GFT löi Maxin liian helposti

3.11.2008

Valkeakosken Sanomien raportti ottelusta.

Alpo Eerola, Valkeakosken Sanomat.

Mad Max sai hyvän, kahden maalin johtoaseman liigapelissä mestari GFT:tä vastaan, mutta lopulta Apian joukkue hävisi hallitsevalle mestarille 2-4 (2-2).

Maxin Joni Kopra vei vapaapotkun jälkeisestä tilanteesta kotijoukkueen 1-0 -johtoon ja kymmenessä minuutilla taululla komeili 2-0. Yhden kosketuksen kuvion sankareita olivat Harri Mikkola ja Joni Niskavaara ja maalin viimeistellyt Veli Helpiö.

Maxille tuotti tuskaa päästä hyviin paikkoihin GFT:n maalille. Etenkin kun espoolaiset alkoivat nostaa tempoaan, Max joutui hankaluuksiin.

– Meille tulee selkeästi vaikeuksia, kun vastustaja alkaa prässätä, tunnusti mustapaitojen Jere Blom.

– GFT tuntui rokottavan paikasta kuin paikasta, meillä taas oli hirveä työ saada omat osumat, pyyhki Jere hikeä otsalta.

– Nyt täytyy vielä saada palikoita loksahtamaan kohdallaan, tuskin ihan tällä sapluunalla kautta mennään, oletti monta maalipaikkaa saanut Jere Blom.

– Kahden maalin johtoasema ei lohduta yhtään ja toisaalta on turha surkutella poissaoloja. Asenteen pitää olla se, että niillä taistellaan mitä on.

Max kaipasi pelin selkeyttämiseen hyvää futsal-tyyppiään Timo Kopolaa, joka kärsii vielä toisenkin ottelurangaistuksen, kun Porin Palloilijat tulee Apialle jo keskiviikkona.

GFT aloitti varovaisesti, mutta nopeutti peliään. Henrik Henrikson teki Teemu Terhon syötöstä 2-1 ja vähän ennen taukoa Timo Lumivaara 2-2 Maxin nukahdettua maalillaan.

-Armottomasti tuli syöttövirheitä ja pallonmenetyksiä, päivitteli Maxin valmentaja Tomi Eerola.

-Pelihuumori on kateissa, pojat eivät jotenkin pysty nauttimaan nyt pelaamisesta, Eerola jatkoi.

Toisella jaksolla GFT:n Jukka Lottonen liukui nopean hyökkäyksen päätteeksi Lasse Lindin syötöstä 2-3:een ja erän puolivälissä Henrikson kruunasi päivänsä yllätysvedolla ohi Max-vahti Marko Juvosen.

Max toki yritti, mutta takaa-ajo jäi tehottomaksi pallon pyörittelyksi. Lähellä kavennusta kävivät ylärimaan tällännyt Harri Mikkola, Jarno Mattila ja Jere Blom.

-GFT ei ole liigan parhaita puolustavia joukkueita. Emme vain nyt onnistuneet omista tilanteista millään, Jere Blom tiivisti lopun tilanteet. 

Mad Max - GFT 2-4 (2-2)
1.50 Joni Kopra (Harri Mikkola) 1-0, 9.56 Veli Helpiö (Joni Niskavaara) 2-0, 17.11. Henrik Henriksson (Teemu Terho) 2-1, 18.39 Timo Lumivaara (Henriksson) 2-2, 26.28 Jukka Lottonen (Lasse Lind) 2-3, 31.50 Henriksson (Lumivaara) 2-4.
Yleisöä: 121
Parhaat pelaajat:
Mad Max: Marko Juvonen
GFT: Teemu Terho
Kulta: Henrik Henriksson, GFT
Hopea: Timo Lumivaara, GFT
Pronssi: Jarno Mattila, Mad Max