Raporttia KaDy peleistä

12.3.2013

Mad Max aloitti pleijarisarjansa runkosarjan näytöstyyliin voittaneen KaDyn vieraana lauantaina 9.3.2013. Maxit saivat jalkeille minimaalisen porukan, jolla tämän tason pelit voidaan viedä kunnialla läpi. Mukaan Jyväskylään lähti kaksi maalivahtia, joista toinen oli farmiapu Juha Ahomaa. Kenttäpelaajia Valkeakoskelta saatiin mukaan vain kahdeksan kappaletta, joista kolme pelasi ottelun enemmän tai vähemmän loukkaantuneena. Tästä huolimatta koiralauma taisteli, mutta ei lopulta mahtanut “isommalleen“ mitään.

Max- lauma pelasi jälleen hienosti ja tarkasti puolustaen ottelun läpi, muutama virhe sattui ja niistä vastustaja armotta hurttia rankaisi. Ottelun ensimmäinen maali näki päivän valon pelikellon näyttäessä aikaa 4.29. Maxien orastava hyökkäys pysähtyi pallon menetykseen, josta seuranneesta vastaiskusta KaDy rankaisi vieraitaan. Tämän jälkeen mentiin maaleitta lähes 10 minuuttia, kunnes koirien ikitaistelija “El Jefe“ onnistui tasoittamaan ottelun, kapteeni Kopolan loistavasta passista takatolpalle. Tilanteen alusti Tuke Tuominen syötönkatkollaan. Tästä onnesta koirat saivat nauttia vajaan minuutin, kun pallo oli taas omassa maalissa. Maxien miesvartiointi petti pahasti ja kotijoukkue pääsi 2-1 johtoasemaan. KaDy oli koko ottelun selkeästi hallitsevampi osapuoli, mutta myös oransseissa esiintynyt vierasjoukkue pääsi maalipaikoille. Näistä paikoista Maxit eivät kuitenkaan onnistuneet ja KaDy kuittasi vielä jakson loppuun ns. pukukoppimaalin ajassa 19.54. Tauolle siis lukemissa 3-1

Toinen jakso vanheni viisi minuuttia, kun Maxien puolustuslinja petti pahemman kerran ja taululle syttyivät lukemat 4-1. Loppulukemat 5-1 KaDy viimeisteli kuuden metrin pilkulta. Max- lauma antoi kyllä kaikkensa, mutta vastustajan liike ja pallollinen osaaminen oli tällä kertaa liikaa.

 

Toinen osa koirien tämän kauden pleijareista pelattiin heti sunnuntaina 10.3.2013 Apian hallissa. Siinä missä vieraat latoivat taas (kuten jo ensimmäisessä ottelussa) pöytäkirjan nimiä täyteen, koirien rivit olivat harventuneet entisestään. Nyt kentälle löytyi enää kahden veskan lisäksi seitsemän kenttäpelaajaa, joista noin puolet pelasivat teipattuna ja puudutettuna. Käsikirjoitus oli lähes edellisen kohtaamisen kaltainen: KaDy hallitsi kenttätapahtumia ja Maxit yrittivät iskeä vastaiskuista. Vieraat aloittivat maalinteon varsin varhaisessa vaiheessa. Lukemat 0-1 paloivat taululla jo minuutin pelin jälkeen. Max onnistui kuittaamaan pelin tasoihin vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen. Maxien kauden viimeisen maalin sai nimiinsä Tuke Tuominen, joka maalinedushässäkän jälkeen sai pallon itselleen El Jefen jalkojen kautta. Tilanteen alusti maalillaan koko viikonlopun hyvin esiintynyt Jose Ahomaa. Maxien onnistui puolustaa maaliaan ottelun kolmannelletoista minuutille saakka kunniakkaasti. Vieraat siirtyivät 1-2 johtoasemaan Maxien miesvartioinnin pettäessä. Tämän jälkeen KaDy meni menojaan ja Maxit joutuivat taipumaan rumin lukemin 1-10.

Mad Max:n kausi siis päättyi tähän ja KaDy jatkaa välieriin.

Billy the Kid Nikkinen kommentoi: Kyllähän me taisteltiin ja asennepuoli oli joka äijällä loistavasti kohillaan, nyt ei vaan voitu paremmillemme mitään. KaDy:lla oli ukkoja kahteen joukkueeseen ja meillä sen verran vähemmän, että yksinkertasesti ei jaksettu pysyä kyydissä mukana. Jyväskylässä onnistuttiin kohtalaisesti, mutta muutama kohtalokas virhe ja ton tason vastustaja rankasee kyllä. Meillä on ollu jo monta vuotta vaikeuksia tehä maalia, me tarvitaan kakskyt paikkaa yhteen osumaan. Se vaan on liikaa, kun et omista paikoista tee, ni vastustaja kyllä tekee. Se nähtiin jo TP- Kaarlea ja Jazzia vastaan. Sitten se tietysti syö miestä, ku itellä ei mee ja vastustaja latoo palloja verkkoon miten tahtoo. Kauden tavote oli sarjapaikan säilyttäminen: siinä onnistuttiin, mutta ainahan näitä pelejä on kivempi voittaa, ku hävitä. Vastustaja oli kyllä odotetun tehokas ja liikkuva, mutta se tässä jäi eniten harmittamaan, ettei miespulan takia päästy niitä edes kunnolla haastaa. On tietysti turha valittaa siitä, että ei oo äijiä. Valitan kuitenkin. Meiltä puuttu yli kentällinen ukkoja parhaasta päästä, mm. sisäisenpistepörssin voittaja Joni “Slowhand“ Niskavaara ja maaliruisku Jumalan armosta Jape “Duck“ Mattila. Näiden herrojen pisteet olisivat varmasti auttaneet meitä tässä taistossa. Lisäks ku vielä muutama äijä vakikaheksikosta oli sivussa, se vei meiltä reilusti taktista osaamista. En mää tällä valittelulla sitte halua näiltä sotureilta, jotka nyt pelas, ni ottaa mitään pois. Lukemat oli ehkä hivenen rumat, mutta kyllä jätkät kaikkensa anto, vastustaja nyt vaan oli parempi.

Mad Max jatkaa taisteluaan maan korkeimmalla sarjatasolla (kaupungille vinkiksi sponsoritukia jaettaessa) jälleen ensi kaudella. Tervetuloa halliin kannustamaan mustapaitoja myös ensi kaudella.

Viimeisen otteluraportin johdosta Max- toimitus haluaa kiittää joukkueen tukijoita, kannattajia sekä yleisöä. Kiitokset toimituksen suunnalta lähtee myös itse joukkueelle.

 

Nähdään taas syssyllä hallilla,

Stigu & Robyn