GFT:lle Suomen mestaruus!

18.2.2008

Mad Max hävisi ottelun GFT:tä vastaan 2-10! Pelaajapulasta kärsivä MadMax oli vastaantulijan roolissa lauantaina Apialla. Mad Max onnittelee Mestareita, Hopeamitalisti PoPaa ja Pronssimitalisti TPK:ta! Valkeakosken Sanomien juttu;

Pihlaja kehui Maxin nelikon GFT vei voitollaan futsalin SM-tittelin, Maxillakin ehdokkaita Suomi-paitaan

 

Alpo Eerola

– Koko joukkueella oli kolmessa viimeisessä pelissä mahtava ryhti ja siitä voi olla ylpeä. Meillä on hyviä yksilöitä, mutta lopussa kasvoimme joukkueena.

Espoon Golden Futsal Teamin pelaajalla Timo Lumivaaralla oli ilo ylimmillään Valkeakosken liikuntahallissa lauantaina.

GFT nuiji kotijoukkue Mad Maxin peräti 2-10 (0-7) ja varmisti näin toisen kultansa salijalkapallon SM-liigassa.

Edellisen kerran GFT juhli 2003. Timo Lumivaaralle mestaruus oli henkilökohtaisesti ensimmäinen, mutta mies oli tehoillaan 3+2 juhlituimpia pelureita.

– Tammikuun puolivälissä Tervarit voitti meidät Oulussa 6-5 ja siitä lähtien ohjenuorana on ollut, että ryhti pitää olla suora, jos jotain vielä sarjasta haluamme. Tuli tunne, että mestaruus on on pakko hoitaa himaan ja niin kävi, kolmessa viime pelissä kaadoimme kaikki kärkipään joukkueet, hymyili Lumivaara.

GFT voitti loppukirillään toiskeksi viimeisellä kierroksella kotonaan Porin Palloilijat. Vielä kaksi minuuttia ennen loppua GFT oli tappiolla, mutta nousi lopussa voittoon. Jos näin ei olisi käynyt, lauantaina olisikin juhlinut oman ottelunsa voittanut PoPa, joka nyt jäi hopealle.

Futsalissa pelin käänteet ovat pienestä kiinni, mutta Lumivaara löytää suuriakin linjoja GFT:n menestykselle.

– Meiltä on miehiä maajoukkueessa, monilla on takanaan kansainvälisiä huippuja ja yksilöinä olemme melko taitavia.

”Pohjoismaista
lisää vastusta”
Maajoukkueen valmentaja Jouni Pihlajan mukaan futsal on Suomessa harpannut kohti Euroopan huipputasoa.

– Nyrkkisääntönä tuntuu olevan, että sama joukkue ei kahta kertaa peräkkäin voita Suomen mestaruutta, kun taso laajene ja kilpa kovenee.

– Kansainvälisiä otteluita pelataan aina vain enemmän ja se vaikuttaa suoraan liigaan. Toivoisin vielä, että muutkin Pohjoismaat ja Baltia aktivoituvat ja pääsemme kohtaamaan toisiamme esimerkiksi leireillä, näin ei kansainvälisyys jäisi vain Uefa-peleihin, Pihlaja mainitsi.

Suomessa yksikään futsal-joukkue ei ole vielä voittanut tuplaa – liigan kultaa ja cup-mestaruutta.

GFT voi sen tehdä maaliskuun lopulla ja arvatkaa mitä Timo Lumivaara sanoi?

– Me olemme se ensimmäinen tuplari!

 

Kallioinen, Mattila, Blom, Kopola

Mad Maxilla mainio nelikko

 

Alpo Eerola

Kultamitalit ja pokaalin espoolaisille ojensi maajoukkueen päävalmentaja Jouni Pihlaja.

Huonolle ei Mad Max hävinnyt.

Pihlaja on kutsunut maajoukkueen seuraavaan otteluun venäläistä ammattiryhmää vastaan GFT:stä Jani Modigin, Panu Aution, Ville Sihvosen, Risto Salmen ja Timo Lumivaaran.

Maajoukkue valmistautuu helmi-maaliskuun vaihteessa pelattavaan MM-karsintaturnaukseen, joka pelataan Tsekin Chrudiumissa.

Jouni Pihjala on merkinnyt listalleen ehdokkaina neljä Mad Maxin pelaajaa, jotka voisivat tunkeutua Suomen edustusryhmään asti.

Näin Pihlaja heidät arvioi:

– Tuomas Kallioinen tuli vaihdosta maalille jo Viro-ottelussa ja torjui komeasti esimerkiksi yhden läpiajon. Hänellä on perusominaisuudet futsaliin – taitava jalalla, rauhallinen ja laukauksia hyvin peittävä.

– Jarno Mattila kuuluisi ehdottomasti Suomi-paitaan, jos hän pelaa niin hyvin kuin tällä kaudella. Oli ilo seurata Mattilan edistymistä, hän kehittyi ennen kaikkea futsal-pallon käsittelyssä ja pelisilmää on molempiin suuntiin, suitsutti Pihlaja.

Jere Blom on kiintoisa tyyppi, ennakkoluuloton, tällä kaudella edistynyt kaveri, joka ei varmasti ole vielä sanonut viimeistä sanaansa.

Timo Kopola on Mad Maxin pelin sielu, jolle jo tarjosin mahdollisuutta kokeilla maajoukkueessa, mutta Timo ei lähtenyt mukaan työesteiltään, harmitteli Pihlaja.