Raportti Ilves - Mad Max

11.11.2013

Ipa kuritti Maxia 7-1 (3-0)

Sunnuntaina Maxit lähtivät viettämään isänpäivän iltaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Spiralilla ei moneen vuoteen ole koskilaisittain paljon juhlan aiheita ollut. Ei tälläkään kertaa, sillä Spiralin hämärässä Ilves oli tylyn tehokas isäntä ja nuiji vieraat 7-1 (3-0).

 

Ilves piti odotetusti palloa ja haki aukkoja Maxien puolustuksesta. Maxit olivat kuitenkin hyvällä jalalla heti ottelun alusta liikkeellä eikä kovin suurta uhkaa Mikko Ananinin vartioimalle maalille syntynyt. Pallottomana tamperelaiset karvasivat aktiivisesti ja Maxin hyökkäykset olivat tämän seurauksena varsin dynaamisia. Ilves siirtyi ottelussa johtoon vapaapotkusta ajassa 9.13. Pallo muutti suuntaa muurista ja Mikko Ananin jäi vaille mahdollisuuksia. Ipan toisen maalin kävi tuikkaamassa takatolpalta Timur Inapshba. Kolmas maali oli kopio toisesta – jälleen ristikkäisen syötön jälkeen  takatolpalta pallo Max-reppuun. Lukemissa 3-0 tauolle. Takaiskuista huolimatta Maxit olivat pelissä mukana.

 

Toisen jakson ensimmäinen kymmenen minuuttia oli tasaista vääntöä eikä Ilvestä päästetty hätyyttelemään Maxien maalia. Sitten kuin varkain Ilveksen Jaakko Laitinen sai päänsä pitkän kaaripallon väliin vieraiden maalin edustalla ja Ilves kasvatti johtonsa jo neljään osumaan. Jarno Mattila toi pienen valonpilkahduksen vierailijoiden leiriin, kun hän kisutti ensin Ilves puolustuksen ja sitten vielä maalivahdin ja kavensi tilanteeksi 4-1 ajassa 34.33. Sitten taisi loppua Maxeiltä jalat vähän enemmän kuin Ilvekseltä tai jotain muuta mystistä tapahtui, sillä ottelun loppu oli melkoista ”hurlumheitä” Maxeilta. Kotijoukkue kiitti ja iski vielä kolme maalia. Ottelun loppunumerot siis 7-1. Ilves oli parempi joukkue, sitä ei käy kieltäminen, mutta turhan suurinumeroinen tappio niskassa kotiin päin lähdettiin.

 

Maxeille ei montaa laukausta ottelussa kirjattu, mikä tietysti aiheuttaa pientä haastetta maalisaldon kasvattamispyrkimyksissä. Ajoittain päästiin ihan hyville tonteille varsinkin ensimmäisellä jaksolla, mutta Ipa-puolustus sai tylsytettyä viimeisen terän vieraiden hyökkäyksistä. Peli-ilme oli rumista lukemista välittämättä hyvä eikä päätä ole mitään syytä työntää pensaaseen. Futsalissa ratkaisee usein hyvin pienetkin asiat ja sunnuntaina Max maksoi muutamasta pienestä asiasta kovaa hintaa. Koskilaiset kieltämättä myös väsyivät selvästi kotijoukkuetta enemmän ottelun lopussa. Nyt on taas melkein puolitoista viikkoa ennen seuraavaa kikerrystä. Silloin Maxit lähtevät hakemaan revanssia Jyväskylään Kampuksen Dynamosta.