Ennakko Mad Max – Sievi

21.2.2013

Aluksi Max- toimitus pahoittelee viime aikojen hiljaiseloa. Suurin syy kynän hiipumiseen ei löydy musteen vähyydestä kautta sitten niin loppumisesta, vaan koirien vaisuista esityksistä viime otteluissa. Sääli on sairautta, kuten esimerkiksi jotkin ”salimarkut” tapaavat sanoa – eli keep your eye on the ball ja asiaan.

Mad Max saa tulevana lauantaina vieraita Sievistä, jossa ei varpaat työmaalla vaurioidu, kun vieraaksi saapuu jälleen pienen sekoilun jälkeen rivinsä kasannut sarjakolmonen Sievi Futsal. Nopea silmäys sarjataulukkoon ja jäljellä oleviin otteluihin joukkueiden osalta kertoo seuraavaa: Vieraat ovat jo varmistaneet kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, joka heidän maantieteellisen sijaintinsa kannalta on kohtalaisen arvokas saavutus. Kotijoukkue puolestaan majailee taulukossa kahdeksannella sijalla, juuri ja juuri. Niskaan puuskuttaa Tervarit, joka on pelannut ottelun koiria vähemmän sekä ESC, joka on Maxia paremman maalieronsa vuoksi todellinen uhka vielä koskilaisille. Tästä kaikesta nopea analyysi kertoo sen, että pisteitä ottelusta kipeämmin tarvitsee mustapaitainen kotijoukkue.

Maxit ovat pelanneet voittoputkensa jälkeen taas muutaman aika vaisun ottelun, joista aiheutuneet pistemenetykset saattavat olla mitä kohtalokkaimpia. Kuitenkin lohdullista vielä on se, että kaikki on omissa töppösissä ja tennareissa - vielä. Kahdesta jäljellä olevasta ottelusta Sieviä ja Someroa vastaan on joka tapauksessa ainakin yksi voitto napattava.

Joulukuussa Maxit taistelivat itselleen yllätysvoiton Sievin kotiluolasta ehkä hieman ylimielisiltä keltapaidoilta. Sievillä on taas rivit kunnossa ja vaikka isoa tuloksellista panosta heillä ei ole, haluaa pohjanmaan pojat takuulla parantaa kauden ensimmäisessä kohtaamisessa tapahtuneen mustanlesken pureman laittamalla Maxit siltaan Apialla.

Mad Maxien riveissä on ollut isoa katoa viime peleissä ja myös tulevan viikonlopun peliryhmitys on vielä täysin auki. Tämä seikka ei kuitenkaan kelpaa selitykseksi. Ylipäänsä kaikki selittäminen voidaan unohtaa. Nyt on tekojen puhuttava omaa korutonta kieltään. Kentälle astuvien pelaajien on saatava tulosta aikaiseksi lauantaina. Ei ole pakotietä. Tästä ei neuvotella.

Mustien päävalmentaja ”Billy” Nikkinen sanaili toimitukselle yltäkylläisyyttä pursuavasta sanavarastostaan seuraavia mietteitä ottelun alla: Meillä on ollut viime matseissa havaittavissa ohuen ohutta maalinteko- ongelmaa (neljä peliä 6 tehtyä ja 13 päästettyä). En tiedä, mihin joukkueen hyvä ryhti oikein on hävinnyt. Jokunen matsi takaperin laskin, että tässä vaiheessa meillä olisi 30 pinnaa ja pleijaripaikka takataskussa, mutta ei se näköjään niin mennytkään. Meidän tarvii vaan lopettaa turha puristaminen, tehdä asiat huolella ja keskittyä siihen, missä me ollaan hyviä. Meille on tullut loukkaantumisia ja muita poissaoloja, mutta ei niiden taakse voi piiloutua. Nyt pelataan niitä pelejä, joissa jokainen meidän ukko voi näyttää mulle, yleisölle, joukkuekavereille ja itelleen, että PERKELE me kuulutaan pleijareihin. Mun (ja varmaan muidenkin) laskujen mukaan me tarvitaan lisää pisteitä. Turha sitä on kieltää, että itte ollaan sössitty, mutta omissa jaloissa tää vielä on. Edelleen meillä on loukkaantumishuolia, muita poissaoloja ja pari pelikieltoa. Mä näkisin tilanteen nyt niin, että jos meillä kantti kestää, ni pisteisiin on ihan hyvät saumat. Johan me ollaan kerran Sievi voitettu tällä kaudella.Ilmaseks ei saada mitään. Se ollaan aika karvaasti saatu taas nähdä viimeisissä matseissa.

Kevätaurinko on kuin varkain taas hivuttautunut pohjoisen taivaan kannelle. Se tarkoittaa vääjäämätöntä lopputulemaa myös siitä, että runkosarja on saavuttamassa päätepisteensä. Kaksi peliä jäljellä. Kaikki auki pudotuspeleistä karsintaan. Pystyykö Maxin huoltolaukku tarjoamaan riittävät ruiskeet vielä rivissä seisoville? Onko kotijoukkueella halu ottaa paikkansa? Nyt on sen aika.

 

Stig the Ghostwriter feat. Robyn