Futsalin EM-karsintalohkot arvottiin

2.10.2006

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) arpoi futsalin EM-karsintalohkot maanantaina (2.10.) Sveitsin Nyonissa. Suomi pelaa neljän joukkueen EM-karsintaa Vantaan Myyrmäessä 18. – 21.1.2007 yhdessä Turkin, Armenian ja Albanian kanssa.

Pihlaja tyytyväinen

Suomi osallistuu 11 muun maan tavoin futsalin EM-karsinnan ensimmäiselle kierrokselle. Karsintaturnausten (3) voittajat ja kaksi parasta kakkosta pääsevät EM-jatkokarsintaan, joka pelataan 18.-24.2007. Myös toinen karsintakierros pelataan neljän joukkueen miniturnauksina (7 turnausta, yhteensä 28 maata), joista voittajat selviytyvät Portossa 16.-25.11.2007 pelattavaan kahdeksan joukkueen EM-lopputurnaukseen. Turnauksen isännöivä Portugali pääsee lopputurnaukseen ilman karsintaa.

Futsal-maajoukkueen valmentaja Jouni Pihlaja oli tyytyväinen arvontatulosten ratkettua. Vastustajat eivät ole kovin tuttuja, sillä Suomi ei ole kohdannut kolmesta lohkojoukkueesta ainuttakaan historian aikana.

- Turkki on aloittanut futsalin vastikään. Armenia ja Albania ovat toki pelanneet jo pidempään. Kolmesta ensimmäisen karsintakierroksen lohkosta tämä oli ehkä se toivelohko, vaikka helppoja otteluita ei ole olemassakaan. Uskon kuitenkin maajoukkueen kehityksen jatkuvan edelleen viime vuodesta ja meidän etenevän jatkokarsintaan, jos saamme jalkeille normaalin runkoryhmän, Pihlaja sanoo.

Maaotteluleirejä edessä

Pihlaja johtaa ryhmänsä kahteen valmistavaan kaksoismaaotteluun vielä tämän vuoden puolella. Marraskuussa (22. ja 23. päivä) vastassa on Unkari vieraissa ja joulukuussa Kypros saapuu Suomeen (19. ja 20. päivä).

- Oli hyvä asia, että Englanti ja Kypros eivät ole lohkossamme. Englannin kanssa olemme pelanneet otteluita viime aikoina ja Kypros tulee Suomeen loppuvuodesta. Valmistavissa tapahtumissa hiotaan taktiikkaa karsintaa ajatelleen, sillä se tulee olemaan suuressa roolissa tammikuussa. Karsintavastustajillamme on perinteisesti erittäin teknisiä pelaajia, ja näin on varmasti nytkin, Armenian mestareita UEFA Futsal Cupissa nähnyt Pihlaja ennakoi.

Lisää Futsalin EM-karsinnan arvonnasta uefa.comissa >>

Lisätietoja:
SUOMEN PALLOLIITTO
Kalle Marttinen, futsal-asiantuntija
(09) 7421 5273, GSM 040 823 5273
kalle.marttinen@palloliitto.fi

lähde palloliiton sivuilta