Tasapeli Kokkolasta!

28.10.2007

Ykköskentän Joni Niskavaara oli jälleen vauhdissa!
Ykköskentän Joni Niskavaara oli jälleen vauhdissa!

Tp-Kaarle 6 MadMax 6!

Mad Max aloitti pohjoisen reissunsa tasapelillä TP-Kaarlen vaikeassa kotiluolassa. ”Postimerkin” kokoinen kenttä antaa oman mausteensa otteluihin, kuten myös fanaattinen kotiyleisökin.

 

Ensimmäistä jaksoa hallitsi Mad Max, joka pääsi myös johtoon ajassa 4:49, kun Veli Helpiö teki hienon kuvion päätteeksi maalin, Mikko Takalan toimiessa tarjoilijana. Näin myös Maxien II-ketju pääsi pisteiden makuun, joka antanee itseluottamusta myös kyseiselle ketjulle.

Ensimmäistä 5 minuuttia selkeästi hallinnut Mad Max antoi kuitenkin TP-Kaarlelle 2 minuutin etsikkoajan, jota kotijoukkue ei jättänyt käyttämättä hyväkseen. Se takoi kaksi maalia puolessa minuutissa ja nappasi johdon hetkeksi. Mad Maxin ykkösketju näytti kuitenkin vaarallisuutensa ja tasoitti ottelun vain 23 sekuntia Kaarlen maalin jälkeen. Harri Mikkola syötti ja Joni Niskavaara toimi maalintekijänä.

Tämän jälkeen Mad Max hallitsi tilanteita, vaikka TP-Kaarle pääsikin jälleen johtoon ajassa 12:35. Ajassa 15:46 Maxien parhaanakin palkittu Joni Niskavaara väläytti henkilökohtaista osaamistaan ja toi Maxit tasoihin 3-3. Viimeisellä minuutilla Tp-Kaarle sai virheet täyteen ja Maxien Timo Kopola täräytti 10 metrisestä johdon 3-4. Kun Joni Niskavaara vielä viimeisteli ajassa 19:37 jakson kolmannen maalinsa, niin tauolle siirryttiin Maxien johtaessa 3-5.

Toinen jakso olikin sitten pelkkää selviytymiskamppailua, sillä kotijoukkue painoi pelin väkisin Maxien päähän ja loi selkeästi vaarallisemmat maalipaikat. Ajassa 25:43 se tuli maalin päähän, mutta Maxit siirtyivät jälleen kahden maalin johtoon ajassa 31:08, Mikko Takalan toimiessa maalintekijänä.

Tämän jälkeen TP-Kaarle otti aikalisän ja jatkoi sen jälkeen vaihtamalla maalivahdin 5 kenttäpelaajaan. Uhkapeli kannatti, sillä hieman yli minuutissa se tuli tasoihin, ensin 5-6 ajassa 32:43 ja tasoitus 6-6 ajassa 33:49. Välissä ehti tapahtua paljon, sillä Maxien virhetili täyttyi ja TP-Kaarle ampui yhden 10 metrisen yli ja Mad Maxien Joni Niskavaara pääsi kokeilemaan 6m rankkaria ampuen kuitenkin yli.

Jännitysnäytelmä päättyi lopulta tasoihin ja Mad Maxien leirissä huokaistiin helpotuksesta. Valmentaja Eerolan mukaan tuo yksi piste Kokkolasta oli lopulta ihan hyvä saavutus, vaikka kahteen kertaan oltiinkin kahden maalin johtoasemassa. Eerolan mukaan ottelu oli kovaa vääntämistä ja taistelua, mutta lopulta kuitenkin rehtiä sellaista ja ”yliampumiset” pysyivät poissa.

Kiitosta valmentajalta sai luonnollisesti 3 maalia tehnyt Joni Niskavaara, mutta ottelu oli kokonaisuudessaan loistava taistelu koko joukkueelta. Toisen jakson kotijoukkueen paine ja prässi sekoitti Maxien peliä sen verran, että omaa peliä ei uskallettu pelata.

Pisteet Kokkolasta ovat siis kovan työn takana ja jälleen tällä kaudella kotijoukkue tullee saalistamaan suurimman osan pisteistään juuri kotisalissaan. Tänään Mad Maxit siis kohtaavat Oulussa Tervarit ja luvassa on jälleen hikinen iltapuhde, jotta pistetiliä saataisiin kartutettua. Eilisen pelin tuomat pikkukolhut ratkaisevat tänään pelaavan kokoonpanon, mutta toivottavasti huoltajien poppakonsteilla saadaan joukkue taas täyteen iskuun.

Nettisivujen vieraskirjassa pyritään jälleen tänään seuraamaan ottelun tapahtumia mahdollisimman reaaliaikaisesti. Ottelu Oulussa alkaa siis klo 18:30.

 

Tilastot:

 

04:49             0-1                Helpiö (Takala)

05:32             1-1                TP-Kaarle

06:07             2-1                TP-Kaarle

06:33             2-2                Niskavaara (Mikkola)

12:35             3-2                TP-Kaarle

15:46             3-3                Niskavaara

19:02             3-4                Kopola (10 m)

19:37             3-5                Niskavaara

----------------------------------------------------------

25:43             4-5                TP-Kaarle

31:08             4-6                Takala

32:43             5-6                TP-Kaarle

33:49             6-6                TP-Kaarle