Naisten sarja päätökseen menéstyksellä

19.2.2011

Kolme voittoa ja tasuri kahden viimeisen kierroksen saaliina

Naisten joukkue pelasi 13.2. kotisalissa mesestyksellisesti Ylöjärven Ilveksen molempia joukkueita vastaan.

Ensin vastassa oli kakkosjoukkue, joka oli selkeästi heikompi. Ottelu päättyi nipin napin juuri ennen täyttä aikaa kun Anna "piilolasi" Tawast pamautti loppulukemiksi 15-0 vain sekunti ennen loppusummeria.Muita maalintekijöitä olivat tässä ottelussa Kaisa, Apina, Larissa ja Vallu. Larissa pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja teki heti kolme maalia. Kokoonpano: Sanni Honkala, Larissa Sousa, Riikka Lankinen, Kaisa Salo "C", Katja Vihervä, Minna Talsta, Jonna Heino, Anna Tawast, Jaana Syrjänen.

Toisessa ottelussa oli vastassa sarjan keulilta YIlveksen ykkönen.  Ilves menikin johtoon tasaisen alun jälkeen. Tämän jälkeen joukkueemme alkoi saada otetta ja Apinan kahdella maalilla siirryimme johtoon. Tasoitusmaali ei Ilveksen penkin mielestä käynyt maalissa ja he protestoivat sen verran voimallisesti, että valmentaja sai seurata lopun ottelusta katsomossa. Sen jälkeen näkyi se miten hermojen hallinta on lajissa tärkeää, Ilveksen ote herpaantui ja Maxit sai pidettyä pelin erinomaisesti kontrollissa. Elina Imeläisen upea 3-1 maali vielä ensimmäisen jakson loppupuolella tuntui jo katkaisevan Ilveksen selkärangan. Toiselle jaksolle Ilves tuli kuitenkin uusin ilmein ja tasoitti pelin melko nopeasti. Maxit pystyivät kuitenkin hallitsemaan hermonsa ja jatkoivat tiukalla asenteella ottelun loppuun asti. Apina teki 4-3 ja kun Anna niittasi 5-3 loppulukemat, ei edes Ylöjärveläisten tarvinnut jäädä jossittelemaan tulosta.  Tässä ottelussa Maxien joukkue näytti parhaita puoliaan, oli henkisesti vahva ja hyvin latautunut. Maalissa Jaana Syrjänen pelasi erinomaisesti.  Kokoonpano: Jaana Syrjänen, Sanni Honkala, Larissa Sousa, Riikka Lankinen, Hanna-Kaisa Lahtisalmi, Katja Vihervä, Elina Imeläinen, Jonna Heino, Anna Tawast "C.

Kauden viimeinen turnaus pelattiin Turengissa 19.2.. Siellä näytti että koko joukkueeseen oli tarttunut joukkueenjohtajan uneliaisuus.

Ensimmäisessä ottelussa ei vauhtia saatu päälle, ja jouduttiin tyytymään pistejakoon Oriveden Tuiskun kanssa. Ottelun valopilkku oli kauden ensimmäistä peliään pelannut "Sepi" Kumpulainen, joka teki Maxien ainoan maalin. Katja väänsi myös ansiokkaasti niin pohjalla kuin laidallakin. Vallu liikkui erinomaisesti ja haki itseään pelattavaksi. Sinänsä peli kyllä kulki, mutta minkäänlaista kirivaihdetta ei saatu päälle naapurin tasoituksen jälkeen.

Toisessa ottelussa tuli vastaan TPV,  Tästä ottelusta voisi todeta kuluneesti että huonollakin pelillä voidaan voittaa, ja sitähän pidetään hyvän jokkueen merkkinä. Ottelua hallittiin lähes koko ajan, mutta mitään loisteliasta peliä ei nähty muutamaa väläytystä lukuunottamatta. Maaleja tekivät Apina, Anna, ja Vallu.

Mad Max Turengissa: Jaana Syrjänen, Sanni Honkala, Larissa Sousa, Riikka "Apina" Lankinen, Riikka "Sepi" Kumpulainen, Katja Vihervä, Kaisa Salo, Jonna Heino, Anna Tawast.

Sarja on lopussa, pisteitä on koossa 23 ja todennäköinen sijoitus jää nousuviivan alapuolella. Tämä sarjataso tuntuukin sopivalta jokkueellemme, haasteet ovat sopivan mittaisia ja mensestystäkin tulee. Vielä on tällä kaudella taisteltavaa piiricupissa, missä sunnuntaina kohdataan ylemmästä sarjasta Ilves-Kissat klo 19  TESC:ssä, Jaa missä? No siis Pirkkahallissa. Ja piiricupin finaali on sitten jo 19.3. klo 9.00 Raholassa. Saa reenata kuukauden rauhassa finaalia varten, ei pelit häiritse...