Ennakko Mad Max - Ilves FS

21.12.2012

Pientä kiirettä ja sen aiheuttamaa hiljaiseloa tekstin tuottamisen suhteen on joulua edeltävä viikko aiheuttanut Max-toimituksessakin, mutta nyt ennen iki-ihanan naapurin, metsiemme takkuturkin ja nykyään jo takapihoille tunkevan kissimirrin saapumista Hornankattilan hämyiseen tunnelmaan on syytä antaa ajatuksen virrata huomista silmällä pitäen.

Maxeilla on liigassa alla kaksi tappiollista ottelua, joten taas ollaan siinä tilanteessa, että pisteitä pitäisi vaihteeksi saada, jotta oltaisiin playoff-viivan paremmalla puolella. Tällä hetkellä kotijoukkue majailee sarjataulukossa 12 pisteen turvin kolmanneksi viimeisenä. Varaa olisi siis pieneen profiilin nostoon. Ilves on liigassa kolmannella sijalla juuri ja juuri GFT:n edellä. Viime kaudet Suomi-futsalia hallinneen Ilveksen tilanne ei ole yhtä ruusuinen kuin esimerkiksi viime vuonna. Muutama tärkeä pelaaja on jäänyt pois syystä tai toisesta ja sen lisäksi liekö pieni kylläisyys menestymiseen aiheuttanut sen, että jopa Ilves on kärsinyt aika messeviä tappioita tämän kauden kuluessa.

Pientä futsal kummastusta aiheutti Ilveksen putoaminen Cupista paikallisvastustaja PP-70:lle tällä viikolla. Max voitti oman ottelunsa MuSaa vastaan ja selvitti tiensä näin kahdeksan joukkoon. Seuraava vastustaja arvotaan tänään.

Oli miten oli, Ilves on ehdoton ennakkosuosikki voittamaan huomenna. Tätä puoltaa yksinkertaisesti sarjasijoitus suhteessa kotijoukkueeseen sekä se tilastollinen tosiasia, että Ilves on ollut keskinäisissä kohtaamisissa kovin vaikea vastus Koskilaisille. Tuleeko Ilves turkki auki Apialle? Tuskin. Vaikka Ipa tiputti Maxit viime keväänä ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, silloinen ottelu Hornassa laittoi Ilveksen pistämään parastaan erittäin kovalla asenteella pelanneita yön ritareita vastaan. Tuon saman meiningin löytyessä mustan nutun alle, parilla onnistumisella höystettynä, pisteet jäävät kotikoskiin. Mutta ilman sitä meininkiä, Ilves lähtee viettämään lauantaista kissan ehtoota kolme pistettä mukanaan. Nyt on paikka iskeä paistomittari Ipan rasvoittuneeseen kylkeen, mutta itsestään näin ei tule tapahtumaan. Jos joku on varma, se on aivan varma.

Seppälästä alusvaateostoksilta yllätetty Timo ”JÄMÄKKÄ” Kopola kommentoi lyhytsanaiseen tyyliinsä huomisesta kysyttäessä: Ihan kiva taas päästä pelaan Ipaa vastaan. Tuntuu, että mun raajat on taas paremmassa kunnossa. Kova asenne pitää löytyä. Vastus tulee oleen pikkusen eri kaliiberia MuSaan verrattuna. Mutta kyllä mä uskon, että kaikki haluu näyttää ja tehdä pelistä vaikee Ilvekselle.Toivottavasti taas tulee porukkaa katsomoon ja saadaan hyvä meininki halliin.

Näsinneulan huomiovalovastaava Jirka ”Cliffhanger” Järvi on tietoinen huomisesta haasteesta: Meidän pitää pelata vastaavalla tasolla kuin Sievissä. Ei siihen oo mitään lisättävää tai pois otettavaa. Ilves on heikompi kuin Sievi ja me pystytään voittaan ne. Me tarvitaan pari gamesaver -torjuntaa omissa ja tehokasta viimeistelyä toisessa päässä. Nää kaikki tulee kovasta halusta ja keskittymisestä joka tilanteessa. Jos me annetaan Ipan pelata omilla vahvuuksillaan, nii sit meillä tulee oleen pitkä 40 minuuttia. Ne iskee kyllä paikoistansa aika tehokkaasti. Me ei voida antaa niitä.

Odottavat on tunnelmat ennen lauantaita. Ilves on peruspelilläkin vaikea vastustaja. Mad Maxin on pelattava tasonsa ylärajalla. Tervetuloa seuraamaan kamppailua liigapisteistä Apian liikuntahalliin lauantaina 22.12. klo 15:00.

 

Stig the Ghostwriter