Niukka voitto ja nihkeä peli – WFT kaatui 3-2

11.9.2009

Mad Maxin harjoitusottelu paikallisvastustaja WFT.tä vastaan ei sujunut varmasti joukkueen valmentajien käsikirjoituksen mukaisesti Sen sijaan Jarto Hyökyvaaran koutsaama WFT taisteli mallikkaasti ja teki liigajoukkueen illasta tuskaisen.

Maxien hyökkäyksen liike oli väkinäistä ja TPK-pelissä toimineet liikeradat olivat pahasti hukassa. Myös syöttöpeli oli hätäistä ja huolimatonta. Toisaalta molemmat WFT-maalivahdit torjuivat myös muutaman varman maalin ja vahvasti näytti siltä, että WFT oli ottelussa mukana tiukemmalla asenteella (mm. 22 peitettyä laukausta !) kuin Maxit.

- Tällaisiakin pelejä tarvitaan, jotta muistetaan miksi harjoittelemme. Ja todellisuudessa heikot pelit opettavat enemmän kuin railakkaat maalijuhlat. Pallollinen hallinta (laukaukset 51-25) oli selvästi meillä, mutta pelaajien pitää myös tietää miten pallon kanssa toimitaan. Kaikesta huolimatta käänsimme tappioaseman voitoksi, kuittasivat Maxien valmentajat.

Mad Maxeista tasonsa parhaiten säilytti Timo Kopola, joka survoi myös joukkueensa 2-1 johtomaalin. WFT.n 1-0 –johdon tasoitti pari minuuttia ennen taukoa Juhana Jyrkiäinen. Jyrkiäinen ja Jaakko Laitinen karkasivat ylivoimahyökkäykseen, joka tuotti tulosta. Ennen WFT.n kavennusmaalia Jussi Kuusela vei Maxit 3-1 –karkumatkalle neljä minuuttia ennen summeria. Ottelun viimeisillä sekunneilla Kuusela oli paraatipaikalla tehdä ottelussa toinen maalinsa, mutta tällä kertaa turha tyylittely kostautui.

Kopolan lisäksi mustapaitojen illan urakasta kunnialla selvisivät myös Joni Niskavaara ja nuori maalivahti Jukka Saari (-91), joka esitti muutaman mallikkaan venytyksen.

WFT.n kauniit maalit ampuivat Vege Haataja ja Antti Kopola. Ottelun erotuomarit Anssi Lahtinen – Toni Lehtinen olivat niin näkymättömiä, että he mitä ilmeisemmin

onnistuivat tehtävässään kiitettävästi.

Mad Maxin seuraava testi on ti 15.9, jolloin Apialle kylään saapuu huimassa Euro-vireessä palloileva hallitseva Suomen mestari, GFT. Espoolaisten seuraava tositosi tärkeä ottelu on 30.9. Belgiassa, missä kultatossut kohtaavat ruotsalaisen Skövden UEFA cupin main roundin ottelussa.