Raportti Mad Max – Tervarit

4.11.2012

Tervarit kävi kuohitsemassa Mad Maxin lukemin 2-12 (1-4)!

Tänä sunnuntaina Mad Max sai kotihalliinsa vieraita Oulusta. Viikon takaisen avausvoiton jälkeen tunnelma oli Max-leirissä hyvä ja aikomuksena oli laittaa Tervarit ahtaalle. Varsinkin vieraspelit Tervareita vastaan ovat olleet Maxeille lähes poikkeuksetta karvasta kalkkia, mutta kotona Apian Hornankattilassa on pelattu heitä vastaan ihan mallikkaasti. Näitä taustoja vasten ei kotivoitto ennen alkuvihellystä tuntunut mahdottomalta ajatukselta.

Varovaisen toiveikkaat kotijoukkueen odotukset eivät todellakaan täyttyneet. Tervarit viettivät hassun hauskan sunnuntai-iltapäivän tehden kentällä, mitä tahtoivat - koko 40 minuuttia. Mad Max oli lähes kauttaaltaan jäässä, haluton ja munaton. Viikon takaisesta hyvästä ilmeestä ja pelirohkeudesta ei ollut jäljellä edes rippeitä. Tästä on koottava paketti nopeasti kasaan tai sarjanousija KylVe tulee ensi sunnuntaina ottamaan paikalliskamppailusta täydet kolme pistettä.

Maxien General Manager Tolli Eerola ei hyvällä mielikuvituksellakaan löytänyt positiivisia asioita tästä ottelusta: Ei sit Tarot-kortit tiedä yhtään mitään eli ne petti taas. Poltan ne tänään saunan pesässä. Jotenkin Maxien peli näytti haluttomalta ja mielikuvituksettomalta. Perusasiat eivät ole kohdallaan. Mm. syötöt ja liike oli heikolla tasolla. Maxien tavaramerkkiä eli soturihenkeä kaivataan kiivaasti kentälle, muuten ei hyvä seuraa. Tervareista hän jatkaa: Tervarit oli joukkueista halukkaampi ja teki sen, mitä tarvitsee, ei yhtään enempää. Oon nähny takavuosina paljonkin paremman Tervarit, mutta tänään niiden ei edes tarvinnut yltää parempaan, kun tuollakin pelillä sai helpot pisteet.

Päävalmentaja ”Billy” Nikkinen summasi suojattiensa edesottamuksia seuraavasti: Kaikki vastustajan maalit olivat merkkausvirheitä, erikoistilanteista tai sitten niitä molempia. Hävittiin kaikki kaksinkamppailut ja ei pärjätty jalalla yhtään. Ne, mitä ei hävitty, tuomittiin meidän rikkeiksi. Vastustaja lataa 12 kassia ja yhtään niistä ei voi laittaa meidän veskojen piikkiin. Positiivista ei löydy mitään tähän hätään. Meidän maalit iski Kopo vaparista molemmat. Ei yhtään pelitilannemaalia. Oltiin ku pahanen ämmälauma Rauman pitsiviikoilla. Juuri niin kuin Tolli sano, perusasiat(kin) oli täysin kateissa. Hyökkäyspäässä hirvee kiire ja hätä, ei varmasti kahta syöttöö enempää peräkkäin omille, ja ne haltuunotot jääköön ihan omaan arvoonsa.

Eipä tässä ole kuin yksi suunta ja se on ylöspäin. Tämän huonommin ei oikein ole mahdollista suorittaa. Viikon päästä KylVe saa vastaansa kiukkuisen kepillä hakatun kotijoukkueen, ja luunpölyä on ilmassa niin, että Utössäkin on parempi näkyvyys kuin Apian hallissa. Nyt on pitsit nyplätty.