Moldova voitti Suomen niukasti ensimmäisessä ottelussa

29.11.2006

Suomen ja Moldovan futsal-maajoukkeet kohtasivat tänään keskiviikkona 29.11.2006 Valkeakoskella. Moldova oli niukasti parempi voittaen 2-3 (0-2). Huomenna torstaina 30.11.2006 joukkueet kohtaavat uudelleen Porin Urheilutalossa klo 18.30.

Ottelu alkoi Suomen osalta hermostuneesti. Pallo käväisi Suomen maalin ylärimassa parin minuutin pelin kohdalla. Pikku hiljaa Suomikin pääsi paremmin mukaan peliin ja piti palloa pitkiäkin jaksoja, mutta ei päässyt kunnon maalitilanteisiin. Viiden minuutin kohdalla Moldova sai vapaapotkun noin 10 metristä. Pienellä siirrolla Iaroslav Subbottin pelattiin vetopaikkaan ja Subbottinin veto upposi Suomen maaliin. Maalin jälkeen Suomi hallitsi kenttätapahtumia, mutta ei päässyt tolppaa lähemmäs. Juuri ennen kymmenen minuutin täyttymistä Moldova iski jälleen. Sergiu Tacot pisti pallon varmasti pussiin lähietäisyydeltä hyvän kuvion päätteeksi. Ensimmäisen puoliajan lopussa Suomella oli hyvä paikka kaventaa, mutta maalivahti ehti Risto Salmen vedon eteen.

Toinen puoliaika alkoi suomalaiskomennossa. Kun pelikello näytti 23.41, Jani Modigin veto rangaistusalueen rajalta muutti suuntaa moldovalaispuolustajasta ja pallo painui verkon perukoille. Modigin maalin jälkeen Suomi jatkoi painostusta, mutta ilman toivottua tulosta. Juuri ennen puolen tunnin täyttymistä Moldova lisäsi johtonsa jälleen kahteen maaliin. Ville Sihvonen ehti peittämään Oleg Hilotiin ensimmäisen vedon, mutta Sihvosen jalasta kimmonneen pallon Hilotii onnistui ujuttamaan ohi Sihvosen, Modigin ja maalissa pelanneen Jussi Lahtisen.

Lopussa Suomi haki maalia viiden kenttäpelaajan voimin. Suomen toisesta maalista vastasi ensimmäisen tavoin kapteeni Modig. Modig taisteli menettämänsä pallon Suomen hyökkäyspäässä takaisin itselleen ja toi Suomen maalin päähän. Viimeiset kaksi minuuttia Suomi pyöritti palloa yleisön kannustaessa, mutta ilman tulosta ja näin Moldova voitti lukemin 2-3.

- Peli vastasi tarkoitustaan. Tämä oli minun maajoukkueuran ensimmäinen peli, jossa pääsimme tosissaan tekemään omaa peliä. Aiemmissa peleissä olemme pääsääntöisesti joutuneet puolustamaan pelatessamme kovempia maita vastaan. Englanti taas on oma lukunsa poikkeuksellisen pelityylinsä takia. Ykkösketjusta (Sihvonen, Modig, Sebastian Björkstrand, Salmi) näki, että he ovat pelanneet pitkään yhdessä. Kakkosketju (Juha-Pekka Torvinen, Joni Niskavaara, Markus Sairiala, Kåre Björkstrand sekä lopussa myös Jarno Auvinen ja Harri Mikkola) oli taas enemmän kokeiluluontoinen. Ensimmäinen jakso oli hakemista joka varmasti osittain johtui siitä, että kokoonnuimme vasta 2,5 tuntia ennen peliä, valmentaja Jouni Pihlaja pohdiskeli pelin päätyttyä.

Futsal-maajoukkueen valmistautuminen kohti alkuvuoden EM-karsintoja jatkuu huomenna torstaina 30.11.2006 kun joukkueet kohtaavat uudestaan kello 18.30 Porin Urheilutalossa (Kuninkaanhaanaukio 3). Itsenäisyyspäivänä futsal-maajoukkue leireilee Eerikkilässä.
- Huomenna uusi haaste ja uusi joukkue. Tavoitteet ovat kuitenkin pidemmällä kuin yksittäiset ottelut. Tämän päivän peli vahvisti käsitykseni siitä mitä seuraavilla leireillä tulee kehittää eli erikoistilanne- ja ketjupelaamista, Pihlaja suuntasi katsettaan tulevaan.

Suomi – Moldova 2 – 3 (0-2)
6 min 0-1 Iaroslav Subbottin
10 min 0-2 Sergiu Tacot
24 min 1-2 Jani Modig
29 min 1-3 Oleg Hilotii
38 min 2-3 Jani Modig

 

Lähde www.futsal.fi