Sievi Futsal - Mad Max 3-3 (0-2)

19.10.2008

Maalivahti "Elmo" Juvonen pelasi elämänsä matsin ja taisteli pinnan mustapaidoille. "Nappipeli tuli kyllä hyvään saumaan. Tiesin että tiukan paikan tullen pystyn vastaamaan valmennusjohdon huutoon" ,muotoili "Elmo" normaaliin tyyliinsä.

Mad Max matkusti sunnuntaina Sieviin kohtaamaan liiganousijan. Maxit ennakoivat ottelusta vaikeaa jo perjantain viimeistelyharjoituksissa. Oulu, Vaasa ja Kokkolakaan kun ei ole ollut joukkueen lempiluolia viimevuosina.

Maxit antoivat pelin avaimet ja pallonhallinnan ottelun alussa Sieville, kuin kytätäkseen vastustajan taktiikkaa. Tiukka puolustusnelikko torjui kotijoukkueen varsin vaarattomat yritykset. Maxit panostivat vastahyökkäyksiin, mutta laukaukset olivat luokattomia. Maxit arvelivat nousijan hairahtavan erikoistilanteisiin ja niin kävi. Timo Kopola rankaisi ennen taukoa kahdesti kulmakuvion päätteeksi, Jere Blomin tarjoillessa. Sievi kuitenkin vältti kumulatiivisia virheitä, eikä Maxit päässeet koko ottelussa hyödyntämään yhtäkään kuviota vapaapotkuista.

Toisen erän alussa Sievi sai kavennuksen liian nopeasti. Maxit jättivät jalat pukukoppiin ja pallo saatiin vaivoin yli puolen kentän. Veli Helpiö hiljensi kiivaan yleisön mylvinnän Riku Raikon syötöstä, kun toista erää oli pelattu kuusi minuuttia. Viimeisellä kympillä Maxit puristivat liiaksi "mailaa" ja kotijoukkue sai täydellisen hallinnan. Puolustuksen purkupallot pysähtyivät ennen keskiviivaa ja vain maalivahti Jarmo "Elmo" Juvosen pelastukset pitivät Maxien voitonliekkiä hengissä. Neljä minuuttia ennen loppua Sievi sai helpon kavennuksen, kun päivän maalinikkarit Kopola ja Helpiö törmäilivät purkutilanteessa keskenään ja Sievi kiitti tyhjiin. Sievi sai lisää paloa otteisiinsa ja rupesi myllyttämään hyvissä ajoin pakkopeliään. Maxit kadottivat peliajatuksensa täysin ja pelasi, kuin odottaen hurmioituneen kotijoukkueen tasoitusta. Tasoitus synyi 40 sekuntia ennen loppusummeria. "Harva pelasi tänään omalla tasollaan. Vain maalivahtimme saa urakasta puhtaat paperit", manasi valmentaja Eerola pitkää päivää. "Lukuisat harhasyötöt varmistivat sen, ettei saatu omaa peliä käyntiin ollenkaan. Takaisin treeniparketille...", kirosi puolestaan yhden maalin viimeistellyt Helpiö itseään ja omiaan.

Sievi Futsal on uusi piristys liigaan. Moni joukkue tulee menettämään Pohjois-Pohjanmaalle pisteitä, mutta mikä on joukkueen taso vieraspeleissä? Ensimmäisen pelin perusteella taktinen osaaminen on vielä ehkä lapsen kengissä ja pelaaminen yllätyksetöntä, joskaan vierailijatkaan eivät ihmeitä esittäneet, vielä. Rutinoituneet "vanhan liiton" -joukkueet saattavat tappaa Sieviläisen innokkuuden ja taidon pitkän kauden aikana, mikäli pelaavat järkevää ja tiivistä peliä. Mieleen tulee Sievin tilalta väistynyt TP-Kaarle joka oli kova kotona, mutta vieraissa... Varmaa on kuitenkin se, että taitavat kaverit rankaisevat, mikäli joukkuetta aliarvioi. Siihen ei nimittäin ole syytä. Vain aika näyttää, mihin mielenkiintoinen nousija pystyy. Onnea operaatioon.

Tilastot ottelusta:

Sievi Futsal - Mad Max 3-3 (0-2)
3:44 Timo Kopola (Jere Blom) 0-1, 14:59 Kopola (Blom) 0-2, 24:06 Tapani Yrjölä 1-2, 26:39 Veli Helpiö (Riku Raikko) 1-3, 36:04 Jani Harja (Dragan Pejic) 2-3, 39:13 Henri Heikkilä 3-3.
Yleisöä: 200.
Parhaat pelaajat:
Sievi Futsal: Miikka Isosalo.
Mad Max: Jarmo Juvonen.
Kulta: Jarmo Juvonen, Mad Max.
Hopea: Miikka Isosalo, Sievi Futsal.
Pronssi: Henri Heikkilä, Sievi Futsal.