Maxeille revanssi Loiskeesta!

9.1.2007


Vierasvoitto Loiskeesta toi balsamia syyskauden heikolle esitykselle kotikentällä.

Tiistaina Hakkarin parketilla Lempäälässä kohtasivat "kylän kundit", kun vastakkain olivat isäntäjoukkue Sääksjärven Loiske ja Valkeakosken Mad Max. Vierailijat kokivat syksyn kolmannessa ottelussaan Loiskeelle tuskallisen, omiin virheisiin kaatuneen tappion Valkeakoskella. Tuosta ottelusta alkoi mestareiden pitkä ja vaikea kausi liigassa. Maxit ovat osoittaneet heräilyn merkkejä, vaikkakin suuri osa runkomiehistä on loukkaantumisten takia sivussa. Viimeisen kuuden ottelun saldona on vain yksi tappio, ja senkin Kokkolan sulkapallokentällä, mistä kukaan ei voittoa ole hakenut. Toki kuuteen otteluun mahtuu myös kaksi tasapeliä, joissa vastustaja on päästetty peliin mukaan turhan helposti, hyvien alkuasetelmien jälkeen. Tulevana lauantaina ei joukkue tule kuitenkaan päästämään kärkitaiston GFT:tä helpolla...

Mad Max aloitti ottelun Hakkarissa vahvasti, kun Joni Kopra tälläsi ensimmäisessä vaidossa vierailijat johtolukemiin. Loiske pääsi kuitenkin  otteluun mukaan ja teki nopeaan tahtiin kaksi osumaa Maxien merkkausvirheistä. Kopra oli päättänyt ottaa illasta kaiken irti ja laukoi maskin takaa pallon toistamiseen pitseihin. Komeetaksi nouseva Jarno Mattila viimeisteli taukolukemat 2-3 Maxeille, Tuomas Kuusikon taistelun päätteeksi.

Toinen puoliaika alkoi varsinaisella Hawaji-pallolla. Joukkueiden pelaamisessa ei ollut päätä, eikä häntää. Maxit olivat kylläkin ajoittain alakynnessä Loiskeen laukauksien viistäessä Max-maalin rautoja. Jussi "Puppe" Saarinen katkaisi kyläporukan selkärangan, kun vapaapotku suuntautui muurin ohi kohti ristikkoa. Loiskeen maalivahti Janne Kumpulainen levitteli vain käsiään, "Pupen" matkatessa tyynesti kohti vaihtopenkkiä, haleja ja pusuja. Hetkellisesti kotijoukkue koitti pysyä vielä matkassa, kun Eero Kuusikko pysäytti hyökkääjän varsin tylysti rangaistusalueella. Tyly oli myös hyökkääjän kaatuminen ja tuomarin tuomio. Loiskeen Antti Kuusisto teki illan toisensa 6 metrin pisteeltä. Puoliajalta mukaan tullut Jarno Hyökyvaara yllätti lopussa vielä Kumpulaisen pienestä kulmasta ja loppulukemat 3-5 Maxien hyväksi toi balsamia syksyn tappiolle.

Maxit jatkavat loppukautta lauantaina kotiottelulla, kun vastaan saapuu siis kärkitaiston Espoon GFT. Ottelu alkaa kello 16.00. liikuntahallissa.