Mad Max murskasi Tervarit

8.1.2005

"Eikka" Kuusikko pelasi hyvin molempiin suuntiin ja teki ehkäpä ratkaisevan 3-0 maalin
"Eikka" Kuusikko pelasi hyvin molempiin suuntiin ja teki ehkäpä ratkaisevan 3-0 maalin

Mad Max voitti mitalisarjan toisen ottelunsa luvuin 6-1

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Mad Maxin vierasvoittoon 2-3. Nyt Mad Max oli selkeästi parempi lukemin 6-1 ja nappasi tärkeät kolme pistettä mitalisarjassa. Voitto pitää joukkueen edelleen mukana mitalijahdissa ja seuraavat kolme vierasottelua tulevatkin olemaan erittäin mielenkiintoisia.

Ottelu alkoi molemmilta joukkueilta tarkalla puolustamisella ja vauhtia ei pidetty hirveästi. Mutta mitä pitemmälle ottelu eteni, rupesi myös vauhti lisääntymään molempien joukkueiden pelissä. Ajoittain mentiinkin päästä päähän kovalla vauhdilla ja molempien joukkueiden maalivahdit pitivät joukkueita pystyssä. Molemmat joukkueet pystyivät luomaan hyviä maalitilanteita, mutta kotijoukkue pystyi ehkä hallitsemaan peliä enemmän. Ensimmäinen jakso tarjosikin vauhdikasta peliä katsojille ja runsaslukuinen yleisö huokailikin välillä Mad Maxin tuhrittua muutaman hyvän maalitilanteen. Tauolle lähdettiinkin tasalukemista 0-0, joka futsalissa on melkoisen harvinaista.

Toisella jaksolla Mad Max pyrki pelaamaan maltillisemmin ja iskemään nopeasti vastustajan virheistä. Toista jaksoa oli pelattu 3.32, kun "Jasu" Mäkinen sai syötön Juha Paulamäeltä. Ensimmäisellä jaksolla hieman pimennossa ollut "Jasu" oli kuitenkin tauolla piristynyt ja hän veikin kotijoukkueen 1-0 johtoon. Maalin jälkeen Mad Max pyrki edelleen kontrolloimaan peliä ja onnistuikin siinä erittäin hyvin. Turhiin "riskihyökkäyksiin" ei lähdetty, vaan paikkoja pyrittiin luomaan maltillisesti. Vastustajan tehtyä virheitä, joutuivat he rikkomaan usein pallonmenetyksen jälkeen ja Tervareiden virhetili täyttyikin jo ennen jakson puoliväliä. Ajassa 10.37 "Puppe" Saarinen pääsi kokeilemaan 10 metristä, mutta laukaus meni hieman ohi alakulmasta. Maltillinen pelinrakentelu tuottikin tulosta kun jaksoa oli pelattu 12.12. Juha Paulamäki vapautti syötöllänsä Mäkisen laidalle ja "Jasu" antoi poikittaissyötön Jukka Ruhaselle, joka sai laukoa pallon tyhjään maaliin vieden kotijoukkueen 2-0 johtoon. Mad Maxin tiukka puolustuspelaaminen toi mukanaan myös virheitä ja lopulta myös kotijoukkueen tilit täyttyi. Niinpä ajassa 15.18 Jussi Hakasalo pääsikin yrittämään 10 metristä, mutta onneksi laukaus suuntautui maalin ohi. Heti tämän perään, ajassa 15.44, Mad Maxin Eero Kuusikko sai Veli Helpiöltä oivallisen seinäsyötön ja "Eikka" murtautui keskeltä läpi laukoen pallon vastustamattomasti maalin oikeaan yläkulmaan. Näin oltiin jo lukemissa 3-0 ja peli oli selkeästi kotijoukkueen hallinnassa. Tämä pakottikin Tervarit ottamaan aikalisän ajassa 15.57 ja valmentaja passitti kentälle 5 kenttäpelaajaa. Mad Max kuitenkin rankaisi heti, kun hyvän prässin päätteeksi Jasu Mäkinen tuikkasi pallon keskelle Juha Paulamäelle, jonka laukaus upposi alakulmaan ajassa 16.09 vieden kotijoukkueen jo 4-0 johtoon. Ajassa 17.13 Tervareiden  Heikki Halmet kavensi luvuiksi 4-1 ja sen jälkeen joukkue lähti vielä hakemaan lisäkavennusta 5 kenttäpelaajalla. Tervarit kuitenkin tekivät kohtalokkaan virheen ja Mad Maxin Veli Helpiö laukoi 10 metristä lukemiksi jo 5-1. Ajassa 19.26 Puppe Saarinen kaunisteli vielä lukemiksi 6-1 tyhjään maaliin. Ottelun lopussa ajassa 19.48 sai Mad Max vielä yhden 10 metrisen ja sitä asettui antamaan loistavan pelin pelannut maalivahti Juvonen. Kovan laukauksen kuitenkin Tervareiden maalissa pelannut Juho Keskinen torjui alakulmasta ja niinpä ottelu päättyikin lukemiin 6-1.

Mad Max esitti toisella jaksolla juuri sellaista peliä kuin joukkueelta on odotettukin. Maltillista pelinrakentelua, hyviä vastahyökkäyksiä ja ennen kaikkea tiivistä puolustuspelaamista. Varmasti joukkueen yksi parhaimmista jaksoista kautta aikojen. Ottelun tuomaristo oli ajoittain tuuliajolla ja molempien jollat lipuivat aivan eri suuntiin. Niin moneen otteeseen he viittoilivat aivan eri tahtiin ja eri sävellajissa. Tuomaripeliin ei ottelu kuitenkaan ratkennut, sillä Mad Max oli selkeästi terävämpi koko toisen jakson ajan. Tervareiden ykköskentällinen pelasi paljon ja se rupesi näkymään väsyneiden miesten virheinä ja verbaalisina esityksinä omille sekä tuomareille.

Ottelun parhaina palkitut:

Mad Max - Marko Juvonen

Tervarit - Juho Keskinen

Valkeakoski-paketti - Eero Kuusikko (Mad Max)

TILASTOT:

II-jakso

1-0 3.32 Jarno Mäkinen (Juha Paulamäki)

2-0 12.12 Jukka Ruhanen (Jarno Mäkinen)

3-0 15.44 Eero Kuusikko (Veli Helpiö)

4-0 16.09 Juha Paulamäki (Jarno Mäkinen)

4-1 17.13 Heikki Halmet

5-1 19.06 Veli Helpiö 10 metrinen

6-1 19.48 Jussi Saarinen