Pelaajahaastattelussa Joni #10

26.12.2012

Näin pyhien tienoilla Max-toimitus kaappasi yhden pitkän linjan Maxilaisen pelaajahaastatteluun. Kysymyksissä provosoituu tällä kertaa Kärjenniemen käärmevartalo, 6-kielisen kihelmöijä, luonnon muovaama permanenttikuontalo ja rakastaja vailla vertaa: Joni "Slowhand" Niskavaara.

Nimi? Joni Mikael Niskavaara

Kenkämerkki? Nike. Oon enemmän kolmen raidan miehiä yleensä, mutta mulle sopivia futsalkenkiä ko. merkiltä ei vaan löydy.

Parasta elämässä? Kärjenniemi

Olet varsinainen kitaravirtuoosi. Olet saanutkin jo liikanimen ”Slowhand”. Mitä soittoharrastus tai musiikki ylipäänsä merkitsee sinulle? Osaan mä paria sointua rämpyttää joo. ”Slow hands” kuvastaa aika hyvin soittotyyliä. Onhan soittohommat ihan hemmetin hauskaa, vaikkei nyt aina siihen oikeaan nuottiin osuiskaan.

Miten rentoudut? Mitäs tähän nyt listais.. Kyllä mä lasken futsalin pelaamisenkin rentoutumiseksi. Muuten parasta rentoutumista on ihan kotioloissa hengailu ja etenkin kesäisin rantasauna, hyvää ruokaa ja juomaa.

Kommenti Maxien kaudesta tähän mennessä? Pettymyksen puolelle valitettavasti menee. Sarjataulukossa ollaan muutama napsu alempana kuin missä odotin meidän olevan tässä vaiheessa. Välillä on pientä valon pilkahdusta, että se peli loksahtais jengoilleen, mutta ei sitten oikein kuitenkaan. Se kuuluisa punainen lanka tuntuu olevan vaan kateissa.

Olet ilmeisesti ollut ”lopettamassa” pelaamista jo monta vuotta. Mikä on saanut toistaiseksi sinut jatkamaan? On sitä tullut harkittua ainakin kerran vuodessa. Ihan siitä syystä ettei kuitenkaan enää ehdi oikein treenaileen niin kuin pitäis ja tää on aina vähän tällaista rääpimista. Pelaaminen on kuitenkin kivaa hommaa ja näin vähän vanhempana siitä on oppinut nauttimaan enemmän, unohtamaan melkein kaikki turhat kiukuttelut ja hyväksymään omat rajalliset taitonsa. Tän kauden jälkeen aion taas tosin ehdottomasti lopettaa. Tai sitten mun pitää taas jatkaa, kun ei ole oikein muitakaan pelimiehiä.

Hyppäsit puheenjohtajan pallille ennen kauden alkua, ja taustaorganisaation tekeminen on ollut hyvällä mallilla siitä lähtien. Näetkö tähän suurimpana syynä juuri oman toimintasi? On mulla oma osuuteni  tietysti, mutta tässä on oltu liikkeellä hyvällä porukalla ja kaikki potkii toisiaan silleen sopivasti hommiin.

Miten kuvailisit Tholli Eerolan merkitystä Max-brändille ja koko organisaation jatkuvuudelle? Kyllähän Maxit on aika vahvasti henkilöitynyt Tholliin ja moni ainakin jossain määrin yhdistää Maxit Thollin joukkueeksi. Onneksi mies on saatu taas mukaan talkoisiin vaikkei rooli ole ehkä niin näkyvä kuin takavuosina.

Millaiseksi näet joukkueen tilanteen kahden vuoden päästä sekä tuloksellisesti, että taloudellisesti? Uskon vahvasti, että taloudellinen puoli on saatu tasapainoon ja tästä on hyvä jatkaa. Töitä eli rahan kerjäämistä ja tukijoiden myötämielisyyttä se vaatii, mutta en näe tässä ongelmia. Jos mä jatkan näissä taustahommissa vielä parin vuoden päästäkin niin haluaisin ehdottomasti tarjota pelaajille vielä vähän enemmän kuin tämän nykyisen tason. Nyt mennään melkoisella kitkuttelulinjalla kuitenkin. Pelillinen puoli onkin sitten haastavampi työsarka.

Mihin pitää erityisesti panostaa? Ensimmäisenä pitäis kaivaa intohimo peliin ja pelin opetteluun. Jokaisen mukanaolijan pitäis haastaa itsensä tekemään koko ajan parempia suorituksia ja ajatella asioita. Ajattelu ei  tosin ole varmaan ollut meidän vahvuuksia yleensä.  Samoin tuntuu usein ettei vaadita itseltä tarpeeksi vaan vedetään se sama muutaman metrin syöttö aina pari metriä sivuun, huudetaan sori ja siirrytään jonon perään seisoskeleen.

Paras ominaisuutesi pelaajana? Entä huonoin? Mä vastaan tällaiseen aina, että pidän itseäni sellaisena perustaitavana. Eli se on mun paras ominaisuus. Ja sit ne huonot.. Laukaukset on ihan lehmän henkäyksiä molemmilla jaloilla ja oon mä kai jo vähän hidaskin. Tai sitten ne muut on vaan nopeempia kuin ennen.

Mitä liigajengiä vastaan pelaat mieluimmin, mitä vastaan et? Miksi? Porilaisia (PoPa ja nykyään Jazz) vastaan teen yleensä aina pari. Kevätkierroksen KylVe-peliä odotan, koska se on mun kasvattajaseura futsalissa kuitenkin ja syksyn nöyryytys jäi multa väliin reissun takia. KaDy nykykunnossaan on luultavasti aika ikävä mun jo kilometrien hidastamille jaloille.

Jos saisit valita yhden pelaajan Mäxeihin futsal-liigasta, kenet haluaisit ja miksi? Panu Autio. Panu vois tuoda meille tarpeellista tietoa ja taitoa. Ja sitä intohimoa kans.

Kenet Mäxeistä ottaisit mukaan autiolle saarelle? Miksi? Mr. Visleavaara&Mr. Kopoda –kaksikkona on  aika paljon menty kämppiksinä näillä reissuilla vuosien varrella, joten miksei sitten autiolla saarellakin.

Messi vai Cristiano? Mullahan ei ole mitään suurempia intohimoja kumpaakaan kohtaan, koska en juurikaan seuraa futista tai kannata mitään, mut jos on pakko valita niin Messi.

Vapaa sana/kommentti....? Näin joulun & uudenvuoden aikoihin ei tuu muuta mieleen.. Hyvää joulua ja entistä parempaa uutta vuotta!