Mad Max-TPK 3-3 (3-1)

12.12.2010

Sairasteleva Mad Max jäi jälleen jalkoihin toisella puoliajalla.

Mad Maxin materiaalinen epäonni sai jatkoa, kun ennakoidusta kokoonpanosta sairastui pelaajia. Lauantaina Valkeakoskelle saapunut TPK sai siis jo ennakolta helpotusta vieraskentällä. Riku Raikko ja Joel Aalto jäivät ottelusta petipotilaiksi, kun taas Jonit Niskavaara ja Kopra taistelivat puolikuntoisina. Maxit sai onneksi hälyytettyä kokoonpanoon  hyvin paikkansa täyttäneen Tomi Mäkelän ennen ottelua, lomareissusta.

Taistosta oli kulunut vain 11 sekuntia, kun Niskavaara kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Timo Kopola ohitti varmasti Marko Laaksosen laukauksellaan. Seuraava vaihto toi lunta tupaan Maxeille. Veli Helpiön ja Juha Ojanperän kommunikaatiokatkos johti hätäratkaisuun, TPK-hyökkääjän napatessa pallon ja iskiessä lukemat tasoihin. Mad Maxin ykköskenttä jatkoi aktiivista hyökkäyspeliään ja seuraavaksi maalin makuun pääsi upean kuvion päätteeksi Kopra, kun Ojanperän nopea avaus tavoitti Jarno Mattilan, joka jatkoi ensimmäisellään maalille. Taukolukemat 3-1 viimeisteli Kopola.

Tauon jälkeen Maxien hyökkäyspeli tyssäsi lähes kokonaan ja jalat eivät jaksaneet tehdä töitä.  Viimeisenkin innon nopeisiin hyökkäyksiin söi puuduttava puolustustaistelu. Tämä näkyi myös taululla, sillä jo ennen toisen puoliajan kymmentä minuuttia lukemat olivat tasan 3-3. Mad Maxin virhetili täyttyi nopeasti ja turkulaiset pääsivät kertaalleen myös 10m:n pisteelle, mutta Ojanperä nappasi varmaotteisen kopin.

Loppuhetkillä kotijoukkueella oli muutama maukas tilanne lähellä TPK:n maaliviivaa, mutta palloa ei saatu survottua ohi Laaksosen. Piste puolikuntoisella ja vähälukuisella joukkueella oli sinänsä hyvä tulos, mutta yksi piste monista otteluista ei valkeakoskelaisia juuri enää lämmitä. Valoa lopputalveen tuo se, että Joulutauon jälkeen Maxit kohtaavat kaikki sarjataulukossa "lähellä" olevat päänahat kotiluolassaan.