 voittoa, 2 tasuria ja 3 tappiota. Maaleja joukkue teki 140 eli 6,09/ottelu ja päästettyjä maaleja oli 3,26/ottelu. Kaiken kaikkiaan siis hieno kausi ja suuren osan tästä hienosta tunnelmasta loi se suuri katsojien määrä, jota ahtautui Apian hallin katsomoon keskimäärin n. 120 ottelua kohden. Ennätys yleisö oli karsintapelissä FTK:ta vastaan, jolloin katsomossa istui 186 katsojaa, eli saman verran kuin SM-lopputurnauksen peleissä keskimäärin. Vieraspeleissä Mad Max:a oli kannustamassa tiivis ja äänekäs fani-porukka, jolle kuuluu myös suuri kiitos koko kaudesta.

Alustavien keskustelujen perusteella kaikki tämän vuotiset pelaajat jatkavat joukkueessa ja niinpä joukkuetta ei tarvitse välttämättä vahvistaa. On kuitenkin alustavasti keskusteltu 1-2 pelaajan hankkimisesta, koska ensi kaudesta tulee vielä rankempi ja pelaajaringin on oltava tarpeeksi suuri. Nyt ovat siis verkot vesillä ja katsotaan tarttuisiko siihen pari kovan luokan peluria, jotka sopeutuisivat joukkueeseen.