Maxeille loistava voitto Oulusta! RAP

19.1.2013

Tervarit - Mad Max 3-8 (1-1)

Mad Max matkasi pitkän matkan Tervareiden vieraaksi. Varsinkin päävalmentajan istuin”tyynyt” olivat pahasti puuduksissa. Kirkkaana muistoissa oli Apialla koettu kotinöyryytys ja tiedossa Tervareiden vaarallisuus. Tästä jotain takkuiseen turkkiinsa saanut kulkukoiralauma taisteli, taisteli ja taisteli. Palkintona tästä kotimaan matkailusta haaviin tarttui kolme ( 3 ) sarjapistettä, jotka nostivat koirat pleijariviivan yläpuolelle.

Ottelu alkoi isäntien hallinnassa ja ajassa 3.52 isäntien Ari Makowski siirsi Tervarit johtoon. Tilanne sai alkunsa Max- vahti Känän avauksesta seuranneesta vastahyökkäyksestä. Mustapaidat eivät tästä lannistuneet vaan jatkoivat valitsemallaan linjalla. Peli aaltoili päästä päähän, jossa molemmilla oli paikkansa. Maalivahdit pitivät siitä huolen, ettei lisämaaleja nähty, ennenkuin ajassa 12.42 Joni Niskavaara tasoitti matsin Tomi Mäkelän loistavan esityön ja taistelun jälkeen.

Ensimmäinen jakso oli näennäistä kotijoukkueen hallintaa, joka ei johtanut lisämaaleihin kummassakaan päässä. Mainittakoon, että Maxeillä oli kaksi läpiajoa, joista ei saatu palloa oululaismaaliin.

Toinen puoliaika, aina niin arvoituksellinen jakso Max -nurkkauksesta katsottuna, alkoi loistavasti. Vajaa minuutti mittarissa ja Jigi flinttaa takatolpalta veskarin längistä kauniin Rixan & Jonin KISS KISS kuvion päätteeksi. Peli jatkui muuten, kuten ensimmäisellä jaksolla. Kotijoukkueen pienessä hallinnassa, jossa myös vierailla oli paikkansa. Tervarit onnistuvat tasoittamaan pelin ajassa 28.14. Kotijoukkue sai luotua hyvän paineen vieraiden päätyyn, ja purkupallon epäonnistuttua Tervareiden Makowski käyttää tilaisuutensa ja peli oli taas tasan lukemissa 2-2. Max ei tästä masentunut vaan kuittasi johtolukemiksi 2- 3 ajassa 29.45. Tilanne sai alkunsa aina niin vaarattomasta sisäänpotkusta. Tästä kuula Japelle, jonka tarkkaakin tarkempi syöttö tavoitti maalin eteen sulavasti liukuneen Tuke Tuomisen. Pieni ohjuri takavasaralla ja lukemat taululla vaihtuivat. Koirat jatkoivat suunnittelemallaan tiellä ja puolustivat loistavasti valkoisten lähentelyt ja loivat samalla vaarallisia hyökkäyksiä aina tilaisuuden niin salliessa. Maxeille sattui pieni virhe omissa ja ajassa 33.51 Tervarit tasoitti lukemiksi 3-3. Tämä takaisku viimeistään pakotti rabieksen ulos koirista ja hulluus sai vallan (hyvässä mielessä).  Päävalmentaja Nikkinen vannoi pelin jälkeen nähneensä, että usealta pelaajalta valui ikenistä verta silkasta kiihkosta. Edellisestä maalista vain 25 sekuntia myöhemmin Jape ”DUCK” Mattila antoi kulman maalille, ja tässä ottelussa ”Jämäkän” poissa ollessa koirien kapuna toiminut ”El Jefe” suti pallon maalin edestä verkon perukoille. Tilanne 3-4. Tämän jälkeen valmentaja hikoili ja pojat hoitivat hommaansa eli varjelivat ”Känän” nyyttejä. Tervarit tuli lujaa päälle ja piti palloa. Koirien puolustus kuitenkin kesti maalintekoyritykset. Tervarit aloitti tasoitusmaalin hakemisen hyvissä ajoin ja otti hyvin maalissa pelanneen Savolaisen pois. Tilalle tuli kotijoukkueen parhaana palkittu kapteeni Ari Makowski. Tämä kuitenkin kostautui, kun hurttien C-hurttana toiminut Jere Blom katkaisi isäntien passin ja tarjoili pallon ”Teräspantteri” Tukelle, joka heitti ensin vähän vettä korvasta tsup tsup ja puttasi pallon tyhjään Tervarirysään. Taululla lukemat 3-5 ja Tervarit jatkaa luonnollisesti ilman veskaria. Tämä kostautuu jo toisen kerran, kun Jape pääsee irtopalloon ja siirtää tyhjään maaliin ajassa 38.07. 3-7 lukemat taululle tyylikkäästi roikottaa Mika ”Jusis” Jussila oman syötönkatkonsa jälkeen. Ja vielä loppulukemiksi jääneet 3-8 taululle sytyttää bluetoothveljeksistä Jape. Pöytäkirjaan kirjataan maalintekoajaksi harvinainen 40.00.

Päävalmentaja ”Billy” Nikkinen oli yhtä hymyä kommentteja kysyttäessä: Ketään ei voi nostaa erikseen esiin. Koko porukalta aevan huikee taistelu ja esitys. Noin kypsää pelaamista meillä ei oo ollu koko kaudella. Puuttuihan vastustajalta pari tärkeetä pelaajaa, mutta mitä sitten. Ei se oo meiltä pois. Känältä saatiin taas voittoon tarvittava määrä koppeja. Noin hauskaa kotimatkaa Oulusta ei oo itellä ollu - voitin zigessäkin muutaman lantin. Niin ja saatiin vielä se kolme poäng ja päästiin viivan yli, että heilahti.

Viikon päästä sunnuntaina Maxit jatkavat rähinäänsä playoff -paikan puolesta, kun kovassa iskussa oleva TPK saapuu Turusta testaamaan, kuinka raivotautinen ryhmä Mad Max on silloin. Tuu kattoon ja nauttiin futsal -kiimasta!

 

Stig the Ghostwriter feat. Robin