Mad Max hävisi 5-7 (2-3)

4.12.2005


Tässä Valkeakosken Sanomien lehti juttu..

 
 

 

Alpo Eerola

Miesten futsalin SM-liiga on menossa todella jännittäväksi, kun runkosarjassa edessä alkavat olla viimeiset puristukset.

Ennen viikonloppua kärkipaikan Ilveksen kanssa jakanut Valkeakosken Mad Max hävisi yllättäen eilen kotiottelunsa Apialla Turun Pallokerholle lukemin 5-7 (2-3).

Tilanne ei kauden toisesta tappiosta katastrofaaliseksi muuttunut. Max on yhä hyvin tyrkyllä kuuden parhaan mitalisarjaan, mutta jokainen runkosarjan tappio kirveltää: menetetyt pelit ja pisteet jäävät voimaan, kun mitalisarja alkaa.

Max antoi TPK:lle turhan helposti siimaa, kun turkulaiset johtivat kahden minuutin jälkeen 0-2, kahden ensimmäisen hyökkäyksensä jälkeen. Avausjakson puolivälissä tilanne oli jo 0-3.

Maxin takaa-ajon aloitti Juha Paulamäki, joka ensin syötti Harri Mikkolan 1-3 -osuman ja tykitti itse läpiajonsa päätteeksi 2-3.

– Alku oli ihan omaa hölmöyttä, teimme tyhmiä virheitä, ei oltu hereillä. Kolme maalia eteen on ihan liikaa näissä peleissä, eikä tappioita saisi tulla näin tasaisessa sarjassa, Paulamäki pyyhki hikeä otsalta pelin jälkeen.

Max-puolustajan harmin ymmärsi hyvin. Paulamäki on joukkueen kovimpia tahtopelaajia, joka on oppinut vihaamaan tappioita.

– Se on totta. Tuntuu siltä kuin pää olisi ihan erilainen kentällä kuin muualla, ”Pauke” naurahti.

Max nousi tasoihin toisen jakson alussa. Vain puolen minuutin jälkeen Joni Niskavaara ampui kuulan maalin kattoon.

Kolme minuuttia myöhemmin Harri Mikkola ja Jarno Mäkinen näyttivät, miksi maajoukkuevalmentaja Jouni Pihlaja on miesten taidoista kiinnostunut. Target-Mikkola pudotti pallon tarkasti Mäkiselle ja tämä vei Maxin johtoon 4-3.

Vain puoli minuuttia pelikellossa ehti kulua lisää, kun Maxin puolustukselle tuli lapsus. TPK:n vapari sujahti muurin välistä maaliin: 4-4.

Minuutti lisää ja TPK:n parhaimmistoon lukeutunut, Interin A-nuorten jalkapalloryhmään lukeutuva Jarmo Elo tykitti 4-5 ja vielä jakson puolivälissä 4-6. Lopullinen niitti tuli Maxin virhetilin täytyttyä. Tomi Tuominen tykitti kymmenen metrin vapaapotkusta 4-7.

– Potkaisin puhtaasi palloa, mutta erotuomari oli näkevinään, että vedin kintuille ja siitä tilanteesta tuo vapari tuli, Paulamäki sanoi.

TPK ei Maxin hirmuvasuria sinänsä yllättänyt pelillään.

– Kyllä me TPK:n vahvuudet tiesimme etukäteen.

Maxin valmentaja Tomi Eerola piti rauhallisen puhuttelun joukkueelleen ja pakkasi sen jälkeen ottelun videon kassiinsa. Löytyykö purkista hyvä vai huono opetus?

– Virheet sieltä ainakin paistavat. Alussa joukkue oli aivan unessa. Nyt ei pelattu yhtään niin kuin kopissa sovittiin. Oli puhetta nimenomaan, että seurataan vastustajia tarkasti heti startista. Kolme eteen on liikaa tuollaiselle joukkueelle, vaikka nousimme vielä tasoihin ja menimme ohikin.

Futsalissa maaleja syntyy usein hyvinkin pienessä ajassa, mutta Max ei enää lopussa pystynyt kunnolla rakentamaan maalipaikkoja, vaikka Jussi Saarinen vielä tykitti komeasti ylänurkkaan 4-7.

– En tiedä, iskikö joukkueeseen jonkinmoinen turhan aikainen pelko ja jännitystila siitä, että kotona ei saa hävitä, mietti Eerola.

– Pahoja tappioitahan nämä ovat, kotisalissa. Pojat saattoivat tutkailla vähän liian tarkkaan teksti-teeveetä ennen peliä ja ajatella, että meillekin tulisi voitto helposti, kun kerran GFT voitti TP-Kaarlen ja meillä olisi voitolla ollut saumaa iskeä taas Ilveksen kantaan.

TPK:n valmentaja Kai Suomi ei pitänyt voittoa yllätyksenä.

– Ilvekselle koettu tasapeli oli meille kuin tappio. Niinpä poikien pelaaminen ja kuusi pinnaa tästä viikonlopusta tuntuvat hyvältä. Yläsarja on meidänkin tavoite, vaikka kohtaamme enää VALO:n Vantaalla, sanoi Suomi, joka peluutti Interin liigamiehistä Henri Lehtosta, Mika Mäkitaloa ja Joonas Laurikaista.

”Pohjoisesta
pinnat kotiin”
Max pelasi viimeisen kotiottelunsa. Mustapaidoilla on vielä kolme runkosarjan vierasottelua jäljellä. Ensi viikonloppuna joukkue lähtee pohjoisen keikalle.

Lauantaina Max kohtaa Haaparannassa Kemi-Tornion (FTK) ja sunnuntaina Vaasassa Ruutupaidat.

– Kuusi pistettä on näistä hoidettava kotiin ja vielä päätösottelustakin pitäisi saada Sääksjärven Loiskeelta kolme pinnaa, jos jonkinmoista lätkää haluamme palkinnoksi tästä kaudesta, huomautti Tomi Eerola.

– Ensi viikonlopun reissuun lähdemme luottavaisin mielin, vakuutti Juha Paulamäki.

Mad Max–TPK 5-7 (2-3).

Maalit: 1.17 0-1 Jarmo Elo, 2.04 0-2 Tomi Tuominen (Henri Lehtonen), 9.30 0-3 Christian Maja (Mika Puputti), 10.23 1-3 Harri Mikkola (Juha Paulamäki), 11.44 2-3 Paulamäki, 20.30 3-3 Joni Niskavaara (Jari-Pekka Mäkelä), 23.52 4-3 Jarno Mäkinen (Harri Mikkola), 24.34 4-4 Tomi Tuominen, 25.43 4-5 Elo (Ville Paakkonen), 31.58 4-6 Elo (Lauri Kotamäki), 43.56 4-7 Tuominen, 17.50 5-7 Jussi Saarinen.