Max ja TPK tasatahtia eteenpäin.

7.1.2007


Turussa tasattiin pisteet. Syöttävätkö valmentajat Eerola ja Malmborg joukkueilleen samaa aamupuuroa?

           Lauantaina Turun Samppalinnassa kohtasivat TPK ja Mad Max. Ottelun ennakko-asetelmat olivat mielenkiintoiset, sillä Maxit eivät kolmivuotisen liiga-historiansa aikana ole kertaakaan poikennut kyseisellä pysäkillä.

           Joukkueiden kohtaamiset ovat olleet aina tiukkoja, eikä poikkeusta nähty nytkään. Taitotaso on keskimäärin samaa luokkaa, eikä fyysisyydessäkään ole huomattavia eroja. Joukkueet osaavat pelata kovaa, mutta eivät ole varsinaisia painijoita. Pelityyli ja taktiikka on liikkuvaa, hyvää futsalia. Molemmat löytyivät mitalisijoilta edellisen kauden päätteeksi ja olivat varmasti suuria ennakkosuosikkeja monen papereissa uuteen sarjajärjestelmään lähdettäessä, mutta kuinka kävikään. Vanhat kaverukset kamppailevat keskenään taulukon puolivälissä ja sen allakin.

Lauantaina saimme tähän osittaisen vastauksen , kun kentällä oli 40 tuhlaajapoikaa. Toinen osasyy voi olla, että syöttävätkö valmentajat herroilleen samaa aamupuuroa..? 

Ottelun alku oli tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta. Max puolustaja Jarno Mäkinen karkasi kahdeksan minuutin kohdalla kuitenkin laukaisupaikkaan maalivahti Tuomas Kallioisen pitkästä avauksesta. Mäkinen päätti kokeilla pienestä kulmasta huolimatta ja vierailijat siirtyivät johtolukemiin. TPK aloitti vyörytyksen ja Mad Max koitti vastata pallonriistoilla. Erän lopussa alkoi tapahtua. TPK otti aikalisän pohtiakseen kulmakuviota, mutta Max-valmentaja Tomi Eerola luki turkulaisten kuviokynän ajatuksia ja ohjasti omiaan. Välittömästi kulmasta, oli pallo jälleen maalivahti Kallioisen hyppysissä. Veli Helpiö noudatti edellisen maalisepon Jarno Mäkisen juoksulinjoja, Kallioinen linkosi, Helpiö tiputti yhdellä sektorille ja toisen aallon Jallu Mäkelä kiitti. -Joskus otteluiden kuvaaminen auttaa, totesi Eerola. Kymmenen sekunttia ennen taukoa meinasi Max-valmennus nielaista tekarit kurkkuun. TPK:lle puhallettiin vapaapotku seitsemästä metristä, jonka jälkeen Maxien kentällinen järjesti torikokouksen tuomarin kanssa. Henri Lehtonen seurasi, myhäili ja pisti pallon tyhjiin, hölmistyneen kiukkujoukon silmien edessä. Tauolle mentiin lukemissa 1-2.

Toiselle puoliajalle Maxit joutuivat viilaamaan kentällisiään, kun kapteeni Mäkelä joutui tauolla jättämään kentän kuumeen takia. Hetkellisesti koskilaisten peli sekosi ja TPK rankaisi. Kolmessa minuutissa kotijoukkue hiipi rinnalle ja ohi. Ensin Lehtonen kuuden metrin pisteeltä ja sitten Mika Mäkitalo, Majan passatessa. Molempia edelsi harmilliset pallonmenetykset keskialueella. Erän ollessa puolessa näytti Maxin Jarno Mattila, mistä taidossa, tahdossa ja ammattilaisen otteessa on kyse. Riisto, harhautukset ja kylmäpäinen viimeistely. Loppulukemat 3-3 oli muuttua ottelun loppupuolella vielä moneen kertaan, mutta tolpat ja maalivahdit Kallioinen, sekä Laaksonen pitivät häkit tyhjinä.

Molemmat joukkueet pyörittivät ottelun jälkeen päätään, mutta tapahtumat mukaanlaskien oli tasalukemat varsin oikeutettu lopputulos.

Mad Maxin urakka jatkuu heti tiistaina, kun joukkue matkustaa Lempäälän Hakkariin Loiskeen vieraaksi. Ottelu alkaa kello 19.00.