Maxit kohtasi futsal-liigafinalistit Apialla

24.9.2009

Mad Max testasi toimintaansa pelaamalla kotiottelut viime futsalkauden loppuottelijoita vastaan. Mestari-GFT oli maalin verran parempi, 2-1 ja hopea-Ilves kaatui Maxien käsittelyssä selkeästi 6-3.

Huimassa Euro-trombissa eteenpäin puhaltava GFT oli niukasti, mutta ehkä ansaitusti

parempi. Ottelun voittomaalin GFT:lle tuikkasi Maxien puolustusvirheen seurauksena Geftin kokenut kettu, Risto Salmi, joka karkasi maalintekoon Maxien puolustusvirheen seurauksena.

1.jakson ainokaisen osuman viimeisteli espoolaisten Pekko Rosenberg, joka antoi vahvan näytön tahdostaan ja taidostaan. Maxien 1-1 tasoitusmaalin 2.jaksolla rusautti 33min kohdalla Vesa Pajula, joka mallikkaasti käytti hyväkseen Jaakko Laitisen syötön. Tyylikäs suoritus futsallupaukselta.

Joukkueiden pelityylit erosivat varsin selvästi toisistaan. GFT malttoi pitää palloa ja pyörittää omaa peliään. Pääasiassa hyörintä tapahtui kuitenkin kaukana Max-maalilta.

Maxien pelaajien puolustusasenne sekä hyvä maalivahtipeli estivät mestarijoukkueen lisäosumat. Maalien lisäksi GFT:n vaarallisin tilanne aukeni myös Rosenbergille, joka ennätti melkein ohjaamaan pallon tyhjään maalin lähietäisyydeltä. Vain Jussi Kuuselan menomono pelasti kotijoukkueen takaiskulta..

Jos oli Mad Maxin maalivahtipeli kuosissa, niin samaa voi myös sanoa vierailijoiden Matias Sareliuksesta. Kerta toisensa jälkeen Sarelius oli kourineen välissä. Ja jos kävi niin ettei Sarelius ehtinyt paikalla, niin sitten maalikehikot auttoivat Gefti-veskaria. Mad Max paukutteli peräti kolme tolppaa ja kerran kotikuti kolahti ylärautaan. Kerran Sarelius

poimi jo maalinviivan päällä pyörineen pallon selän takaa alleen.

- Varsin tasainen ja sopivan tasokas peli. GFT on ehdottomasti yksi mukavimmista vastustajista. Taidokas, tyylikäs, tekninen ja taktinen, kuvailivat Max-valmentajat Pihlaja-Alatörmä vastustajaansa.

- En tiedä, minne meillä oli kiire, mutta palloa ei maltettu pitää riittävästi. Hyökkäysten kestot olivat liian nopeita ja pallollinen peli oli turhan hätäistä. Tärkeintä kuitenkin oli, että pelaajien liikkeessä oli ajastusta ja tekemisessä yritystä. Hieno asia, että meillä oli paljon vaarallisia tilanteita, kuittasivat Max-koutsit.

Myös tilastot vahvistavat valmentajien kommentit. Laukaukset menivät ottelussa tasan 23-23, mutta pallollinen hallinta (%) ottelussa oli selkeästi vierasjoukkueella 58-42.

Ensimmäisen jakson esitys kaatoi Ilveksen

Viikon toisessa kotiottelussa Maxien eteen ryhmittyi Ilves, joka edellisenä iltana kotihallissaan oli kaatanut Ykkösen ACE:n 4-1. Liekö edellisiltainen myöhäinen peli sekä kokeneiden pelureiden (Torvinen, Saukoniemi, Mertanen) puuttuminen aiheuttanut kissajoukkueelle tahmeat tassut. Joka tapauksessa avausjakso tanssittiin Maxien viedessä ja Ilveksen lähinnä vikistessä.

Maxit aloitti maalintekonsa ottelun 13.minuutilla Timo Kopolan toimesta. Seuraavalla minuutilla Jaakko Laitisen kulmapotku kimposi Teemu Alatalosta Ilveksen maaliin. Ottelun kolmas osuma oli seurausta Jussi Kuuselan nopeista jaloista. Taukonumerot 4-0 sinetöi Juhana Jyrkiäinen Vesa Pajulan esityöstä.

Myös toisen jakson Maxit aloittivat tehokkaasti. Ajassa 20.52 Marko Loijas viimeisteli Veli Helpiön alustuksen. Tämän jälkeen kotijoukkueen askelmerkit sekosivat ja Ilves käytti tilaisuutensa hyväksi. Otto Plym toi petoporukan kolmen maalin päähän ja Matti Anttonen kuittasi vielä 5-3 kymmenen minuuttia ennen loppua. Seuraavassa vaihdossa Max-libero Timo Kopola iski lopullisen sinetin ottelun maalinumeroihin tehden näin ottelun toisen maalinsa..

- Toisella jaksolla hölmöilimme kymmenen minuuttia urakalla ja annoimme Ilvekselle turhaa toivoa. Sikäli mielenkiintoinen tilanne, että tarinaan liittyvät kommellukset ovatkin meillä seuraavana opetusvuorossa. Eli saimme hyvän oppitunnin siitä, miten tietyissä tilanteissa ei pidä toimia, totesivat Max-käskyttäjät.

Molemmat joukkueet käyttivät ottelussa useita nuoria pelaajiaan mm. toijalalaislähtöiset maalivahdit Jukka Saari (Mad Max) ja Juho Laine (Ilves) saivat vastuuta valmentajiltaan. Maxien parikymppisosastoa olivat lisäksi Juhana Jyrkiäinen, Vesa Pajula sekä ottelun lopussa kentälle päästetty kentän nuorin pelaaja Tomi Mäkelä. Ilveksen youngstar-miehinä pörräsivät vaarallinen vasuri Jakke Majamaa sekä hyvin tykittäjä Mika Tuuri.

- Tuossa ryhmässä voi hyvinkin olla useita tulevaisuuden liigatähtiä ja maajoukkuepelaajia, totesi myös maajoukkuetta valmentava Jouni Pihlaja.

Maxit kohtaavat Ilveksen seuraavan kerran pe 9.10. Spiralilla PM-sarjan ottelussa.

Tulevana viikonloppuna Mad Max matkustaa harjoitusleirille Eerikkilään, jossa kohtaa lauantaina TPK:n Turusta. Tiistaina 29.9.( klo 20.00) Apialle saapuu ACE.