Valkeakosken Sanomien pakina

14.2.2006

Puheenjohtaja Helpiö tuulettaa
Puheenjohtaja Helpiö tuulettaa

Eevertti, alias vanha pakki pakinoitsi Futsal Mad Maxista, ti 14.2.2006 ilmestyneessä VS:n painoksessa seuraavaa:

Hullun hauskaa

Toissa lauantaina kirjoitettiin Valkeakosken liikuntahallissa valkeakoskelaiseen jalkapallohistoriaan uusi luku, kun paikallisseura Mad Max voitti futsalin, eli salijalkapalloilun Suomen mestaruuden. Lajia on harrastettu Suomessa jo vuosia, maailmalla vielä pidempään. Lajin tuoreudesta Valkeakoskella kertoo se, että tuore Suomen mestarikin on vasta viiden vuoden vanha. Nousu on siis ollut rakettimainen. Lajin suosiosta kertoo sekin, että Mad Max ei ole ainoa valkeakoskelainen futsal-seura.

Entinen kaupunginjohtaja Pertti Kataja käytti mielellään Valkeakoskesta termiä jalkapalloilun pääkaupunki. Taas tuohon termiin saatiin vahvistusta. Kauounkimme sarja on viime vuosilta mahtava. FC Hakan Suomen mestaruus vuodelta 2004, Suomen cupin voitto viime syksynä ja nyt sarjaa jatkaa Mad Max omalla Suomen mestaruudellaan. Maxilla on vieläkin menestystä odotettavissa, kun se on jo futsalcupin neljän parhaan joukossa. Nyt vain pää kylmänä pojat.

Kun katselee seuran pelaajien listaa, kannattaa todeta, että tässä on todellinen koskilainen joukkue, oman kylän poikia tyystin. Silmiin pistävää on myös se, että joukkueen jäsenet ovat lähes kaikki aloittaneet Valkeakosken Nappulaliigan riveissä ja kasvaneet sieltä eri kesälajiseurojen pääasiassa FC Hakan juniorituotannon kautta maan terävimpään kärkeen nyt tässä omassa lajissan. Kun vilkaisee seuran kotisivuja, voidaan todeta jo yhteistyökumppaneidenkin määrän lisääntyneen merkittävästi. Kotisivuilta löytyy 34 seuran yhteistyökumppania, lähes kaikki Koskista.

Maanantain lehdessä kysyttiin, miten kaupunki tukee tuoretta Suomen mestaria. Enpä osaa veikata, miten se jatkossa tukee, mutta viime vuodelta löytyy liikuntalautakunnan päätös, missä seuralle on myönnetty vuosiavustusta 400 euroa. Jos ja kun europeleihin mennään, sillä pääsee lentokentälle saakka, mutta hädin tuskin takaisin.  Uusi mestaruus tuo pelillisten haasteiden lisäksi myös suunnattomia taloudellisia haasteita. Se vaatii johtokunnalta suuria lisäponnistuksia saati, kun pelaajat pelaavat ja johtavat seuraa. Puheenjohtaja teki voittomaalin viime lauantaina, varapuheenjohtaja toimii valmentajana ja pelaajia on vielä muitakin johtokunnassa. Liekö johtokunnan jäsenellä Pakkasen Jussillakin ollut varalta pelikengät kassissa lauantaina.

Oman lukunsa Mad Maxin peleihin ja etenkin toissa lauantaina tuo katsomossa oleva tunnelma. Näytti siltä, että vaikka kentällä oltiinkin vakavailmeisiä, yleisöllä oli hullun hauskaa. Kannustus oli mahtavaa. Osin siihen vaikuttaa ottelun nopea tempo ja alituiseen vaihtelevat tilanteet, osin urheilutalon pienuus. Nytkin sali oli tupaten täysi. Jos tällainen yleisömenestys jatkuu, ei Koskista enää löydy Suomen mestarille riittävän suurta peliareenaa. Joskin turkulaisten faniporukka oli pieni ja asiallisen äänekäs, sen pesi mennen tullen koskilaisten oma fanisakki. Eipä ihme, että Palloliiton kotisivuilla fanisakki noteerattiin peräti kuvan kanssa. Onnea vielä kerran, toivoo vanha pakki.