Ennakkoa tuplaviikonlopusta

8.11.2013

Lauantaina SoFo kotona ja sunnuntaina Ilves vieraissa.

Futsal liigan otteluohjelma on suonut Mad Maxille pienen hengähdystauon peleistä ennen tulevaa viikonloppua. TPK pelin jälkeinen kolme viikkoa on pyritty satsaamaan laadukkaaseen harjoitteluun. Pikkuhiljaa kuviot ja lopulliset kentälliset alkavat hahmottua, mutta työtä on vielä paljon edessä ennen kuin auringonsäteet leikkivät keväisillä hangilla. Paluu otteluarkeen on tehokas, kun edessä on kahden ottelun viikonloppu. Ensin Maxit saavat kotisaliinsa vieraita Somerolta ja sunnuntaina tehdään lyhyehkö teleporttaus Spiralille Mäkkärin nurkalle paikallistaistoon Ilvestä vastaan. Maxeilla on kolmesta ensimmäisestä pelistä kasassa kolme pistettä ja ensimmäinen voitto varsinaisella peliajalla uupuu vielä. Sunnuntai tulee, kun on sen aika ja tällä hetkellä totaalifokus on lauantain SoFo-ottelussa, josta pisteitä olisi väännettävä laariin.

SoFo teki selvän ryhtiliikkeen ensimmäisen kierroksen Sievin reissunsa jälkeen ja Maxien pitää olla hyvällä jalalla liikkeellä molemmissa päädyissä, jotta kolme sarjapistettä jäisivät Hornankattilaan. Aikaisemmat kohtaamiset ovat tarjonneet tarkkaa puolustamista ja vastaiskuja. Varsinkin SoFon vastaiskupelaaminen on nopeaa ja tehokasta. Vieraiden maalilla Maxien lähentelyjä yrittää estää ex-Max Jukka ”Curly” Saari.

Ilves-ottelussa tuskin on isoja pelillisiä yllätyksiä luvassa. Ilveksen viime kausien menestys on kaikilla tiedossa ja joukkue on täksi kaudeksi jopa vahvistunut. Tamperelaisilla on heittää peliin kuin peliin kaksi laadukasta kentällistä, jotka pystyvät ratkaisuihin. Ilveksen erikoistilanteet ovat vaarallisia ja hyvin harjoiteltuja – niissä olisi hyvä olla (tänä vuonna) hereillä. Max pystyy hyvällä pelillä haastamaan takkuturkkia jopa Spiralilla. Ja mainittakoon nyt vielä, ettei Ipan alkukausi ole ollut odotusten mukainen. Sillä ei silti ole paikallispelissä merkitystä, koska sunnuntaina laitetaan roppaa likoon ja jalalla koreesti.  Maxien puolustuksen täytyy olla aivan timanttia, jotta jotain kotiin viemisiä sunnuntai-iltana on.

Päävalmentaja Timo ”Jämäkkä” Kopola. Tuplaviikonloppu edessä. Mitä mielessä ottelun alla? Tuplaviikonloppu asettaa aina omat haasteensa, mutta ajatukset ja keskittyminen on ollut täysin lauantain SoFo pelissä. Eli kyllä me ihan peli kerrallaan mennään. SoFo peli on do or die osaston koetuksia ja sunnuntain Ilves peliin siirretään ajatukset vasta lauantain pelin jälkeen.

Miltä joukkue näyttää tällä hetkellä?

Meillä on ollut nyt hyvä kolmen viikon harjoitusjakso ja jätkät on reenannut hyvällä asenteella ja ne ketkä tuli vähän myöhemmin mukaan syksyllä on saanut sisäistettyä kuviot ja pelisysteemin paremmin. Luotetaan omaan tekemiseen niin viikonlopusta tulee hyvä.

Max-kapteeni Jere ”El Jefe” Blom. Miten SoFo kaatuu huomenna?

No meidän peliajatus lähtee aina omasta päästä. Puolustus tiiviinä ja ajatus kasassa koko ajan. En ole yhtään huolissani, etteikö me saatais tarpeeks tilanteita tehdä maaleja, mutta omissa ei saa nukkua yhtään. Se on ehkä isoin ongelma ollut kolmessa ensimmäisessä pelissä. Ollaan saatu nyt ihan hyviä reenejä alle ja pikkuhiljaa kaikki paranee.

Minkälainen on tunnelma joukkueen sisällä?

Musta tuntuu, että tosi hyvä. Onhan siellä aina jotain Haatajan tyyppistä, kenelle ei käy mikään, mut hyvä meininki pääasiassa. Kaikki haluaa parantaa omaa tekemistä koko ajan ja mun mielestä se on ainoo väylä saavuttaa jotain. Pelin taso heilahtelee vielä aika paljon ja se on vaivannut viime kausina. Tehdään töitä ja katotaan sunnuntaina, mitä on kasassa.

Mad Max - SoFo huomenna klo 15.