PoPa kaatui tiukassa taistossa

3.10.2007

Tiistaina nähtiin Apian hallissa tiukkaa, mutta rehtiä kamppailua Mad Maxien kauden kolmannessa harjoitusottelussa.

Mad Max jatkoi tiistaina valmistautumistaan tulevaan kauteen harjoitusottelun merkeissä Porin Palloilijoita vastaan. Alkukauden harjoitusvahvuudessa on ollut toivomisen varaa, mutta jalkeille saatiin kuitenkin 9 kenttäpelaajaa sekä 2 maalivahtia. Ottelussa Maxien tarkoituksena oli puolustaa tarkasti koko joukkueena ja ajoittain se onnistui erinomaisesti. Vaihto kesäfutiksesta saliin näkyi kuitenkin ajoittain pelissä ja vastustaja pääsikin rokottamaan ajassa 8:18 maalivahdin nopean avauksen päätteeksi, jonka Juha Helander laukoi maalin takanurkkaan.

Tämän jälkeen Maxit rupesivat tekemään enemmän töitä myös hyökkäyspäässä ja ajassa 14:28 Mikko Takala jatkoi Jere Blomin laukauksen ohi PoPa:n maalivahdin. Seuraavan kerran PoPa:n puolustuksesta tehtiin reikäjuustoa ajassa 15:48, kun Joni Niskavaara siirsi Joni Kopran syötöstä kotijoukkueen johtoon 2-1.

Toinen jakso alkoikin sitten murheellisesti, kun PoPa tuli tasoihin jakson toisella minuutilla, maalintekijänä jälleen Helander. Tasaisessa väännössä PoPa hyödynsi Maxien virheet ja rankaisi armotta, kuten Maxit myös toisessa päässä. Ajassa 25:30 Maxit siirtyi jälleen johtoon, kun kuvion päätteeksi Joni Niskavaara laukoi Veli Helpiön esityöstä lukemiksi 3-2.

Sitten oliki jälleen PoPa:n vuoro, kun vierasjoukkueen ehdottomasti vaarallisin pelaaja Helander sinetöi hattunsa pelin 28 minuutilla. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi myllyttämään hyviä kuvioita, mutta viimeistelyssä terävyys ei ollut kohdallaan. Kova yritys palkittiinkin sitten ajassa 33:21, kun Timo Kopola siirsi ”pitkän sahailun” päätteeksi kotijoukkueen johtoon 4-3.

Tämän jälkeen PoPa alkoikin lisäämään vauhtia ja pystyi  luomaan painetta Maxien päähän. PoPa otti muutamaa minuuttia ennen loppua aikalisän, jonka jälkeen he rupesivat nostamaan maalivahti Ojanperän mukaan hyökkäyksiin. Tähän Mad Max vastasi ottamalla myös aikalisän ja käymällä läpi, miten PoPa:n ”ylivoimaruletti” saadaan eliminoitua. Tässä onnistuttiin hyvin ja Popalaiset eivät päässeet laukomaan läheltä, vaan joutuivat yrittämään ratkaisuja kaukaa. Maxien lopun taistelu antoi tulokseksi kauden harjoitusotteluista ensimmäisen voiton, joka lämmitti joukkuetta sekä taustoja. Pelissä oli ajoittain hyviä aineksia, mutta paljon on tietysti vielä tehtävää.

Seuraava koitos onkin jälleen tuttua ”vihollista” vastaan, kun Ilves saapuu perjantaina Apian halliin piiricupin otteluun, joka alkaa klo 19:45.

 

Mad Max: Kallioinen, Juvonen   Kopola, Kuusikko, Helpiö, Järvi, Takala, Kopra, Blom, Niskavaara, Hyökyvaara