Maxien Cup-juna hyytyi Espoossa

4.1.2013

Mad Max matkusti vuoden vaihteen jälkeen  Espooseen, Cup-otteluun paikallisen GFT:n vieraaksi. Koirien tavoitteena oli haastaa hurjaan vireeseen päässyt kotijoukkue, joka oli viime vuoden päätteeksi kaatanut liigaparketeilla viime kauden finaalijoukkueet. Molemmat ( Ilves fs ja Kady ) olivat joutuneet nöyrtymään espoolaisille tennisluvuin 6-0.

Vieraat perustivat taktiikkansa jälleen nöyrään joukkuepuolustukseen, joka oli toiminut kohtalaisesti edellisessä runkosarjaottelussa KaDya vastaan. GFT kuitenkin onnistui heiluttamaan verkkoa jälleen loistavasti pelanneen Känän selän takana jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. Toista kotijoukkueen osumaa saatiin odottaa melkein ensimmäisen jakson puoliväliin, kun ajassa 9.36 pallo löysi tiensä maalin perukoille. GFT onnistui ensi jaksolla vielä kertaalleen Maxien pallonmenetyksestä seuranneen vastahyökkäyksen päätteeksi.

Toinen jakso sai vieraiden kannalta murheellisen alun, kun kotijoukkue onnistui pallon riistossa heti aloituksen jälkeen ja iski lukemiksi jo 4-0 vain yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. Tästä reilu viisi minuuttia myöhemmin GFT rankaisi vieraita vielä kertaalleen sisäänpotkun jälkimainingeista. Maxien kuntopohja alkoi näkyä vasta ottelun loppuhetkillä, kun ajassa 38.41 Juho Tuominen karkasi läpiajoon loistavan pallonriiston seurauksena ja ohitti hyvin maalissa pelanneen GFT-vahti Matias Sareliuksen. Tästä reilu minuutti myöhemmin Max-vahti Känä Heikkilän avaus tarjosi 2 vs. 1 hyökkäyksen kaksikolle Raikko, Niskavaara. Joni taisteli pallon reppuun Rixan hyvästä esityöstä. Enempää maaleja ottelussa ei nähty ja näin siis GFT jatkaa lopputurnaukseen.

Ottelun jälkeen päävalmentaja ”Billy” Nikkinen oli luonnollisesti pettynyt cupista putoamiseen, mutta näki silti valoa tunnelin päässä: Meiltä joukkueena jälleen kiitettävä suoritus. Jätkien asenne on ollut kaksi edellistä peliä aevan loistavalla tasolla. Ehkä alkukauden taapertelu tarvii ottaa omiin nimiin, koska nyt vasta tuntuu oikea taktiikka löytyneen. Vastustajan pään sisään porautuva Känä oli jälleen mies paikallaan. Tää oli hyvä reenimatsi loppukautta ajatellen. Vielä kun opetellaan tekeen maaleja, niin pleijaripaikka on täysin realistinen.

Maxien joukkueenjohtaja Petri ”Chica” Hietanen kommentoi ottelun jälkeen näin: Ku olis vielä ollu kolmas erä, ni oltas menty heittämällä ohi. Kyllä kaikesta paistoi se duuni, mitä jätkät on viime kesänä tehny peruskuntokaudella. GFT hyytyi totaalisesti, mutta kello pelasti ne.

GFT hallitsi palloa ja ottelua, mutta Maxit toteuttivat pelikirjaansa nöyrästi. Pari nukahdusta omassa päässä olisi voitu välttää ja paikkoja oli tehdä itse pari kolme maalia enemmän. Kaksi viimeisintä peliä on nyt ollut kahta tämän hetken parasta jengiä vastaan ja rehellisyyden nimissä voidaan todeta, että Maxien tavaramerkki ”Spirit is our prisoner” on alkanut löytyä jostain varastokopin pölyttyneeltä hyllyltä takaisin parketin säihkeeseen. Mikäli kulkukoirat halajavat pudotuspelien kiimaan mukaan, tämän trendin on jatkuttava koko kevään ajan. Se on kuitenkin selvää, että pelkästään hyvä meininki ei riitä – otteluita on myös voitettava. Ensimmäinen näistä on otettava seuraavassa ottelussa 12.1. ESC:n kustannuksella. Tulos tai ulos.