Ennakko Tervarit - Mad Max

16.1.2013

Mad Max jatkaa taistoaan Oulussa tulevana lauantaina 19.01.2013. Tiukasti pleijaripaikkaa metsästävä koiralauma pääsee haistelemaan ”Bil-lyn” synnyinkaupungin suolansävyisiä merituulia lähes parhaalla kokoonpanollaan. Poissa on varmuudella vain kapteeni Timo Kopola korttitilin täyttymisen vuoksi. Joukkueen sisällä on arvailtu, että kyseessä olisi tuottamuksellinen poisjäänti pitkältä vierasmatkalta, mutta totuuden vilpillisyydestä tietää ainoastaan ”Jämäkkä” itse.

Oulu ja Tervarit eivät ole olleet viime vuosina mikään loistokas yhdistelmä Maxeille, jos ajatellaan kotiutettuja pisteitä. Niitä ei ole yksinkertaisesti tullut! Tällä kaudella Tervarit aloitti hyvin, mutta on hivenen hyytynyt loppua kohden. Viime viikonloppuna oululaiset jäivät kahdessa vieraspelissään pisteittä, kun taas Mad Max on nostanut peli-ilmettään viime kierroksilla, tästä todisteena loistava taisteluvoitto ESC:n vieraana viime lauantaina. Tervareilla on ilmeisesti ollut loukkaantumishuolia ja muita poissaoloja, joiden takia kentälliset eivät ole löytäneet yhteistä säveltä riittävän tehokkaasti. Kotijoukkue löytyy sarjataulukosta sijalta kuusi ( 6 ) 22 pisteellä. Mad Max puolestaan miehittää sarjan kymmenettä sijaa 15 pojoo plakkarissaan. Oululaiset ovat pelanneet 17 peliä, kun taas vieraat vain 14 matsia. On hyvä palauttaa mieliin, että Hornankattilassa Tervarit kävi nöyryyttämässä Maxia peräti 12-2, joten luulisi olevan aika paljon töhnää rakkikoirien kulmahampaiden koloissa.

Lumen hiljaa leijaillessa maahan tammikuisena keskiviikkoiltapäivänä Valkeakoskella, hunnilauman vaaleakuontaloinen päävalmentaja, matkan varrella kaiken nähnyt emerituskalvomies ja työyhteisön usein jalustalle nostama muovitohtori ”Doc Holliday“ Nikkinen sekoitti hiljalleen kahvikuppiaan eräässä paikallisessa Max-henkisessä Mama’s Bar & Bistrossa. Ja kysyttäessä tulevasta Oulun vierailusta hän virkkoi: No sen nyt taas näkee mitä tuleman pitää. Meillä on tosiaan ollu Oulussa tosi surkeita esityksiä. Mä kyllä uskon jätkiin, jos me saadaan taas samanlainen puolustusasenne, ku meillä on ollut esim. KaDy- pelissä. Lisäks tarvitaan onnistumisia hyökkäyspäässä. Todella hyvällä prosentilla täytyy kyllä viimeistellä. Luonnollisesti tarvitaan, jälleen kerran, Känältä huippupeli. Mutta tääkään ei oo uskon asia. Me voitetaan, jos me tehdään oikeita asioita. Sen verran tossa taulukkoo vilkasin, että voitolla oltas taas pleijareissa mukana ja pari peliä vähemmän pelanneena, ku tämänhetkiset päävastustajat KylVe ja ESC. Siihen on tosin vähintään yhtä pitkä matka, ku Koskista Ouluun.

Runkosarjan päädyn siintäessä jo horisontissa kaikki ottelut ovat joka joukkueelle koko ajan merkityksellisempiä. Tervareiden pudotuspelipaikka ei ole kirkossa kuulutettu ja heidän viime aikainen trendi antaa varmasti aihetta pieneen huolestumiseen. Maxeilla olisi nyt aevan loistava tilaisuus kiilata itsensä lähemmäksi paikkaa auringossa. Mutta, varsinkin Oulussa pelatessaan Tervarit on vaikea voitettava. Spekulointi on kuitenkin toisarvoista, kun pilliin vihelletään lauantaina klo 17.30. Maxien on pakko olla kovalla asenteella ja hyvällä jalalla liikkeellä, mikäli Oulusta jotain halutaan mukaan saada.