Sonera Plazan juttu

23.10.2006


Mad Max lähtee puolustamaan futsal-mestaruuttaan

Mad Max lähtee puolustamaan futsal-mestaruuttaan

23.10.2006

Viime kaudella ensimmäistä futsalin Suomen mestaruuttaan juhlinut valkeakoskelaisseura Mad Max pyrkii välttämään mestaruuskrapulan ja tavoitteena on juhlia kauden päätteeksi jälleen mestaruutta. Futsal-kausi pyörähtää käyntiin tiistaina.

Viime kauden mestarina Mad Max sai edustuspaikan UEFA Futsal cupissa. Kolmen ottelun turnausmuotoinen karsinta meni koskilaisilta hyvin vaikka jatkopaikkaa ei tullutkaan. Mad Max sijoittui neljän joukkueen lohkossa toiseksi ja jatkopaikka jäi harmittavasti maalin päähän.

- Kukaan ei olisi uskonut, että tulemme sieltä takaisin ilman tappioita. Pelillisesti ottelut olivat erittäin hyviä. Saimme kovia pelejä niin fyysisesti kuin taidollisesti, ja ne antoivat meille korvaamatonta kokemusta. Uskon, että meille jäi matkasta taskuun muutakin kuin vain kokemusta ja oli hyvä nähdä myös millaisia joukkueita muissa maissa on. Toisaalta jäi harmittamaan, että jatkopaikka jäi ainoastaan yhden maalin päähän, joten siitä syystä jäi hieman kaksijakoiset tunnelmat, Mad Maxin valmentaja Tomi Eerola kertaa turnauksen antia.

Eerola on luottavainen joukkueensa iskukyvystä vaikka muutama viime kauden avainpelaaja onkin sivussa.

- Lähdemme positiivisin mielin mestaruutta puolustamaan. Muutama tärkeä pelaaja pitää välivuotta, mutta meillä on toisaalta viisi uutta pelaajaa joukkueessa. Tulokkaat ovat nuoria ja taitavia ja odotan heidän nousevan joukkueen vastuunkantajiksi kauden edetessä, Eerola kertoo.

- Ensimmäinen tavoite on tietenkin uusia mestaruus. En kuitenkaan paina päätä pensaaseen vaikka mestaruutta ei tulisikaan ja voittaisimme mitalin. Mitali on kuitenkin ehdoton minimitavoite, hän jatkaa.

Taktisella puolella Eerola ei ole tehnyt suuria muutoksia.

- Lähdemme kauteen hyvin pitkälti samanlaisella pelityylillä kuin viime vuonna. Totta kai taktiikkaan on tehty pieniä viilauksia, mutta mitään dramaattisia muutoksia ei ole, Mad Max-luotsi valottaa.

Futsalin kilpailukausi pyörähti käyntiin jo viikko sitten, kun hallitseva mestari Mad Max sekä cupin voittanut Ilves ottivat yhteen Super Cupissa. Ilves oli ottelussa vahvempi ja voitti ottelun lopulta 3-1. Eerola listaakin Ilveksen tiukimmaksi kilpakumppaniksi mestaruustaistelussa.

- Ilves on varmasti meidän suurin haastaja. Myös TPK ja PoPa kamppailevat varmasti mitalisijoista. Espoolainen GFT on myös vahva eikä sitäkään sovi unohtaa, luettelee Eerola.

Eerola vakuuttaa, että hallitseva mestari ei lähde tulevaan kauteen ylimielisenä vaan pitää jalat tiukasti maassa.

- Lähdemme kauteen nöyrällä asenteella ja pidämme pään kylmänä. Viime kausi on nollattu emmekä tule sortumaan minkäänlaiseen ylimielisyyteen.

- Joukkuehenki on ehdottomasti yksi vahvuuksistamme. Lisäksi meillä on erittäin tasainen ryhmä ja vaikka muutama pelaaja puuttuisikin, niin tilalle löytyy aina korvaavia pelaajia. Meillä ei ole joukkueessa mitään heikkoa lenkkiä, Eerola listaa Mad Maxin vahvuuksia.

Futsal-liiga käynnistyy tiistaina. Liigassa pelataan kaudella 2006 – 2007 kymmenen joukkueen kaksinkertainen sarja, jonka voittaja on järjestyksessään kymmenes Suomen mestari. Futsal-liigan päätöskierros pelataan helmikuun 10. päivä. Suomen mestari saa paikan Euroopan jalkapalloliiton järjestämään UEFA Futsal Cupiin.

Salttu Forsström