Raportti Mad Max - SoFo

11.11.2013

Maxit nappasivat ensimmäisen kolmen pisteen pottinsa lukemin 4-2 (2-2).

Lauantaina Mad Max sai kotisaliinsa vieraaksi SoFon. Ottelusta oli ainakin kotijoukkueen näkökulmasta erittäin tärkeää saada kauden ensimmäinen täysi kolmen pisteen potti, ettei se kuuluisa viidakkoveitsi olisi kurkulla kautta sitten niin kaulalla jo marraskuussa.

 

SoFo otti kuskin paikan jo ajassa 3.25, kun takatolpalle unohtunut Aapo Hakala siirsi helposti vierasjoukkueen johtoon. Maxit eivät tästä lamaantuneet vaan jatkoivat pelisuunnititelmansa toteuttamista. Peli aaltoili molemmissa päädyissä ja maalitilanteita siunaantui kummallekin. Maxit tulivat tasoihin ajassa 10.49, kun hienon hyökkäyksen päätteeksi Riku Raikko ohitti SoFon maalia vartioineen Jukka Saaren Mika Jussilan oivasta passista. Pari minuuttia myöhemmin sama kaksikko oli asialla, tällä kertaa kulmakuviosta. Jussila passasi ja Rixa ohjasi pallon alanurkkaan. Jotta peli saatiin pidettyä jännittävänä piti SoFon tehdä seuraava maali. Se syntyi kolmen peräkkäisen onnistumisen seurauksena ajassa 16.17. Jukka Saari sai pallon hyppysiinsä Maxien hyökkäyksen jälkeen ja avasi hyvin oikeaan laitaan, josta SoFon Benjamin Westö siirsi pallon ykkösellä keskelle ja Niko Salkola iski Westön passista tasoituksen ohi Ville Kauppisen. SoFon nopeisiin vastahyökkäyksiin oli kyllä Max-leirissä valmistauduttu, mutta silti SoFo käytti tilaisuutensa. Puoliajalle siirryttiin lukemissa 2-2.

 

Toinen puoliaika oli fyysistä vääntöä, jossa molemmilla joukkueilla oli tilaisuuksia tehdä johto-osuma. Alkoi jo näyttää siltä, että Hornankattilassa nähtäisiin jo kolmas jatkoaika tällä kaudella. Mutta, kun alle viisi minuttia peliaikaa oli enää jäljellä Maxien Jussi Mäkinen meni aggressiivisesti tilanteeseen SoFon päädyssä, irtopallo ajautui Santeri Lintuselle, joka vapautti Mika Jussilan nokikkain Jukka Saaren kanssa. ”Jusis” ei erehtynyt vaan nosti pallon tyylikkäästi pitseihin ja siirsi näin Maxit 3-2 johtoon. Pian SoFo ryhtyi hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia ja pyöritti peliä Maxien päädyssä. Kotipuolustus peitti hyvin ja vieraiden yritys kostautui ajassa 39.45, kun Mikko Ananin pääsi yrittämään tyhjää maalia ja onnistui. Ottelu päättyi siis kotijoukkueen 4-2 voittoon.

 

Maxien kentälliset laitettiin tähän otteluun täysin uusiksi, josta jäi jälkikäteen valmennukselle sekä positiivinen, että negatiivinen maku. ”Nuorisokenttä”: Mika Jussila, Riku Raikko, Mikkis Latosaari ja Santeri Lintunen olivat ensimmäisen parin vaihdon jälkeen kerrassaan mainioita. Tämä kentällinen yhdessä hyvän maalivahtipelin kanssa saavuttivat voiton Maxeille, siitä ei ole epäselvyyttä. Sen sijaan ”vanhusosaston” puujalat: Timo Kopola, Jere Blom, Juho Tuominen ja Jarno Mattila saivat iltaisella pohdiskella omaa suoritustaan kriittisesti. Varsinkin pallollinen peli oli kovin tukkoista näillä pikkuhiljaa charmantisti harmaantuvilla herrasmiehillä. Toisella jaksolla valmennus jakoi vastuuta myös Jussi Mäkiselle ja Elias Tolvaselle. Molemmat tulivat hyvin sisään tiukassa paikassa. Jussi Mäkinen oli tärkeässä roolissa Mika Jussilan voittomaaliksi jääneen osuman synnyssä. Kummankaan kentän peli-ilmettä ei käy moittiminen. Asenne oli kohdallaan ja halu voittaa sillä tasolla kuin pitikin. Onneksi toisen kentän panos riitti tarvittaviin osumiin hyökkäyspäässä ja kirsikkana kakun päällä maalivahti Mikko Ananinille loistava sisääntulo loukkaantuneen Viki Kauppisen tilalle ja heti maali liigadebyytissä.