Valkeakosken Sanomien otteluraportti, GFT-Mad Max.

19.11.2007

Timo Kopola (17) maalasi Espoossa.
Timo Kopola (17) maalasi Espoossa.

GFT vei lopulta jännitysnäytelmän lukemin 8-6.

Valkeakosken Mad Max vieraili lauantaina liigan kärkijoukkue Espoon GFT:n kotiluolassa ristiriitaisin ottein. Ottelun kaoottinen alku koitui lopulta Maxin turmioksi ja kova kiri valui hukkaan kotijoukkueen onnistuessa loppuhetkillä kahdesti kymmenen metrin vapaapotkuistaan.

GFT aloitti ottelun vahvasti ja käytti Maxin uinumista hyväkseen. Kahdentoista minuutin kohdalla espoolaiset olivat iskeneet pallon pitseihin jo neljästi.

Tämän jälkeen valmentaja Tomi Eerolan aikalisä rupesi tuottamaan tulosta ja koskilaiset kuroivat ennen puoliaikaa taululle lukemat 5-2 Timo Kopolan ja Veli Helpiön osumin.

Toisen jakson alussa alkoi Maxin raivokas kiri ja GFT pysyi vaivoin kyydissä.

Taistelulla oli myös hintansa, sillä tulostaululle kertyi maalien lisäksi myös tukku virheitä.

Toisen jakson maaleista vastasivat Joni Kopra, Eero Kuusikko, Harri Mikkola ja Helpiö toistamiseen.

Parhaimmillaan Maxit pääsivät kahdesti ottelussa maalin päähän, mutta viimeisten minuuttien ylivoimapeli kaatui, kun Henrik Henrikson pyssytti vapaapotkut sisään ja loppulukemiksi 8-6.

– Ensimmäisen erän alku oli karmeaa katseltavaa, mutta hienosti joukkue kokosi itsensä taistelemaan. Varsinkin teletappiketju Jarno Mattila, Veli Helpiö, Mikko Takala, Eero Kuusikko pelasi jälleen mukavasti yhteen ja piti GFT:n taitavan maajoukkueketjun omalta osalta varjossaan, listasi valmentaja Eerola tuntojaan.

Onni ei taaskaan koskilaisia suosinut, sillä maalipuut kolisivat ja laukauksia viuhui täpärästi ohi. Myös muutaman ratkaisevan joukkuevirheen olisi tuomaripari saanut jättää pelaajien mukaan viheltämättä.

– Tuomarit taisivat pelästyä lopun rynnistystämme, joten pilliin oli ilmeisesti pakon edessä puhallettava, jotta kaveri pääsisi pilkuille, puhisi parhaaksi palkittu Helpiö.

Tappio tuntui karvaalta, mutta maalinteko suvereenia kärkijoukkuetta vastaan onnistui.

– Omaan päähän jos kahdeksan menee, se on liikaa.

- Joskin kuudella tehdyllä maalilla pitäisi keskimäärin ottelut voittaa, kertasi Eerola.

Mad Max matkustaa seuraavaksi huomenna tiistaina Vantaan Veturin vieraaksi ja sunnuntaina Apian liikuntahallissa on muutaman viikon takaista revanssihenkeä, kun Oulun Tervarit saapuu Valkeakoskelle.

 

Lähde: Valkeakosken Sanomat, Alpo Eerola