Raportti Mad Max - TPK

21.10.2013

3-4 rp. 3-3 (2-1)

Maxien ja TPK:n kohtaamiset ovat lähes poikkeuksetta aina tasaisia kamppailuja, joissa tunnettakin on sopivasti sekaan ripoteltuna. Niin tälläkin kertaa. Ottelu tarjosi pitkälti sitä, mitä ennalta sopi odottaakin.

Ottelun alku oli koskilaisnäkökulmasta varsin mainio, kun jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen Timo ”Rautakansleri” Kopola jysytti Mika ”Jusis” Jussilan tarjoilemasta kulmasta TPK-vahti Puolamäen selän taakse. TPK-valmennus toisteli mielessään kysymystä ”Where’s the defence?” Mustien RayBanien takaa näytti siltä, että kotijoukkue oli vaarallisempi ottelun alkupuolella, kun taas TPK:n peli näytti kypsyvän pikkuhiljaa kuin aurajuusto, ollakseen lopulta hyvinkin täyteläistä ja suun mukaista. Tilanteita oli molemmissa päissä, mutta Mad Max oli lähempänä kasvattaa johtoaan. Sitä saatiin kuitenkin odottaa erän puolen välin yli, kun Riku ”Rikhard Leijonamieli” Raikko karvasi pallon, ja Juho ”Sir Puke” Tuominen rynnisti ja ponnisti ylöspäin pahat mielessään, niin kuin aina. Todetessaan, että pallo ei kerta kaikkiaan tottele enää (tai vieläkään) jaloissa hän nosti katseensa ja koki helpotusta, sillä kuin keidas keskellä autiomaata virvoittavine lähteineen ”Puke” havaitsi hämmästyksekseen kuinka Jere ”El Jefe” Blom oli myös ehtinyt mukaan orastavaan hyökkäystilanteeseen. Tämän tosiasian konttorissaan käsiteltyään Puke lähetti syöttökäskyn vasoselleen, josta Jefe kiitti ja tökkäsi pallon takanurkkaan. 2-0 kotijoukkueelle. Tämän jälkeen tapahtui kaksi merkittävää asiaa: TPK heräsi viimein otteluun ja toisaalta Maxien ote alkoi hieman herpaantua. Vajaa kaksi minuuttia ennen ensimmäisen erän päättymistä TPK sai aikaan pallonriiston keskialueella, jonka jälkeen Juvenal Weldson haastoi laidalla ja laukoi terävästi etukulmasta TPK:n kavennuksen 2-1. Näissä lukemissa siirryttiin siis tauolle.

Vierailijat tulivat toiselle jaksolle paremmalla ”fofoorilla” (Paikallinen sanaväännös sanasta Bofori, jolla arvioidaan tuulen silmämääräistä voimakkuutta.) kuin kotijoukkue. Syy-seuraussuhde oli jälleen voimakkaasti todellisuutta, kun TPK tasoitti pelin ajassa 23.26 Maxien hyökkäyspään pallonmenetyksen jälkimainingeista. Molemmat pyrkivät välttämään virheitä ja käyttämään vähäiset paikkansa tehokkaasti. Sitten näennäisen harmittomasta tilanteesta vierasjoukkueen Petteri Pitkänen pelasi seinän Kai Lempisen kanssa, runnoi väkisin keskeltä läpi ja laukoi vierasjoukkueen ensimmäistä kertaa johtoon ajassa 29.40. Hetken kuluttua Maxit alkoivat hakea tasoitusta ilman maalivahtia ja onnistuivatkin siinä aivan lopussa: Vege Haataja laittoi ensin TPK:n Weldsonilta hyvin ilkeät kiskis ”älälähdesinne” –puikot kautta sitten niin länget ja imi Puolamäen tarkoitushakuisesti ulos maaliltaan, otti seinän hänestä ja järjesti niin, että pallo päätyi muuan Jarno Juhani Mattilalle. Jape kiitti ja vapautti vasosensa tavalla, joka tasoitti tilanteeksi 3-3 ajassa 39.40. Maali, maali, maali se on maali se on hunajata hunajata hunajata sulle ja niin edelleen. Tiedossa oli siis jo toinen jatkoaika Maxien kotiluolassa tällä kaudella. Jos Mad Max oli vaarallisempi ensimmäisellä jaksolla, toinen jakso oli pitkälti TPK:n hallinnassa.

Jatkoaika oli aika väsynyttä pelailua, jossa TPK haki ratkaisua ilman maalivahtia. Kumpaankaan päähän ei mitään sen suurempaa uhkaa aiheutettu ja tiedossa oli kaikkien rakastamat ja arvostamat 6m rangaistuspotkut. Ensimmäisestä viidestä vetäjästä molemmilta osuivat 4 pelaajaa. Sitten jatkovetoja vedettiin vuoron perään sinne tänne varsin huonolla menestyksellä, kunnes vierasjoukkueen Kai Lempinen ratkaisi ottelun voiton turkulaisille.

Tiukan väännön jälkeen TPK nappasi siis kaksi pistettä ja Maxien oli tyytyminen yhteen. Koirat ovat nyt keränneet kolmesta ottelusta kolme pistettä. Parannettavaa on paljon. Positiivisia pilkahduksia tulee välillä, mutta peli ei ole lähellekään uomissaan. Nyt on onneksi hetki aikaa hieroa harjoitusparketilla. Seuraava ottelu Mad Maxilla on lauantaina 9.11. Valkeakoskelle saapuu silloin vieraita Baddingin kylästä eli Somerolta. Nähdään hei sillo hallilla!

 

Stig