OTTELURAPORTTI: Naisten Futsal-Ykkönen Mad Max - FC Nokia/2

24.10.2021

Naisten Futsal-Ykkönen pyörähti vihdoin käyntiin pitkän odotuksen jälkeen lauantaina 23.10 kotihallissa. Vieraaksi saapui jo veriviholliseksi muodostunut FC Nokia, toki tällä kertaa kakkosjoukkueen voimin edustuksen noustua naisten Futsal-Liigaan viime kauden päätteeksi. Siitä huolimatta se toi kauden ensimmäiseen otteluun ehdottomasti lisää fiilistä, kuin myös pitkästä aikaa paikalle päässyt yleisö!

 

Maalinteon aloitti tuttuun tyyliin kapteeni Sanna-Kaisa Rousku ja erikoistilanteesta tottakai, saman neidin käsialaa oli varma vaparimaali vain hetkeä myöhemmin. Näiden osumien jälkeen peli alkoi rullaamaan ja luottopohja Henriikka Taavitsainen siirsi erän puolivälissä kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Tasaisen vääntämisen jälkeen ottelun toiselle jaksolle mentiin 3-1 lukemissa.

 

Tasainen vääntäminen jatkui toisen jakson ensimmäisen kolmanneksen ajan, varovaista peliä, mutta molemmille siunaantui paikkoja lisämaalien tekoon. Lopulta ketsuppipurkki aukesi ja taululle saatiin komeat lukemat 7-1, maalintekijöinä Tuominen, Nuutila, Nieminen ja Taavitsainen toistamiseen. Nokialaisten selkäranka ei tästä kuitenkaan katkennut, vaan he rokottivat minuutissa hieman lepsuilevaa koiralaumaa kolmesti ja kavensivat tilanteeksi 7-4. Aikalisä ja pieni herättely auttoivat, loppulukemiksi kaunisteltiin 9-4 Nuutilan illan toisella ja kapteeni Rouskun kolmannella.

 

"Alku oli hieman tahmeaa ja onneksi me aloitettiin maalinteko. Pelillisesti meillä ei liiemmin hätää ollut ja lainapelaajat Anniina Möytyri, Linnea Nuutila ja Iina Nieminen olivat hyvin pelissä mukana. Toki parannettavaa jäi, mutta kolme pistettä rikkaampana on hyvä jatkaa!" Kommentoi joukkueen valmentaja Alex Hård.

 

"Neljästä takaiskusta huolimatta Doris Diehl oli hyvällä pelipäällä, muutama gamesaver ja hyviä avauksia pivoteille. Yleisö valitsi parhaaksi kapteenin ja toinen selvä onnistuja oli harvemmin pisteille pääsevä Hene, joka sai Hullun koiran ottelun jälkeen." Analysoi penkin päästä Onni Junttila.

 

Ensi viikolla pelit jatkuvat Parolassa FS Tawastian vieraana ja seuraavan kerran kotiparketilla pelataan lauantaina 6.11, kun vastaan asettuu Lauttakylän Luja. Näiden parin tutun vastustajan jälkeen päästäänkin näkemään aivan uusia vastustajia koiralaumalle.

 

"Ensi viikolla on vähän erilainen testi, kun meille hankalaksi muodostunut vauhdikasta peliä pelaava FS Tawastia astuu vastaan. Toivottavasti oltaisiin silloin heti alusta asti hereillä ja hieman terävämmällä jalalla ylipäätään, jotta päästään kontrolloimaan peliä ja pelaamaan omilla vahvuuksilla enemmän!" Pohjusti päävalmentaja Jan Holm ensi viikon ottelua.