Mad Max taisteli mallikkaasti Mytischiä vastaan

21.7.2009


Max-joukko kohtasi kauden toisessa harjoitusottelussaan Venäjän futsalin ammattilaisliigassa pelaavan moskovalaisen Mytischin, jota valmentaa Moskovan vuoden 2001 EM-kisoissa Venäjän pronssille luotsannut Mikhail Bondarev. Vuotta aiemmin Bondarev johti joukkueensa MM-pronssiotteluun.

Pajulahdessa kahden viikon harjoitteluleirillä oleva Superliigajoukkue (viime kauden kahdeksas) oli ottelussa ansaitusti ja odotetusti parempi. Mytischi vei ottelun nimiinsä maalein 4-1 (1-0). Maxien 1-1 tasoituksen viimeisteli Jallu Mäkelä Jaakko Laitisen syötöstä. Laitinen näyttää istuneen mustapaitoihin mallikkaasti sillä, mies on ollut järjestelemässä joukkueensa jokaista treenimatsimaalia. 1-2 tilanteessa Joni Niskavaaralla oli herkkuhetki tasoittaa peli, mutta Max-kapteeni päätti jättää maalintekemisen tällä kertaa tärkeimpiin otteluihin. Tappiosta huolimatta Mad Max viestitti, että joukkueen tekemisessä on vahvan tulemisen meininki.

- Totta kai tappio on tappio, mutta jos tappio voi olla kunniakas, niin tänään se kyllä oli sellainen. Turpiin tuli, muttei tukka lähtenyt. Katsomme tuloksen taakse ja mietimme enemmän tekimistämme kuin loppunumeroita. Sehän harjoituspeleissä on tärkeintä, totesi Max-valmentaja Jouni Pihlaja

- Jokainen pelaajaamme ansaitsee kiitosta ja kehuja. Pelasimme hyvän ja reilun kamppailun, jossa jo etukäteen tiedossa ollut puolustuspelaaminen oli tärkein teemamme. Pysyimme hyvin vastustajan kyydissä 30 minuuttia eikä viimeiset minuutitkaan olleet mitään painajaista, totesi hymyillen Maxien uusi valmennuskaksikko Jouni Pihlaja- Pasi Alatörmä .

Suotta eivät valmentajat olleet tyytyväinen omiinsa. Maxien tavaramerkkinä tunnettu vahva asenne ja menestymisen halu olivat helposti aistittavissa joukkueen esityksestä. Jokainen pelaaja teki työtä joukkueen eteen ja työn laatu oli varsin laadukasta.

- Saimme sen mitä haimme. Tällaiset ottelut ovat erittäin tärkeitä kokemuksia pelaajille. Oli todella hienoa, että saimme kohdata Mytischin. Tappiosta huolimatta peli antaa uskoa joukkueelle. Osoitimme itsellemme monia tärkeitä asioita, joita tarvitsemme tulevaisuudessa. Tällaisia otteluita kun vain saisi pelata useammin.

- Vaikka jokaista peliä luonnollisesti lähdemmekin voittamaan, niin realiteetit pitää kuitenkin olla olemassa. Olemme vasta toimintakautemme alussa ja tekemisemme on vielä aivan ensi askeleilla. Pystyimme kuitenkin pelaamaan hyvän ja tiiviin puolustuspelin, josta olen erittäin iloinen. Joukkuepuolustaminen ja maalivahtipeli olivat jopa yllättävänkin hyvällä tasolla. Hyökkäyspäässä tärkein asia oli rohkeus. Uskalsimme yrittää, mutta joukkuepelaaminen on vielä alkutekijöissään. Tässä vaiheessa ei ole aiheellista analysoida tätä tarkemmin. Meillä on viisi viikkoa seuraavaan harjoitusotteluun ja silloin pystymme toimimaan myös vastustajan kenttäpuoliskolla terhakkaammin, totesi Pihlaja.

Ojanperä huippuvireessä

Maxien vastustaja oli huippuluokkaa ja todellinen ammattilaisnippu, jonka

liike ja lajinomainen tekeminen oli kaikin puolin herkullista katseltavaa. Rytminmuutokset, pallonkäsittely ja syöttöpeli olivat ihailtavan laadukasta.

Päävalmentaja Bondarevin taustajoukko oli kooltaan vähintään yhtä mittava kuin joukkueen pelaajakaarti, josta löytyi viime kauden runkoryhmän yhdeksän pelaajaa. Poissa olivat vain muualle matkanneet pelaajat. Maalitykit Oleg Zazakov (32 maalia / 45 ott.) ja Nikolai Maltsev (31 / 47) pukevat ensi kaudella päällensä Venäjän ykkösjoukkueiden VIZ Sinara Ekateringburgin ja Dinamo Yamalin paidat. Dmitri Ivanov puolestaan siirtyi Ukrainaan (Lvov Energia).

Maxien ykköspelaajana palkittiin loistavia koppeja pelissä napsinut maalivahti Juha Ojanperä, jonka työskentely maalinsa suulla oli huippuluokkaa. Saman havainnon teki myös venäläisvalmennus, joka syystäkin kehui Ojanperän työskentelyä. Vaikka Max-joukkueen kenttäpelaajista ei olekaan syytä nostaa erikseen ketään esiin, niin hyvällä syyllä on kuitenkin mainittava pari pelaajaa. Ketjujen pohjapelaajat maalin tehnyt Jallu Mäkelä sekä Timo Kopola johtivat ketjujaan vahvasti. Mäkelän peli-ilme ja työskentely parketilla antavat odottaa miehelle huippukautta. Kopola puolestaan tanssi ammattilaisten kanssa parketilla kuin vanha tekijä. Askelmerkit olivat sopivasti kohdallaan.

Aivan kaikki Maxit eivät Pajulahteen vielä ennättäneet, mutta kolmen maalivahdin lisäksi joukkueen matkassa oli kuitenkin neljätoista kenttäpelaajaa, joista kaksitoista pääsi kentälle hakemaan kansainvälistä pelituntumaa.

- Määrä ei tunnetusti korvaa laatua, mutta uskon, että ensi kaudella meillä on laaja ja samalla laadukas ryhmä. Joukkueessamme on sopivasti kokemusta ja nuoruutta, jota pyrimme hyödyntämään. Vaikka kyseessä olikin tänään kova koetus, niin pystyimme samalla antamaan usealle nuorelle pelaajallemme arvokasta peliaikaa. Pelaajien ja taustaryhmämme lisäksi annan ison plussan myös muutamille innokkaille kannattajiamme, jotka olivat saapuneet Pajulahteen seuraamaan otteluamme, totesi Pihlaja.

Ottelun oikeudenmukaisuudesta vastasi erotuomarikaksikko Toni Lehtinen-Markus Aalto, jotka onnistui hyvin tehtävässään. Ei ollut yllätys.

Maxien aloitusnelikot:

Ojanperä – Kopola Helpiö-Laitinen-Mikkola ja J.Mäkelä-Mustanoja-Kopra-Pajula

14.21 0-1 Nischianidse

25.34 1-1 J.Mäkelä (Laitinen)

29.04 1-2 Fedorov

32.32 1-3 Kutusov

36.37 1-4 Senatov

Mytischi päättää Suomen leirinsä lauantaina Espoossa (Leppävaara klo 17.00), jolloin Suomen mestari GFT viimeistelee eurokuntoaan elokuussa Tapiolassa pelattavaa UEFA Futsal Cupia varten.