Maxeille oppitunti

29.1.2012

Sunnuntaina Apian halliin saapui vieraaksi Ilves fs, joka alkuhetkiä lukuunottamatta antoi kotijoukkueella oppitunnin lajista nimeltä futsal.

Jo ottelun alkumiinuuteista saakka oli selvää, että lauantainen Kokkolan reissu ei paina maajoukkuepelaajia vilisevän vieraiden jaloissa. Vähän yli minuutin pelin jälkeen Ilves rankaisi Maxien omanpään löysän pelaamisen seurauksena 0-1 ( Laitinen ). Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan noin puoliminuuttia tästä seurasi tasoitusosuma. Harjoiteltu kulmakuvio tuotti tulosta ja Vesa pajula tasoitti ottelun Jirka Järven passista. Tämän jälkeen seurasi hieman rauhallisempi, noin seitsemän minuutin jakso, jossa kummallakin oli paikkansa. Vajaa kymppi taululla ja Ilves siirtyy jälleen johtoon. Terävän vastahyökkäyksen päätteeksi taululla ovat lukemat 1-2 ( Nyblom ). Tästä jatkettiin seuraavat seitsemän minuuttia, kohtalaisen tasaisissa merkeissä. Reilu neljä minuuttia ennen ensimmäisen jakson päättymistä Ilves siirtyi 1-3 johtoon Maxien katsellessa vierästä Jarno Majamaan henkilökohtaista taidonnäytettä. Edellisestä maalista ehti kulua vain 30 sekunttia, kun vieraiden ja ottelun parhaana palkittu Joni Pakola antoi Koskilaisille näytteen henkilökohtaisista taidoistaan, 1-4. Ilves iski vielä kertaaalleen ensimmäisellä jaksolla. Ajassa 18.50 Pakola oli unohdettu vapaapotkun jälkitilanteessa vapaaksi ja taukolukemat 1-5 olivat valmiit.

 

Toinen jakso oli täysin Ilves-merkkinen. Jaksoa ehdittiin pelata vain viisi sekuntia, kun vierailijoiden Nyblom iski illan toisensa ja Ilveksen 1-6 johtoon. Tämä osuma katkaisi kamelin selän ja kotijoukkueen päät painuivat polviin. Loput ottelusta kotijoukkueen osalta kävelyä ja ihastelua vieraiden taidoista. Ilves hallitsi ottelun toista jaksoa näytöstyyliin miten halusi. 40 minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat lukemat 1-15. Täysin aseeton kotijoukkue jäi vierailijoiden jyrän alle.Kirjaimellisesti.

 

Tästä ei ainakaan voida paljon huonontaa, kommentoi peliä Maxien valmantaja Nikkinen. Vieraiden Markus Sairiala puolestaan oli onnellinen, ettei henkilökohtainen tilasto jäänyt miinukselle.

 

Ensi lauantaina Mad Max matkustaa Somerolle, jossa vastaan asettuu yksi tämän hetken Maxien päävastustajista.