Futsal-cupin vastustajaksi tuleekin protestin jälkeen TPK!

8.2.2008


Turun TPK on tehnyt 4.kierroksen ottelusta Fc Futura - TPK protestin koskien pelioikeudetonta pelaajaa. Protesti meni läpi, joten Tpk voitti ottelun 0-5. Ottelu pelataan Ke 13.2 klo 19.00 Liikuntahallilla!

TPK:n vastalause Futsal-cupin ottelusta FC Futura-TPK.


PÄÄTÖS TURUN PALLOKERHON (TPK) TEKEMÄÄN VASTALAUSEESEEN FUTSAL-CUPIN OTTELUSTA FC FUTURA – TPK 3.2.2008

 

TAUSTA

 

TPK on tehnyt 8.2.2008 vastalauseen otsikossa mainitusta ottelusta. Vastalauseessaan TPK vetoaa siihen, että FC Futuran joukkueessa pelanneen pelaajan Mikko Lönnströmin pelioikeus ei olisi siellä vaan Porvoon Akilleksessa. TPK:n mukaan Lönnström ei ole siirtynyt FC Futuraan.

FC Futuran mukaan Lönnströmin edustusoikeus on siirretty määräaikaisella siirrolla 1.5.2008 saakka Akilleksesta FC Futuraan. FC Futuran mukaan siirto on allekirjoitettu 31.1.2008 ja siirtomaksu maksettu 1.2.2008.PÄÄTÖS

 

TPK:n vastalause hyväksytään ja ottelun lopputulos muutetaan TPK:n voitoksi 5 – 0. Vastalausemaksu palautetaan TPK:lle.


 

PERUSTELUT

Kilpailumääräysten 23.2 §:n mukaan, jos joukkue on peluuttanut pelioikeudetonta pelaajaa, joukkue tuomitaan hävinneeksi. 23.1 §:ssä on tyhjentävä lista siitä, milloin pelaaja on pelioikeudeton.

1. Pelaaja on pelioikeudeton, jos:

– hän on pelikiellossa tai kilpailun järjestäjä on todennut hänet pelioikeudettomaksi;

– häneltä puuttuu edustusoikeus seurassa eikä hän voi edustaa toista seuraa farmisopimus- tai yhteistyöseuramääräysten nojalla;

– hänellä ei ole pelaajalisenssiä;

– hänellä ei ole entisen seuran tai kilpailun järjestäjän antamaa pelilupaa.

Myös pelaaja, jolla ei ole vaadittavaa vakuutusturvaa voidaan katsoa pelioikeudettomaksi.

Mikko Lönnströmillä ei ole ollut edustusoikeutta FC Futurassa, joten hän on ollut pelioikeudeton. Uudenmaan piirissä on edustusoikeuden siirron takaraja 31.1., johon mennessä on rekisteröinti uuteen seuraan tehtävä. Kilpailumääräysten 3 §:n r-kohdan mukaan rekisteröinti tarkoittaa pelaajan edustusoikeuden kirjaamista uuteen seuraan maksamalla edustusoikeuden rekisteröintimaksu. FC Futura on maksanut edustusoikeuden rekisteröintimaksun vasta 1.2., jonka takia edustusoikeus ei ole myöhästyneen maksun johdosta siirtynyt Akilleksesta FC Futuraan.


VALITUSOSOITUS

Tästä päätöksestä voi valittaa seitsemän vuorokauden kuluessa sen tiedoksisaannista liiton vastalauselautakunnalle. Valitus otetaan käsiteltäväksi, kun valitusmaksu 150 euroa on maksettu liiton tilille.

 

Helsingissä 8. päivänä helmikuuta 2008
 

SUOMEN PALLOLIITTO

 

Petteri Lindblom

sarjapäällikkö