Raportti Mad Max – FC Rauma

7.10.2013

Maxit nappasivat liiga-avauksestaan voiton 4-2 ja. 2-2 (1-1)!

Kotijoukkueen lähtökohdat otteluun olivat hieman kysymysmerkkipitoiset, kun vastustajasta ei ollut oikein mitään ennakkotietoa, ja myös oma tekeminen oli vielä pitkälti selvittämättä, kun harjoitusotteluita ei ehditty pelaamaan ACE:lle hävityn liittocup-matsin lisäksi. Maxit saivat jalkeille täyden kokoonpanon ja tarkoituksena oli lähteä otteluun oman pään kautta kovalla asenteella ja parilla hyökkäyspään onnistumisella höystettynä.

 

Ottelun alku oli tunnustelevaa molemmilta ja virheitä pyrittiin välttämään. Mitään isoa uhkaa Rauma ei kotijoukkueen maalille pystynyt luomaan, vaikka pallonhallintaan kykenikin. Sitten kuin varkain ajassa 3.08 vierasjoukkueen Jere Kyrkkö laukoi vasemman sivurajan tuntumasta painavan vedon aivan tolpan viereen takanurkkaan Jose Ahomaan taakse ja Maxit olivat takaa-ajoasemassa. Pitkään ei onneksi tarvinut tasoitusta odotella, kun ajassa 4.04 varakapu Veke Haataja laukoi terävästi from the distance ja ensimmäinen Max-maali oli syntynyt. Peli eteni tasaisissa merkeissä. Maxit pääsivät pari kertaa hyvään vastahyökkäykseen, mutta niitä ei saatu realisoitua maaleiksi. Kerran Tommi ”Ryybersson” Salonen tarjoili Jere ”Savottatien Sheriffi” Blomille tilaisuuden nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Jermun laukaus jäi nuhaiseksi ja raumalaisveskari torjui jalalla alakulmasta. Se oli oiva tontti kautta sitten niin tilaisuus johtoasemaan. Ensimmäisellä jaksolla Rauma piti palloa ihan mallikkaasti ja haki aukkoja Maxien puolustuksesta. Heidän otteissaan näkyi paremmin jonkinlainen pelivarmuus kotijoukkueeseen verrattuna. Maxilla oli ehkä pari todellista paikkaa enemmän tehdä lisäosumia ensimmäisellä jaksolla, mutta tauolle mentiin tilanteessa 1-1.

 

Kotijoukkue tuli pirteänä toiselle jaksolle ja oli vaarallisempi maalintekopyrkimyksissään. Pienellä munkilla tai lisätyllä huolellisuudella maaleja olisi voinut tulla jo aiemmin, mutta Maxien johto-osuma  nähtiin vasta erän puolivälin jälkeen, kun ajassa 31.04 Tommi Salonen yllätti Rauma-vahdin ehkä hieman maskista lähteneeltä nykäisyllä. Syöttäjäksi merkittiin Jere Blom. Heti tappiolle jouduttuaan vierasjoukkue otti aikalisän ja lähti rohkeasti yrittämään tasoitusta ilman maalivahtia. Raumalaisten ylivoimapyöritys oli kuitenkin aika vaaratonta ja näytti siltä, että Maxit saavat varjeltua maalinsa summeriin asti, mutta sinne asti ei selvitty. Ajassa 36.29 Rauma sai pallon harmillisesti pomputeltua Josen maalin eteen, josta Kyrkkö iski illan toisensa ja ottelu tasoihin. Tämän jälkeen molemmat taisivat odotella jo ensimmäistä futsal-liigan jatkoaikaa, sillä maalintekoyritykset jäivät vähiin ennen varsinaisen peliajan päättymistä lukemiin 2-2. Tämä tarkoitti sitä, että molemmat joukkueet olivat saamassa ainakin yhden sarjapisteen ja jatko-ottelun voittajalle olisi vielä tarjolla yksi lisäpiste.

 

Vierasjoukkue päätti pelata riskillä ja lähti jatko-otteluun ilman maalivahtia viidellä kenttäpelaajalla. Tämä riski kostautui ennen kuin kolme minuuttia jatkoajasta täyttyi, kun Veke ”Faija” Haataja pääsi laukomaan riiston jälkeen tyhjään maaliin ajassa 42.48. Vajaa minuutti tämän jälkeen, ja ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Santeri Lintunen pääsi iskemään heti debyytissään vapauttavan 4-2 osuman. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

 

Maxien ilme oli kauttaaltaan positiivinen. Voitto avausottelusta antaa hyvän startin kautta ajatellen, ja uskoa omaan tekemiseen. Pientä hermoilua ja turhaa hosumista oli nähtävissä läpi ottelun. Toisen jakson ensimmäiset 15 min olivat ihan mallikasta peliä kotijoukkueelta. Ehkä paras juttu oli mustapaitojen asenne, jonka tulee olla joka ottelussa kovalla tasolla, mikäli pisteitä mielitään saada.

 

Niin kuin todettu, joukkueella oli kauttaaltaan hyvä meininki, mutta pari esitaistelijaa on pakko nostaa esiin: Veke Haatajan kaksi maalia ja hyvä taistelu, Ryybersson Salonen oli koko ajan vaarallinen ja tehopisteitä olisi yhden maalin lisäksi helposti saattanut olla enemmänkin, Jigi Järvi tuli vakuuttavasti sisään, mikä ei sairastamisen jälkeen ole itsestäänselvyys, ja mainittakoon vielä, että willasta ei missään vaiheessa edes vapautettu ”Pohjanmaan kauhua”, maalivahdin penkittäjää Jasse Mäkistä.

 

 

Stig