Flunssa-aalto nosti cup-kuumeen!

15.2.2007

Mad Max kaatoi PoPan puolikuntoisena ja eteni futsal cupin välieriin.

Mad Max-PoPa 4-2 (1-1)

Mad Maxin joukkuetta on riivannut koko viikon vaikea flussa-aalto. Pelaaja toisensa jälkeen on kaatunut vällyjen väliin. Torstaina Valkeakosken liikuntahallissa ei kuitenkaan kaatunut, kuin Porin Palloilijat. Keskiviikosta lähtien Maxien valmentaja Tomi Eerola mietti, kuinka saada joukkue torstaiksi. Mielessä Eerolalla kävi vielä ottelupäivänäkin, olisiko siirto myöhaisempään ajankohtaan mahdollinen. Kuumeen kourissa olivat Jussi Saarinen, Mikko Imeläinen, Jirka Järvi ja Juha Paulamäki. Joni Kopra, sekä Veli Helpiö tervehtyivät juuri ja juuri pelikuntoisiksi ja Jarno mäkinen otteli sairaana. Jari-Pekka Mäkelä saatiin hälyytettyä paikalle hetki ennen peliä. Vielä kun listaan lisää alkuminuuteilla loukkaantuneen Tuomas Kuusikon, ei lähtökohdat olleet parhaat mahdolliset. Urhoollinen Max-ryhmä oli kuitenkin päättänyt hankkiutua lopputurnaukseen ja tämä myös tapahtui.

Tomi Eerola oli päättänyt käyttää energiaa säästävää taktiikkaa ja hyödyntää 2-2 pelisysteemiä. Pelaajien oli määrä tippua puoleen kenttään ja säästää itseään turhalta karvauspeliltä, pitäen tiivis puolustus maalin edustalla. Joukkue koitti iskeä vastahyökkäyksillä paikan avautuessa. Tämä toimikin, sillä PoPa pelasi tehokkaasti aikaa pois kellosta palloa pyöritellen, mikä oli kotijoukkueelle varsin suotuisaa. Hienouksia yleisölle tarjottiin vasta kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun target Harri Mikkola tarjoili kapteeni Mäkelälle pallon pitkän suojauksen jälkeen. Jaakko Laitinen iski porilaiset hetkeä myöhemmin tasalukemiin terävällä laukauksellaan.

Toisen puoliajan alku oli Maxille synkkä, sillä kolmen minuutin pelin jälkeen oli Jarkko Reinikka unohtunut maalille täysin vapaaksi ja johtolukemat PoPalle oli totta. Kun Mad Max sai rivinsä kuntoon alkoi Jarno "hattu" Mattilan show. Herra iski kolmesti pallon PoPan maaliin seitsemässä minuutissa. Kaksi ensimmäistä tarjoili illan syöttökone Mikkola ja viimeisen Mattila iski tyhjiin, pallonriiston jälkeen. PoPan loppurypistely oli tehotonta ja laukaukset jäivät tiiviiseen puolustusnelikkoon. Mad Maxin illan pelaaminen oli olosuhteisiin nähden varsin kypsää ja kentällä nähtiin vanhaa kunnon henkeä ja taistelua. Ei kaunista, mutta voittoisaa ja tehokasta.