Ruutupaidat vahvempi

6.1.2005

"Mano" Juvonen oli jälleen vireessä
"Mano" Juvonen oli jälleen vireessä

Runkosarjan voittaja Ruutupaidat parempi maalein 2-4

Kuten joukkueiden ensimmäinenkin kohtaaminen, oli ottelu tiukkaa taistelua tasavertaisesti. Ruutupaidat oli kuitenkin terävämpi maalin edessä ja vei näin kolme tärkeää pistettä mennessään Vaasaan.

Ottelu alkoi molemminpuolisella tarkalla pelillä ja virheitä vältettiin tarkasti. Molempien joukkueiden tiukka puolustus piti ja kummankin joukkueen maalivahti seisoi viimeisenä lukkona alakerrassa. Varsinkin kotijoukkueen Marko Juvonen esitti tukun paraatipelastuksia ja Ruutupaitojen vaarallisten kärkimiesten yritykset tyrehtyivät Juvosen muuriin. Kotijoukkue sai kuitenkin pienoisen painostuksen päälle ja Ruutupaidat joutuivat selkeästi pelaamaan varovaisemmin. Vierasjoukkue pyrkikin nopeilla avauksilla päästä 1 v 1 tilanteisiin ja sitä kautta ratkaisuihin. Yksi tällainen yritys saatiin torjuttua ja siitä syntyneestä vastahyökkäyksestä Joni Kopra vei Juha Paulamäen syötöstä kotijoukkueen 1-0 johtoon, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia.

Tämän jälkeen ottelu jälleen tasaantui ja molemmat joukkueet pelasivat tarkkaa peliä. Kun pelikello näytti 18:30, pääsi Ruutupaitojen Tom Svarvar laidalta irti, harhautti pakin ja laukoi vastustamattomasti takanurkkaan tasoittaen ottelun. Loppujakson molemmat joukkueet varmistelivat ja näin tauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Toisen jakson ensimmäiset viisi minuuttia Mad Max oli unessa ja vastustaja pääsikin vyöryttämään hyökkäyksiään kotijoukkueen päätyyn. Maalissa pelannut Juvonen venyi kuitenkin ihmepelastuksiin ja Mad Max pysyi edelleen pelissä. Ruutupaidat pääsi kuitenkin johtoon hieman onnellakin, kun Rami Louke lähetti poikittaissyötön maalin eteen, jossa Ekströmin laukauksen Juvonen ensin torjui, mutta pallo kimposi Ekströmin sääreen ja siitä maaliin. Seuraavat 10 minuuttia olikin sitten kotijoukkueen hallintaa ja se saikin aikaiseksi tasoituksen, kun Juha Paulamäki laukoi kaukaa ja pallo meni alakulmaan ohi maskissa olleen Ruutupaitojen veskarin. Tämän jälkeenkin Mad Max hallitsi peliä ja pystyi luomaan muutaman tilanteen, mutta johtomaalia ei saatu viimeisteltyä. Kun itse ei tee, niin luultavasti vastustaja tekee ja näinhän siinä kävi nytkin. Ruutupaitojen terävät kärkimiehet pääsivät kahteen otteeseen avoimeen paikkaan ja tuon tason pelimiehet eivät niistä erehdy. Ensin Kinnunen vei vieraat 2-3 johtoon ja Tom Svarvar tarkalla takanurkkalaukauksella lisäsi johdon jo 2-4:ään. Mad Max yritti kavennusta vielä ottamalla maalivahdin tilalle viidennen kenttäpelaajan, mutta Ruutupaidat pääsivät peittämään hyvin kaikki vedot. Kun Ville Mustanoja vielä hommasi tuomarin pienellä avustuksella itsensä punaisella ulos, oli takaa-ajo tyrehtynyt siihen. Loppuajan Ruutupaidat pyrkivät vain pitämään palloa ja Mad Maxin suurin vire hiipui yhtä nopeasti kuin aika juoksi kellossa.

Tasoltaan ottelu oli hyvä ja jännittävä sekä erittäin siisti, joten tuomareillakaan ei ollut kovin vaikea tehtävä pitää peli hallussaan. Mad MAx pelasi ajoittain erittäin hyvin, mutta vieraiden puolustus pelasi todella tiiviin ottelun ja kun viimeistelyssäkin hieman onnuttiin, niin Ruutupadat ansaitsivat voiton.

Ottelun parhaina pelaajina valittiin Ruutupaidoista Tom Svarvar ja kotijoukkueesta Marko Juvonen. Valkeakoski paketin kotijoukkueesta sai Jukka Ruhanen. Katsomossa ottelua seurasi hieman yli 200 katsojaa ja Mad Max lahjoittikin ottelun lipputuotot Aasian katastrofista kärsivien hyväksi. Ennen ottelun alkua pidettiin myös hiljainen hetki kyseisen katastrofin uhrien muistolle.

Seuraavaksi Mad Max kohtaa lauantaina Tervarit Oulusta ja ottelu alkaa Apian liikuntahallissa klo 15:00.