Maxit kaatoi Ruutupaidat kotona.

25.10.2009

Futsal Mad Max otti kauden ensimmäisen voittonsa Ruutupaidoista 3-2 (0-0).

Futsal Mad Max kaatoi Vaasan Ruutupaidat Apian liikuntahallissa 3-2 (0-0) ja otti näin kauden ensimmäisessä kotiottelussaan täydet pisteet 180 silmäparin edessä. Ensimmäinen puoliaika mentiin tasaisen varovaisesti ja Ruutupaidat oli juuri niin vaikea ja vahva vastus, kuin ennakkoon osattiin odottaakin.

Ottelua oli pelattu 21:11, kun "Jape" Mattila pysäytti kellot heti toisen puoliskon alkajaisiksi ja huudatti Apian runsaslukuista yleisöä ensimmäisen kerran. Ottelu jatkui tasaisena vääntönä, kunnes Maxien uusi hankinta "Paksi" Pakola antoi mustapaidoille hieman aihetta hengähtää hienon yksilösuorituksen päätteeksi ja muutti numerot valotaululle 2-0, ajassa 26:01. Joni Kopra tarjoili vielä vaasalaisille kobran myrkkyä ja iski Maxit 3-0 johtoon Jape Mattilan hienosta esityöstä, pelikellon osoittaessa aikaa 28:24. Maxien kolmas maali oli suoraan oppikirjasta, kun Mattila löysi hienosti takatolpalle juosseen Kopran, jolla oli helppo työ siirtää pallo pitseihin.

Maxien otteissa näkyi vielä kauden alkuun kuuluvaa ajoittaista herpaantumista ja Miika Tuovila kavensi tilanteeksi 3-1, kun Apian Seiko kävi aikaa 30:13. Ottelua oli jäljellä nelisen minuuttia, kun vaasalaiset ottivat aikalisän ja lähtivät hakemaan lisämaaleja ilman maalivahtia. Uhkapeli kannattikin, sillä vaasalaiset tulivat maalin päähän, kun Rami Louke siirsi pallon ohi hyvin pelanneen Juha Ojanperän ajassa 39:24. Tässä vaiheessa kokenut Max-valmentaja Jouni Pihlaja otti aikalisän ja rauhoitti joukkuetta. Ottelun loppu mentiinkin Max-komennossa, kun mustapaidat tyytyivät pelaamaan vain loput sekunnit pois ja näin Valkeakoskella juhlittiin kauden avausvoittoa.

Maalintekijät:

Jarno Mattila 21:11 1-0
Joni Pakola 26:01 2-0
Joni KopraJarno Mattila28:24 3-0
Miika Tuovila 20:13 3-1
Rami LoukeJ-C Westernark39:24 3-2

Palkitut:

Kotijoukkueen paras: Jarno Mattila

Vierasjoukkueen paras: Rami Louke

Veikkauksen mitalit 
KultaJarno Mattila
HopeaJoni Kopra
PronssiJoni Pakola

Yleisö: 180