Uutta! Henkilökuvassa Jussi "Puppe" Saarinen.

23.11.2006


Mad Max aloittaa julkaisemaan kerran kuussa henkilökuvan joukkueen pelaajasta tai taustaryhmän työmyyrästä. Ensimmäisenä ajankohtaisia ajatuksiaan kertoo varakapteeni Saarinen.

 

Henkilökuva Jussi ” Puppe” Saarinen.


Mad Max julkaisee kerran kuussa henkilökuvan edustusjoukkueen pelaajasta tai taustaryhmästä. Ensimmäisessä henkilökuvassa ajankohtaisia mietteitään esittelee joukkueen varakapteeni, pitkän linjan futsalkettu Jussi ”Puppe” Saarinen.

Puppe liittyi Maxin miehistöön kaudelle 04-05, koskilaisten noustua liigaparketeille. Edellisen kauden värikkäät siirtovaiheet Ilves FS:n ja Gepardin välillä saivat kokeneen puolustajan miettimään vaihtoehtoa vanhojen kesäpallo-kavereiden seurasta. Mad Max sai Pupesta tarvittavaa monivuotista kokemusta ja tuntemusta liigapeleistä. Toisin sanoen ”lukon alakertaan”. Siirrosta asti Puppe on kuulunut ehdottomasti valmennusryhmän luottopelaajiin. Vaikka pelimies asuu Tampereella, on hän yhdessä muiden manselaisten tavoin lähes poikkeuksetta harjoitusparketilla. Tämä toiminta tukee sitä, että herra on sitoutunut suurella sydämellä joukkueen toimintaan.

Kentällä puolustaja Saarinen tunnetaan tehokkaana vaparitykkinä. Muurilla tai ilman. Lisäksi herra intoutuu välillä huimiin pallollisiin nousuihin pohjalta, aina maalintekoon asti. Puppe ilmoittaa jokaisena vuonna pelaavansa viimeistä kauttaan, aika näyttää... Joukkue ei miehestä hevillä irti päästä!

Antaa herra Saarisen kuitenkin vastata myös itse muutamaan ajankohtaiseen kysymykseen.

- Maxit ovat aloittaneet kauden varsin heikosti. Mitä syitä näet tähän?

  • Viime kauteen verrattuna emme yksinkertaiseksi ole saaneet käännettyä tiukkoja pelejä voitoksi. Olemme olleet turhan kilttejä kentällä. ”pure nilkkaan, jos et muuta voi”-asenne on puuttunut.


- Miten joukkue voisi parantaa esityksiään nykyisestä?

  • Enemmän pitäisi pelata omaa, vanhaa, iloista peliä. Luovuutta puutuu tällä hetkellä. Nopeampia ja rohkeampia ratkaisuja hyökkäyksessä. Ei kuitenkaan puolustuspelin kustannuksella. Äijien pitää olla yhtä nopeasti alhaalla, kuin ylhäälläkin.


- Mitkä ovat omat loppukauden tavoitteesi?

          - Se, että pystyis auttamaan kavereita parempiin suorituksiin omilla jutuilla. Helpottamaan niitten peliä. Ja sehän ei onnistu jos omat paikat särkyy. Kyllä kunnossa tarvis pysyä. Mun periaate on se että omat tavoitteet on sama asia, kun joukkueen tavoitteet.


Mitä näkisit joukkueen loppukauden tavoitteet?

  • Pelataan peli kerrallaan ja sitä kautta ehkä voitosta, voittoon. Hiukan pitää asennepuolella petrata ennen sitä. Mitään ei olla vielä voitettu, eikä hävitty.


Yleisesti, millaisena näet futsal liigan tulevaisuuden?

  • Pääosin olen tyytyväinen uuteen kilpailulliseen ja pitkäjänteiseen sarjasysteemiin. Tälle aikavälille ja joukkuemäärälle pelejä on ihan sopivasti. Mut jos aikajana pysyy samana, mutta joukkueita tulee pari lisää, niin pitäisi vähän pidentää... Niin, ja kaipais kyllä liiga yhtenäisiä kellonaikojakin peleihin. Välillä joutuu pelaan vielä yövuorossakin. Lisäksi tuomarit vois yhtenäistää ja pitää joskus jopa koko pelin samaa linjaa. Turha painiminen pitäis saada pois. Siinä mennään kyllä väärään suuntaan. Kun ei oo peliä, missä omakin naama ei aukeis.


Seuraava henkilökuva ilmestyy Joulun tietämissä.