Raportti Mad Max - Sievi

25.2.2013

Mad Max lähti hankkimaan täytettä pistekoppaansa Sievi- futsalin kustannuksella lauantaina 23.02.2013. Apian parketilla nähtiin kohtalaisen viihdyttävä ottelu, jossa paukutettiin yhdeksän (9) maalia. Repuista kuusi (6) teki mustapaitainen kotijoukkue ja kolme (3) vierailijat. Maxien kannalta harmittavaa tässä oli se, että kaksi (2) tehdyistä maaleista osui omaan reppuun. Näin siis tulostaululla olisi komeillut lukemat 4-5 vieraiden hyväksi, jos vaan kyseinen taulu olisi toiminut. Sitten taas itse asiaan:

Maxien pelistä ehkä hivenen paistoi suuri poissaolojen määrä, loukkaantumiset ja pelikiellot olivat harventaneet jo ennestään harvoja Max- rivejä. Toisaalta Sievin otteissa taisi hivenen näkyä varmistettu kotietu pudotuspeleihin. Tästä huolimatta itse ottelu oli kohtalaisen vauhdikas ja viihdyttävä, josta myös osaltaan piti huolen tuomarikaksikko, Dynamic Duo (Veikkolainen & Hämäläinen?). Ottelun käsikirjoitus oli seuraavanlainen: Sievi- futsal pyöritti ja hallitsi kenttätapahtumia ja palloa n. 88 % osuudella, kun taas koiralauma puolusti tiiviisti joukkueena ja käytti vastaiskupaikkoja hyväkseen. Varsinkin Tolli Eerolan rytminvaihdokset olivat jatkuva pelote Max-hyökkäyksissä. Thollin vaarallisuudesta huolimatta Mad Max pääsi harmittavan vähän hätyyttelemään Sievi- vahti Jarno Suhosen vartioimaa maalia, toisaalta kotijoukkueen maalissa häärinyt WFT- apu “ Jose “ Ahomaa oli täystyöllistetty koko iltapäivän. “ Reidet aivan hapoilla “ kommentoi Jose liigadebyyttiään taiston tauottua ja hengityksen tasaannuttua. Jose oli loistava. Ovi Maxeihin on avoinna kautta sitten niin sepposen selällään hänelle jatkossakin.

Maxit saivat otteluun hyvän alun, kun ajassa 4.49 kulman jälkitilanteen fiksu pelaaminen ja pallon kierrättäminen mieheltä toiselle toi toivotun avausmaalin. Pallon reppuun kihautti maaginen “Rixa“ Raikko, Konhon (nykyään jo kruunatun) keisarin “Jigi“ Järven passista. Ilo ei kuitenkaan ollut pitkäaikaista, vaan maalin jälkeinen vaihto kostautui lähes heti. Sievi nimittäin tasoitti ottelun ajassa 5.06 (seitsemän sekuntia. WHAT!!!!?). Tämä oli koirien ensimmäinen epäonnistuminen. Pallo vaihtoi suuntaa Max- kapteeni Timo “Jämäkkä“ Kopolan isosta varpaasta ja lirui vastustamattomasti maaliin. Kotijoukkue ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan Jigin passista Joni “Slowhand“, ”Marmelade Finger” Niskavaara toimitti pallon oikeaan osoitteeseen näyttävän seinäsyöttelyn päätteeksi ajassa 8.39. Tästä vajaa kaksi minuuttia ja lukemat olivat 2-2. Maxit hävisivät omissa 1 vs. 1 tilanteen, jota seurasi tarkka laukaus ohi Josen. Vieraat siirtyivät ottelussa ensimmäistä kertaa johtoasemaan ajassa 13.05, kun laidalta lähtenyt kuti viuhui poikittaisliikkeeseen joutuneen Josen ohi. Koirien onnistui tasoittaa ottelu lukemiin 3-3, käsivirheestä seuranneesta 6 metrin rankusta. Pallon maalin vasempaan alanurkkaan kävi sijoittamassa itseoikeutetusti kapteeni Kopola. Ensimmäisen jakson loppuun koiralaumalle sattui harmittava nukahdus, kun sen miesvartiointi petti todella pahasti. Vieraat käyttivät tilanteen häikäilemättä hyväkseen ja ottelun tauolle siirryttiin lukemissa 3-4.

Toinen jakso tarjosi yleisölle vielä kaksi maalia lisää. Mustapaitojen onnistui tasoittaa peli lukemiin 4-4 ajassa 23.31. Omissa pyörimiseen kyllästynyt Mäkisen Jasse toimitti tarkan pystysyötön (lue: purkupallon kautta sitten niin hätärin) vastustajan puolustuksen avulla Salosen Tommille, joka taidokkaalla siirrolla ohitti vieraiden veräjänvartijan. Iltapäivän lopuksi kuitenkin koettiin Max- epäonnisuus, kun pallo meni omaan rysään Jasun jalasta ajassa 24.00. Maxit hakivat vielä tasoitusta viidellä kenttäpelaajalla, mutta enempää maaleja ei kuitenkaan Apialla nähty ja näin koirat jättivät kaiken viimeisen kortin varaan.

Maxien päävalmentaja Billy Nikkinen kommentoi: Aluks tarvii kiittää yleisöä, joka oli loistavasti mukana ottelussa aivan loppusummeriin saakka. Toiset kiitokset lähtee naapuriseura WFT: lle, joka lainasi meille maalivahtia Känän korttitilin täyttymisen takia. Onnittelut WFT:lle myös sarjanoususta lienevät paikallaan. Itse pelistä jäi taas jotain “pientä“ hampaankoloon. Kaks tehtiin omiin ja lähes jokaisen meidän maalin jälkeen kaveri kuittas heti. Jätkien asenne oli kyllä loistava, vaikka oli poissaoloja ja just saatiin kaheksan ukkoo lauteille, ni se ei tänään asennepuoleen vaikuttanut. Sen verran täytyy tuomaritoimintaa ruotia (vaikka kausi onkin kesken, otan tietoisen riskin), että vaikka tänäänkin oli hienoisia näkemyseroja jossain tilanteissa, ni itse ainakin sain jokaiseen kysymykseen asiallisen vastauksen Veikkolaisen Petriltä. Tähän ei tällä kaudella ole yksikään tuomari pystynyt, poislukien eräs nimeltä mainitsematon kangasalalainen oikeudenjakaja (”Silmänisku”).Tästä sitten lähetään kohti ens lauantaita ja kampeemaan Someroo nurin Apialla ja hankkimaan kolme pojoo, että päästään pleijareihin.

Täyden iltapäiväpuhteen lauantaina suorittanut Tholli ”Kylmiksen sheriffi” Eerola antoi myös kommenttinsa: Kyllähän Futsalia on edelleen kiva pelata, fiilis on kuin villi-varsalla kevät laitumella. Vielä kun olis parikymppinen ja tää kokemus, nyt hiukan jalat loppui kesken. No peliööga on kuitenkin edelleen terävä, niin sillä paikattiin liikettä sekä pehmeästä tatsista ja määriksistä (määrämittainen erittäin tarkka syöttö) puhumattakaan. Nikkisen Pilin taktiikka tosin on hiukan kehittyneempää mihin itse olen tottunut aktiiviurani aikana, mutta kokemuksella otin ohjeet vastaan ja noudatin uskollisen koiran lailla ohjeita. Sen takia jäi omat ”kikat” näyttämättä.

Tulevasta viikonlopusta hän jatkaa: Vielä ei olla keskusteltu koutsin kanssa mahdollisesta SoFo pelistä olenko mukana vai imeskelenkö tumppuja piippuhyllyllä, mutta jos käsky käy boxiin niin totta kai vedetään tennarit kireelle ja pelaan. Viimeinen runkosarjan peli ja panokset ovat kovat, sarjapaikka, karsinta vai pleijjarit? Mä oon kyllä kovemmissakin peleissä ollu, mut antaa Pilin päättää tarviiko mun pelata.Stig the Ghostwriter feat. Robyn & PiSu