Kausi käyntiin voitolla

23.10.2007

Illan tehoista vastasi kolmikko  Niskavaara, Mikkola, Kopola.
Illan tehoista vastasi kolmikko Niskavaara, Mikkola, Kopola.
Mikko Takala, nro 18, teki debyyttinsä Maxien paidassa liigakentillä.
Mikko Takala, nro 18, teki debyyttinsä Maxien paidassa liigakentillä.
Paljon lähempää ei enään paikkaa voi saada...onneksi meni!
Paljon lähempää ei enään paikkaa voi saada...onneksi meni!

Loiske pysyi perässä ensimmäisen jakson.

Mad Max sai sen mitä se lähti ottelusta hakemaankin eli 3 pistettä. Pelillisiä hienouksia ei parketilla nähty kummankaan joukkueen toimesta, vaan molemmat joukkueet keskittyivät puolustamaan tiukasti puolikentästä alkaen. Prässipeli oli unohdettu molempien osalta ja virheitä pyrittiin välttämään.

Ensimmäisellä jaksolla tempo ei päätä huimannut ja tarkka puolustaminen molemmilta joukkueilta piti maalitilanteet melkoisen vähäisinä. Jakson puolivälin jälkeen Mad Max käytti hyväksensä Loiskeen uinahduksen ja maalissa pelannut ”Tuoppi” Kallioinen avasi nopealla yli puolen kentän Timo Kopolalle, joka pääsi läpiajoon ja vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Enempää ensimmäisellä puoliajalla ei maaleja nähty, vaikka kotijoukkue saikin vielä luotua muutaman maukkaan paikan.

 

Toista puoliaikaa oli pelattu 4:18, kun Harri Mikkola pääsi laukomaan läheltä Maxien johdoksi 2-0 Joni Niskavaaran syötöstä. Seuraavaa maalia ei kauaa tarvinnut odottaa, kun ajassa 25:18 Joni Niskavaara siirsi vuorostaan Harri Mikkolan syötöstä Maxit jo kolmen maalin johtoon. Maxien Kopola teki illan toisensa ajassa 30:27, Harri Mikkolan toimiessa jälleen syöttäjänä.

 

Peliä edeltävissä palavereissa terävöitettiin omaa tekemistä ja tarkkaa puolustamista, joka toimi erinomaisesti. Vaikka ensimmäisellä jaksolla peli ei vielä auennutkaan, niin joukkue jatkoi silti sovittujen asioiden tekemistä ja viimein se myös alkoi tuottaa tulosta. Maxit käyttivät hyödykseen vastustajan virheet ja pääsivät hyvien syötönkatkojen jälkeen rakentamaan maalitilanteita. Loiske ei omaa hyökkäyspeliään saanut toimimaan ja poissaolot näkyivät erityisesti sillä osa-alueella. Puolustamisessa se pystyi hyvin sumputtamaan keskustan ja sitä kautta oli myös Maxien vaikea saada hyökkäyksiään luotua. Maltti ja usko omaan tekemiseen kuitenkin palkittiin ja avauspisteet jäivät kotiluolaan.

Seuraavaksi joukkue suuntaakin matkansa kohti pohjoista, jossa kohdataan kaksi toisensa avauskierroksella kohdannutta joukkuetta eli TP-Kaarle ja Tervarit Oulusta. Keskinäisen ottelun avauskierroksella voitti TP-Kaarle 6-5.

 

Mad Max: Kallioinen, Juvonen   Kopola, Kopra, Niskavaara, Mikkola, Kuusikko, Helpiö, Järvi, Takala, Hyökyvaara, Blom

 

Tehot: Mikkola 1+2, Kopola 2+0, Niskavaara 1+1, Kallioinen 0+1