Ennakko Mad Max - TPK

24.1.2013

Sunnuntaina paljon pelissä Apialla.

Mad Max pelaa jälleen kotiluolassaan tulevana sunnuntaina 27.01.2013 klo. 15.00 alkaen. Vastustajaksi saapuu TPK Suomen Turust. TPK on pelannut viime aikoina todella vahvasti ja joukkue onkin hankkinut pinnoja urakalla. Heillä on alla seitsemän tappiotonta ottelua ennen sunnuntaista vierailua Koskiin (Lähde: futsal.fi). TPK majailee sarjataulukon sijalla viisi 27:llä pisteellään. Heidän viimeisin ottelu Ilvestä vastaan päättyi futsalissa harvinaisiin lukemiin 0-0. Joukkueen seitsemän edellistä peliä ovat tuoneet 19 pistettä, eli se on voittanut kuusi ja pelannut yhden tasan. Näihin kuuteen voittoon mahtuu mukaan myös Mad Maxin vierailu Turkkuses, joka päättyi kotijoukkueelle 3-1. On perusteltua esittää, että turkulaiset saapuvat Hornaan pienet ennakkosuosikin paineet niskassaan. Positio, joka sopii kotijoukkueelle oikein hyvin.

Kausi alkaa olla jo pitkällä ja ”Billyn” määräämä tofudieetti on saanut koirat nälkäisiksi ja raivotautisiksi piskeiksi. Kylkiluut irvistävät ilkeän näköisesti nälkiintyneiden doogsien kirppuisella iholla. Tiettävästi ainoastaan Jigi Järvi on pystynyt pitämään itsensä vielä verrattaen hyvässä lihassa jouluisen harmaasuolatun turvin. Koskilaisten oma kulkukoiralauma on piristänyt otteitaan kevään lähestyessä. Mad Max kävi korjaamassa äärimmäisen tärkeät vieraspisteet talteen kahdelta edelliseltä kierrokselta. Mustien panttereiden edessä joutui taipumaan niin sarjanousija ESC, kuin Tervaritkin. Nämä vierasvoitot nostivat koiralauman kahdeksan parhaan joukkoon ja unelma pleijareista koti-Koskissa elää vahvasti edelleen. Vielä on joka tapauksessa muutama voitto kingettävä, jotta pudotuspeleissä tanssahdellaan myös Apian hohtavalla parketilla. Mad Max pääsee otteluun näillä näkymin parhaalla miehistöllään. Ainoa pieni kysymysmerkki on Jarre “ Valkeakosken Vahalahti” kautta sitten niin ”Naakan notkon Nani” Mäkisen alaraajavamma.

Tuntui kuin lämmin henkäys hyväilisi Max toimituksen kasvoja, kun jättiläispanda “Billy” Nikkinen puhui hiljaisella, mutta varmalla äänellään: Meillä on aina ollu tiukkoja vääntöjä turkulaisten kanssa, tiedä sitte mistä sekin johtuu. Meidän vierailu Turussa oli kyllä jotenkin aneeminen - tosin ei ollu TPK:n pelikään silloin kehuttavaa. Se oli sunnuntain aamupeli ja jos ei ollu joukkueet oikein heränneet, ei ollu kyllä turkulais -yleisökään. Mutta nyt on eri peli taas. Nollanollasta lähdetään ja molemmilla on kulkenu ihan kivasti viime pelit. Veikkaisin todella tiukkaa ja tarkkaa taistoa pisteistä. Turun reissuun parannettavaa jäi hyökkäyspään terävyyteen, meillä oli sielläkin tarpeeks tontteja ratkaista peli meille, mutta kun ei, ni ei. Turha näitä on enää murehtia. Nyt vaan kunnon taistelulla kolme pongoo plakkariin. Toivottavasti saadaan reilusti yleisöö halliin ja päästään näyttään kotikatsomolle, että kyllä me pelata osataan. Tällä kaudella kotimatsit ei vaan oo oikein kulkenu, mikä on ollu runsaslukuisen yleisön kannalta harmi. Nyt tarvitaan taas Känältä huikee iltapäiväpuhde ja kenttämiehiltä sitä samaa taistelua ja uskoa itseensä, kuin on ollu pari edellistä matsia.

Oulussa vihdoin ja viimein maali”hanansa” aukaissut Jere ”skoraa vain kerran kaudessa”, ”odottaa Japen syöttöä” Blom purkautui myös Max –toimituksen muistiinpanolehtiölle sunnuntaisen ottelun alla: Odotan viihdyttävää ja intensiivistä matsia. Tiukkaa vääntöö. Turussa jouduin seuraan kenttätapahtumia vaan penkiltä käsin, mut kyl meillä oli ihan realistinen tsäänssi voittaa silloin. TPK:lla ei ollu hyvä päivä, harmi ettei ollu meilläkään ainakaan maalintekopaikkojen realisoimisessa kihauksiks. Ja pari nukahdusta sattu omissakin. Mä tykkään pelata TPK:ta vastaan. Ollaan vedetty melko hyvin varsinkin kotona niiden kans. Alkukausi meni niillä huonosti, mut viime peleissä ne on näyttäny taas, että ne on edelleen varteenotettava jengi pelaan mitaleista. Mut on meilläkin ollut nyt hyvä suunta ja hyvä meininki. Jos me pelataan omilla vahvuuksilla ja pistetään niin sanotusti roppaa likoon, ni ei siitä TPK:lle helppo matsi oo tulossa. Tiätty Känän pitää olla hyvä. Tosi tärkeet kolme pinnaa taas tarjolla. Toivottavasti on hönkää pöntössä niin meillä ku katsomossakin.

TPK:lla alkaa olla pudotuspelipaikka jo hallussa, joten veitsi kurkulla heidän ei tarvitse pelata. Toki heillä on tähtäimessä mahdollisimman korkea sijoitus runkosarjassa, jotta playoff –vastustaja olisi ainakin teoriassa vähän”helpompi” kuin joku vaikeempi. Maxeillä on hieman köysi löystynyt kaulalla kahden peräkkäisen voiton jälkeen, mutta mikäli koirat haluavat pudotuspelejä keväällä pelata, tämäkin ottelu on todella tärkeää voittaa. Eikä se karsintapelienkään mörkö kovin kaukana takana ole.

Tuu paikalle tsemppaan tai märiseen, rakkikoirat elää ja hengittää molemmista!

Mad Max – TPK sunnuntaina 27.1. klo 15.00.

 

Stig the Ghostwriter feat. Robin