Futsal-liiga päätökseen!

3.2.2006


Futsal-liigan päätöskierros pelataan lauantaina 4.2.2006. Ennen viimeistä kierrosta vahvimmin mestaruudessa on kiinni Mad Max Valkeakoskelta. Myös tamperelaisella Ilveksellä on vielä mahdollisuus nousta mestariksi.

 

Futsalin Suomen mestaruudesta on pelattu syksystä 1997 alkaen. Tällä kaudella Futsal-liiga pelataan viimeistä kertaa nykymuodossaan. Ensi kaudella Futsal-liiga pelataan 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana.

Kuluneen kauden liiga on kärjen osalta erittäin tasainen. Mitaleista taistelee viimeisellä kierroksella neljä joukkuetta, Mad Max, Ilves FS, TPK ja TP-Kaarle. Liigan mitalisarjan viimeisellä kierroksella Ilves FS kohtaa TP-Kaarlen ja Mad Max TPK:n. Mitalisarjan kolmannessa ottelussa kohtaavat jo mitalivauhdista tippuneet PoPa ja VALO.

Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Mad Max johtaa sarjaa kahden pisteen turvin. Voitolla TPK:sta Mad Max voittaa varmuudella historiansa ensimmäisen mestaruuden, mutta myös muut tulokset voivat tuoda mestaruuden. Mikäli Ilves häviää tai pelaa tasan TP-Kaarlen kanssa on Mad Max mestari. Voitto ei varmasti tule helpolla, sillä TPK taistelee himmeimmistä mitaleista. Voitolla TPK varmistaa pronssimitalit ja mikäli Ilves häviää oman ottelunsa, nousee TPK voitolla hopealle.

Ilves taas tarvitsee voiton lisäksi apua turkulaisilta. Jos TPK voittaa tai pelaa tasan, Ilves vie voitolla mestaruuden kolmannen kerran peräkkäin. Ennen viimeistä kierrosta Mad Maxin ja Ilveksen maaliero on sama. Jos Ilves voittaa ja Mad Max pelaa tasan päätyvät joukkueet tasapisteisiin ja Ilves vie mestaruuden, sillä tasapisteissä mestaruuden ratkaisee maaliero. Ilveksen vastustaja TP-Kaarle tarvitsee vähintään tasapelin ja apua Mad Maxiltä noustakseen mitaleille. Jos TPK voittaa, niin runsasmaalinen voitto saattaa riittää viemään Kaarlen mitaleille, sillä voitolla Kaarle nousee tasapisteisiin Ilveksen kanssa. Ennen päätöskierrosta Ilveksen maaliero on 11 maalia parempi.

Mad Maxin valmentaja Tomi Eerola odottaa viimeistä kierrosta levollisin mielin.
- Pelit ovat kulkeneet viime aikoina hyvin ja joukkue on iskussa. Voimme lähteä ilman paineita, sillä tavoite eli mitali on jo saavutettu. Vaikka tavoite on saavutettu, niin totta kai lähdemme hakemaan voittoa ja sitä kautta ensimmäistä mestaruutta, Eerola toteaa.

Tuleva mitali on Mad Maxille sen historian ensimmäinen. Eerola odottaa huomiseen otteluun täyttä tupaa eli noin 300 katsojaa ja kovaa kannustusta omilta faneilta.

Jatkosarja

Myös jatkosarjassa pelataan kolme ottelua. Gepardi ja FTK on jo tuomittu putoamaan ja Ruutupaidat jatkaa kautta liigakarsinnoissa. Jatkosarjan voittaja ei ole vielä tiedossa.

Mitalisarjan viimeinen kierros lauantaina 4.2.2006:
Mad Max – TPK klo 15.00 Valkeakosken liikuntahalli
Ilves FS – TP-Kaarle klo 15.00 Spiral-Halli
Popa – VALO klo 15.30 Porin Urheilutalo

Jatkosarjan viimeinen kierros lauantaina 4.2.2006:
GFT – Gepardi klo 15.00 Leppävaaran liikuntahalli
Ruutupaidat – Loiske klo 15.00 Vaasan kauppaoppilaitos
Tervarit – FTK klo 17.00 Kempele-halli

Lisätietoja:
kalle.marttinen@palloliitto.fi