Ennakko pleijareista

8.3.2013

Pudotuspelipaikan varmistuttua seuraava jännityksen aihe oli, mikä on ensimmäisen playoff -kierroksen vastustaja. Max leirissä toivottiin KaDy:a mieluummin kuin GFT:iä. Huolimatta KaDyn loistavista otteista runkosarjassa, GFT on Maxeille jostain syystä naksun hankalampi vastustaja kuin Jyväskylän punamustat. Joten rakkikoirat ovat tähän tyytyväisiä ja lähtevät laittamaan kapuloita KaDyn kultakärryn rattaisiin.

KaDy voitti runkosarjan näytöstyyliin kahdeksan (8) pisteen erolla toiseksi tulleisiin Espoon kissankultaisiin ja lähtee ennalta ylivoimaisena suosikkina jatkamaan tästä otteluparista. Urheilussa on kuitenkin aina mahdollisuus yllätyksiin. Joskus käy niin, että Daavid kaataa Goljatin. Tähän Maxin on uskottava sataprosenttisesti – vaihtoehtoja ei ole.

Lauantaisesta ottelusta KaDy:n kotiluolassa tulee vierasjoukkueelle vaikea. Pelkästään kahdeksan kenttäpelaajan matkaan saaminen näyttää tässä vaiheessa haastavalta. Jyväskylässä on isot mestaruuspaineet harteilla ja heidän on otettava aloite omiin käsiinsä heti startista. Heillä ei missään nimessä ole varaa hävitä, sillä sunnuntain ottelusta kotikoskissa tuskin edes dynamolaiset odottavat piknikkiä puistossa.

Joukkueen kapteeni Timo ”Jämäkkä” Kopola, missä asuu Maxien mahdollisuus? Asennepuolella meidän mahdollisuudet on. Jos joka jätkällä on asenne kunnossa, hönkää pöntössä ja ollaan sopivasti iholla koko ajan, niin KaDy:lle tulee hankalat oltavat. Niillä on kaikki paineet, meillä ei o yhtään.

Jämäkän kisälli, varakapteeni Jere ”El Jefe” Blom kommentoi näin: Pelattiin hyvä matsi niitä vastaan kotona, vaikka nenään tulikin. Kukaan ulkopuolinen ei anna meille mitään tsäänssejä tässä parissa ja tää altavastaaja-asema sopii meille hyvin. Annetaan kaikkemme ja sit katotaan missä ollaan.

Tällä tietoa (ainakin toistaiseksi) viimeistä päävalmentajakauttaan vetävä Max-käskyttäjä Juha ”Pi-Li” Nikkinen oli lyhytsanainen: Tulee hankalaa, kun ei oo ukkoja. Taisteleen lähetään totta kai täysiä. Meillä ei o mitään hävittävää.

Tosipelit alkavat. Futsalkiima hivuttautuu kohti kliimaksiaan kuin himokas käsi seikkaillessaan pimeässä peiton alla. Kestääkö KaDy:n kantti menestyspaineet? Runkosarjan voitto ei paljon lämmitä, jos tie nousee pystyyn ennen kuin lihava leidi laulaa.

 

Stig the Ghostwriter