Mad Max kaatoi TPK:n kauden kotistartissa - kapteeni Niskavaara ampui avausosumat

4.9.2009


Kauden 23. Mad Max-tapahtuma johdatti kotijoukkueen sen kauden Apia-avaukseen Turun Pallokerhoa vastaan. Vauhdikas ja runsasmaalinen ottelu päättyi ansaitusti mustapaitojen 8-2 (2-0) voittoon.

Max-komppanian ahkerin tykkimies oli itse kapteeni Joni Niskavaara, jonka jalasta paukahtivat ottelun ensimmäisen jakson osumat. Toisella jaksolla Maxit karkasivat 4-0 johtoon Rippe Mikkolan ja Jonte Kopran maaleilla ennen kuin TPK:n target-valmentaja Niko Kagan kavensi 4-1 numeroihin ajassa 29.36.

Aina ahkerasti pörräävä Kung Tran jallitti Maxin puolustuksen kolme minuuttia myöhemmin. 4-2 -tilanteessa vahvaa liikettä esittänyt kotikomppania lisäsi vielä tykkiarsenaaliaan tuplaten maalisaldonsa kahdessa minuutissa. Maxien lisäosumat kävivät kuittaamassa Jute Jyrkiäinen, Jussi Kuusela, Rixa Raikko sekä Timo Kopola. Raikko ehti olla kentällä vain 10 sekuntia ennen kuin kauden ensimmäinen maali todettiin syntyneeksi.

Max-kaluston onnistujiin kannattaa myös lisätä ainakin Jallu Mäkelä, joka on osoittanut treenirintamalla vahvoja otteita.

- Ei valittamista. Paljon hyvää ja mukavaa liikettä. Suunta oikea ja aikataulussa ollaan, vahvistivat Maxien valmentajakaksikko Jouni Pihlaja-Pasi Alatörmä.

- Teorian oppiminen, sen soveltaminen harjoituksissa ja siirtäminen itse otteluun ovat kohtuullisia haasteita. Ei valittamista kunhan vain jätkät muistavat tehdä sovittuja asioita ja pitää pakan kasassa niin hyvä tästä tulee, vakuuttivat tyytyväiset valmentajat.

TPK:lla oli matkassa kaksi maalivahtia sekä seitsemän kenttäpelaajaa. Ottelun ensimmäisellä jaksolla TPK jaksoi pitää pelin melko tasaisena, mutta toisella jaksolla kotijoukkueen koneesta löytyi ratkaiseva rallivaihde, jolla se lisäsi kaasua karaten reiluun voittoon. TPK antoi itsestään positiivisen ja reilun kuvan. Joukkue tulee varmasti olemaan hyvä kun kausi pyörähtää lokakuun 24.päivä käyntiin.

Suhteellisen runsaslukuinen yleisö sai hyvävauhtisen pelin lisäksi nauttia myös takuuvarmasta erotuomarityöskentelystä, jota tarjosi pillimieskaksikko Markus Aalto-Olli Niemelä.

Maxien seuraava kotiottelu pelataan tiistaina 8.9. WFT.tä vastaan Apialla. Ottelu alkaa klo 19.45 ja otteluun on vapaa pääsy.

Ja mitä ilmeisimmät joukkueet pelaavat 2x25min pitkän ottelun. Kyseinen peliaika on käytössä Venäjän Superliigassa alkavalla kaudella. Myös UEFA on siunannut venäläisten kokeilun .Useat uskovatkin, että mikäli Venäjältä saatavat kokemukset ovat myönteisiä, niin futsalin peliaikaa saatetaan pidentää. Yksi syy tähän on se, että futsalotteluiden kesto nykyisellään on varsin lyhyt verrattuna moniin muihin sisäpeleihin.