Mad Max kiihkeän paikalliskamppailun voittoon

10.11.2005

Valkeakoskella ehkä vuoden odotetuin paikalliskamppailu Mad Max - Ilves FS päättyi kotijoukkueen voittoon 3-2 (2-2) ja keräsi lehtereille huikeat 266 katsojaa.

Valkeakoskella ehkä vuoden odotetuin paikalliskamppailu Mad Max - Ilves FS päättyi kotijoukkueen voittoon 3-2 ja keräsi lehtereille huikeat 266 katsojaa. Paikalle oli saapunut myös arvovaltaisia vieraita Valkeakosken kaupungin taholta ja ottelun alkupotkun suorittikin oikeutetusti kaupunginvaltuuston pj. Teuvo Nieminen.

Ottelu oli todella rikkonainen ja kaukana kauniista futsalista, mutta tällaisia otteluja paikalliskamppailut usein ovat ja ottelun luonne oli ennalta arveltavissa aiempien kohtaamisten perusteella, kommentoi Max-luotsi Tomi Eerola.

Ottelun alku oli tarkkaa kyttäilyä molemmilta joukkueilta ja "vasta" ajassa 7.34 siirsi Petteri Pullkkinen viersjoukkueen 0-1 johtoon Janne Mertasen esityöstä. Vain kaksi minuuttia ehti petolauma nautiskella johtoasemastaan, kun Juha Paulamäen puolesta kentästä lähettämä pallo pysäytti kellon aikaan 9.32, Joni Niskavaaran tarjoillessa. Uusi Ilves vahvistus Jarno Aaltonen vei vierailijat toistamiseen johtoon Petteri Saukonniemen syötöstä, kun Apian kello osoitti aikaa 16.25. Ilves-lauma taisi olla vielä maali-humussa, kun vain 21 s. myöhemmin "Jasu" Mäkinen nosti munkin ohi hölmistyneen Ilves-vahdin ja jälleen Maxien tehomies Joni Niskavaara toimi tasoituksen arkkitehtina. Puoliajalle lähdettiin siis tasatuloksesta ja Maxit painoivat 1. puoliajan lopun raivoisasti Kissalauman maalille.

Ottelun 2. puoliaika oli sekavaa ja rikkonaista molempien joukkueiden taholta ja saattoipa kierroksetkin vähän nousta molempien joukkueiden toimesta, mutta ajassa 35.11 J-P Mäkelä räjäytti kotikatsomon ja junttasi kuulan Ilves maalin ristikkoon ja siirsi kotijoukkueen ensi kertaa johtoon, kun "Rippe" Mikkola tarjoili Jallulle namun. Ilves haki raivoisasti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Max-pakka kesti paineen ja korjasi arvokkaat kolme pistettä Valkeakoskelle.

Loistava taisteluvoitto meiltä ja mikä parasta, joukkue todisti jälleen olevansa henkisesti erittäin vahva, koska pystyimme kaksi kertaa nousemaan sillasta ja lopussa punnersimme vielä väkisin ohi hallitsevasta Suomen mestarista, pohdiskelee valmentaja Eerola.

Tästä on taas hyvä jatkaa matkaa ja seuraavaksi joukkue matkustaa Toijalaan katsastamaan liikkuvia rivitaloja ke 16.11