Mad Maxin uudet kasvot

8.10.2009


Valkeakosken Sanomien ja Alpo Eerolan juttu asiasta.

Mad Maxin kahden viime kauden vaatimattomat esitykset ovat takanapäin, ja joukkue lähtee puolentoista viikon päästä alkavaan futsal-liigaan uudistuneena – mitalinkiilto silmissä.

Jo kesäkuussa Max pestasi mukaansa Porista maajoukkueen tukipelurit, maalivahti Juha Ojanperän ja Jaakko Laitisen.

Tällä viikolla Suomen maajoukkueen ja Maxin valmentajan Jouni Pihlajan alaisuuteen liittyivät Sievi-futsalista Joni Pakola, 24, Tampereen ACEsta Jussi Kuusela, 26, ja Sääksjärven Loiskeesta Juhana Jyrkiäinen, 19, jotka kaikki viihtyvät futsal-parkettien hyökkäyspäässä.

Pistepörssin kakkonen

Joni Pakola ylti viime kaudella liigassa pistepörssin kakkoseksi, ja hänet valittiin kauden vuoden tulokkaaksi. Tilille kertyi 9 maaottelua. Sievi putosi ykkösdivisioonaan, ja Pakola lähti haistelemaan uusia tuulia.

– Pelasimme monta vuotta samalla porukalla, opimme tuntemaan toisemme hyvin, ja satuin itse olemaan oikeissa paikoissa pistämässä palloa pussiin.

Pakola muutti syyskyyn alussa Tampereelle. Hän haki autokoulun opettajan 1,5 vuotta kestävään koulutukseen Hämeenlinnaan, mutta ainakin vuoden hänen on nyt pidettävä välivuotta. Pakola on töissä Tampereella.

– Minulla on aika hyvä käsitys Mad Maxista, ja uskon kehittyväni parhaiten Valkeakoskella.

River Platessa ja Barcelonassa...

Jussi Kuusela toimi viime kaudella ACEn pelaajavalmentajana, ja nousi kauden lopuksi 1. divisioonan pistepörssissä neljänneksi.

Kuusela on nyt Maxin kansainvälisin pelaajana, sillä talousaineita opiskeleva mies harjoitteli vaihto-oppilasvuosinaan 2005-06 Barcelonan Univexissä, ja seuraavalla kaudella Argentiinassa River Platen riveissä.

– Barcelona opetti pelaamaan futsalia molempiin suuntiin, ja River Platessa pääsin aivan huipputreeneihin, vaikka siirtoikkunan kiinni ollessa en päässytkään pelaamaan yhtään virallista ottelua, juttelee lisäksi neljänä vuonna opiskelijoiden EM-kisoissa pelannut, Kuusela.

Futsalissa mennään yleisesti yhä enemmän suuntaan, missä ei tarkkaan erotella hyökkääjiä ja puolustajia.

– Pidän itseäni kohtalaisen hyvänä maalintekijänä, mutta nykyisin isoja vahvuuksiani ovat puolustaminen ja pallojen riistot, Jussi kuvailee.

Hän toivoo tuovansa Mad Maxiin tehoja, mutta myös kurinalaista puolustuspeliä, ja voittamisen kulttuuria. Jossain vaiheessa Kuusela haluaa myös valmentaa, ja siksi hän uskoo oppivansa paljon Maxin luotseilta.

– Maxilla on laadukas ja laaja joukkue, jolla on iskukykyä ja ratkaisijoita. Joukkue on tasapainoinen siten, että mukana on eri tyylisiä pelaajia niin kärkeen kuin puolustukseen, ja Maxilla on Suomen paras maalivahti, Kuusela kehaisee Juha Ojanperää.

Piirin lupaava poikapelaaja

Juhana Jyrkiäinen tulee Maxiin tulevaisuuden pelaajana, joka palkittiin viime kauden päätteeksi Tampereen piirin lupaavana poikana. Juhana on pelannut futsalia C-junioreista asti, eli hän on ensimmäisiä Max-pelureita, joka on kasvanut nimenomaan futsalissa junnuportaista ylöspäin.

– Viisi vuotta pelasin Loiskeessa, ja ensimmäiset pelini liigassa viime kaudella. Eipä ollut aluksi edes mielessäni, että pääsisin pelaamaan. Sain aluksi joitakin vaihtoja harjoituspeleissä, ja aloinkin tehdä maaleja, joita tuli liigan 15 pelissä 14. Hyökkääminen on vahvuuteni, puolustuspelaamista minun taas täytyy parantaa, Juhana tietää.

Ylioppilas Jyrkiäinen olisi päässyt opiskelemaan Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliselle linjalle, mutta hän pitää välivuotta, ja aloittaa varusmiespalveluksen tammikuussa Satakunnan Lennostossa Pirkkalassa.